١٤:١٢ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
کل خبرها



رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير خبر داد:

راه‌اندازي پژوهشكده نساجي و منسوجات صنعتي تا پايان سال جاري
رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير از تلاش براي راه‌اندازي پژوهشكده نساجي و منسوجات صنعتي تا پايان سال جاري خبر داد.

دكتر ميررضا طاهري اطاق‌سرا درباره فعاليتهاي واحد صنعتي اميركبير در زمينه نساجي به خبرنگار علمي ايسنا گفت: گروه پژوهشي تكنولوژي نساجي سالهاست در اين واحد مشغول به فعاليت است كه اميدواريم تا پايان سال جاري موافقت دفتر مركزي براي ايجاد دو گروه پوشاك و منسوجات صنعتي را كسب كند تا مقدمه راه‌اندازي پژوهشكده نساجي و منسوجات صنعتي فراهم شود.

وي با بيان اين مطلب كه واحد صنعتي اميركبير سال گذشته براي راه‌اندازي اين پژوهشكده و توسعه گروه‌هاي پژوهشي ديگر دو دستگاه آپارتمان و مقدار زيادي تجهيزات خريداري كرده است، اظهار كرد: متاسفانه هم اكنون براي نصب و راه‌اندازي اين تجهيزات بودجه‌اي در اختيار نداريم. در حالي كه اگر امكان استفاده از تجهيزات وجود داشت، مي‌توانستيم همكار موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران در زمينه نساجي باشيم.

اين عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي توضيح داد: گروه پژوهشي تكنولوژي نساجي اين واحد يكي از قديمي‌ترين و توانمندترين گروه‌هاي پژوهشي كشور در زمينه نساجي است اما نبود بودجه، سرمايه‌گذاري و حمايتهاي لازم، امكان فعاليتها و پژوهش‌هاي بيشتر را از آن سلب كرده است.


طاهري اطاق‌سرا با اشاره به نقش جهاد دانشگاهي در ايجاد فرهنگ پژوهش در كشور گفت: پيش از انقلاب اسلامي وظيفه دانشگاه‌ها تنها آموزش بود اما با ورود جهاد دانشگاهي به عرصه علمي كشور،‌ توجه فعالان حوزه علم به تحقيق و پژوهش و توليد دانش فني و در نهايت تبديل آن به فناوري و توليد محصول جلب شد.

وي افزود: با وجود اينكه جهاد دانشگاهي، خود پيشگام در پژوهش و تحقيقات و تبديل نتايج آن به فناوري و محصول در كشور بوده است، اما هم اكنون به دلايلي مثل كمبود بودجه و سرمايه‌گذاري نامناسب نمي‌تواند به توليد فناوري به طور شايسته بپردازد.


طاهري اطاقسرا با تاكيد بر اينكه پس از تغيير نام وزارت فرهنگ و آموزش عالي به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، بخش گسترده‌اي از بودجه تحقيقات كشور به اين وزارتخانه اختصاص يافت، گفت: اين اتفاق هنوز باعث كمرنگ شدن نقش پژوهشي جهاد نشده است؛ اما اگر بودجه بيشتري به پژوهش در جهاد دانشگاهي اختصاص نيابد، جهاد دانشگاهي جايگاه پژوهشي خود را از دست خواهد داد.

رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير ادامه داد: هم اكنون بسياري از واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاد دانشگاهي براي تامين هزينه‌هاي خود به انجام طرح‌هايي روي آورده‌اند كه ارزش پژوهشي ندارند واين پديده به تدريج آنها را از انجام پژوهش واجراي طرح‌هاي تحقيقاتي تعريف شده داخلي كه براي آن نيازسنجي و برنامه‌ريزي كرده‌اند، دور خواهد كرد.

وي درباره ضرورت توجه بيش از پيش به بخش پژوهش در جهاد دانشگاهي گفت: درست است كه در برخي موارد از نظر روش، عمق وسطح از پژوهشي كه در كشورهاي ديگر انجام مي‌شود، به دليل نبود تجهيزات و سرمايه‌گذاري مناسب عقب هستيم اما تجربه و توان جهاد دانشگاهي مي‌تواند ابزار قوي كشور براي هرچه كوتاه كردن زمان تبديل دانش به فناوري و رسيدن به محصول باشد.


طاهري همچنين خاطرنشان كرد: تمامي مشكلات به دليل نبود بودجه براي امور پژوهشي نيست. متاسفانه هم اكنون دسترسي به محصولات خارجي در كشور بسيار راحت است. اين موضوع هم در محصولات خاص مورد نياز صنايع و هم در محصولات مورد استفاده در سطح جامعه، صدق مي‌كند.

رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير ادامه داد: در كشور ما بازرگانان بسيار توانمندتر از صنعتگران هستند. آنها محصولات آماده و با كيفيت نسبتا مطلوب را به راحتي وارد كشور مي‌كنند. البته اين به معني كيفيت پايين محصولات داخلي نيست وتوليدكننده داخلي اگر با استقبال مصرف كننده مواجه شود قطعا كيفيت محصول آن نيز به تدريج بهبود خواهد يافت.

وي با تاكيد بر طولاني و پرهزينه‌تر بودن فرآيند توليد نسبت به فرآيند واردات گفت: در عرصه تقابل بين توليد و تجارت يا صنعتگر و بازرگان، به دليل مشكلات فراوان پيش روي صنعتگر نظير نقدينگي، مواد اوليه، مسائل كرگري، هزينه انرژي، تجربه ومهارت نامناسب مديريت، همواره بازرگان موفق‌تر از صنعتگر است و حمايت از سرمايه‌هاي داخلي و توليد ملي، قطعا حمايتهاي واقعي دولت و آحاد جامعه را مي‌طلبد.

طاهري اطاقسرا با تاكيد بر اين نكته كه جهاد دانشگاهي نبايد اجازه دهد از ميزان اثرگذاري برونداد فعاليتهاي آن كاسته شود، اظهار كرد: اين نهاد در تمامي حوزه‌هاي فعاليت خود نياز به باز تعريف وظايف دارد.

وي ادامه داد: به عنوان مثال چون جهاد دانشگاهي برآمده از شوراي عالي انقلاب فرهنگي است از همان ابتدا، فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه‌ها را به دست گرفت اما با ورود معاونت فرهنگي دانشگاه‌ها به اين عرصه، از فعاليتهاي جهاد در اين حوزه كاسته شد.

به گفته دكتر طاهري اطاقسرا اگر جهاد دانشگاهي مي‌خواهد از كاهش بودجه پژوهشي و فرهنگي خود جلوگيري كند بايد براي ضرورت فعاليتهاي خود، توجيهات جديدي ارائه كند.


وي درباره توانمندي جهاد دانشگاهي در پوشش فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه‌ها خاطرنشان كرد: ويژگي خاص جهاد دانشگاهي در زمينه فعاليتهاي فرهنگي اين است كه اين نهاد تمامي سلايق را زير بال و پر مي‌گيرد.

رييس جهاد دانشگاهي اميركبير ادامه داد: فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهي رنگ و بوي سياسي ندارد و وسعت تاثيرگذاري آن بسيار فراتر از سطح دانشگاه، بلكه در سطح عموم مردم است.

طاهري اطاقسرا در پايان سخنان خود بر اين نكته تاكيد كرد كه اگر قرار است بر سطح و عمق فعاليتهاي فرهنگي جهاد افزوده شود بايد به بودجه وسيع‌تر و برنامه‌ريزي هدفمندتر، انديشيد.




١٦:٣٢ ٢٦/٠٦/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد