١٤:٠٣ ١٠/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
سازمان دانشجویان ایران شعبه خوزستان آغاز به كار كرد

رئيس جهاد دانشگاهي واحد استان خوزستان در آيين افتتاح سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي شعبه استان خوزستان گفت: در ابتداي شكل‌گيري دانشگاه پس از انقلاب اسلامي، مهمترين نهادي كه فعاليت فرهنگي داشت، جهاد دانشگاهي بود. 

 به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان خوزستان،قدرت‌الله شاكري‌نژاد در اين مراسم كه صبح روز سه‌شنبه، 21 مهرماه در سالن سمينار جهاد دانشگاهي استان خوزستان برگزار شد، با بيان اينكه جهاد دانشگاهي از ابتداي شكل‌گيري چندين رسالت را در حوزه خود قرار داد و چندين ماموريت براي اين نهاد در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: پژوهش و آموزش و در چند سال اخير كارآفريني و اشتغال از حوزه‌هاي فعاليت جهاد دانشگاهي بودند. همچنين فعاليت‌هاي فرهنگي يكي از قديمي‌ترين حوزه‌هاي فعاليت جهاد دانشگاهي بود كه تقريبا اين نهاد با اين حوزه شناخته شد.

وي افزود: جهاد دانشگاهي خوزستان پس از انقلاب اسلامي با شكل‌گيري نهادهاي فرهنگي بنا داشت ماهيت خود را تغيير دهد، اما امروزه هنوز هم شاهد شكل‌گيري پايه جديد فرهنگي در اين نهاد هستيم كه جهاد دانشگاهي را در قسمت‌هاي فرهنگي از ديگر نهادها متمايز مي‌كند.

رئيس جهاد دانشگاهي خوزستان گفت: هدف ما در سازمان دانشجويان اين است كه در كنار مسئولان دانشگاه باشيم و تعامل مثبتي بين دانشجويان و مسئولان دانشگاهي ايجاد كنيم.

وي افزود: اعتقاد ما در جهاد دانشگاهي اين است كه از استعدادهاي جامعه دانشجويي استفاده كنيم و جامعه دانشجويي را در فعاليت‌هاي فرهنگي مشاركت دهيم. بايد نگاه و توجه ويژه به نقش جامعه دانشجويي به عنوان پتانسيل و عامل توسعه در روند اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جوامع داشته باشيم.

شاكري‌نژاد گفت: همه تلاش ما اين است كه جامعه دانشجويي را به نوعي وارد تصميم‌گيري‌ها و فعاليت‌هاي خود كنيم؛ زيرا تشكل‌ها و گروه‌هاي دانشجويي ظرفيت بالايي دارند و بايد اين ظرفيت‌ها و استعدادها را راهنمايي و به طور راهبردي از آن‌ها استفاده كنيم.

رئيس جهاد دانشگاهي خوزستان درباره اردوهاي جهادي گفت: اين اردوها بسيار موثر هستند و در رفع محروميت مناطق نقش به سزايي دارند.

شاكري‌نژاد ادامه داد: از فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي شكل‌گيري خبرگزاري ايسنا بود كه در ماهيت يك خبرگزاري دانشجويي است و 90 درصد بدنه آن را دانشجويان تشكيل مي‌دهند؛ با اينكه دانشجويان در مدت‌زمان محدود دوران دانشجويي در خبرگزاري فعاليت مي‌كنند، اما شاهد چاپ اخبار آن‌ها در جرايد ملي و منطقه‌اي هستيم.

وي افزود: ما در سازمان دانشجويان علاوه بر آموزش‌هاي رسمي، وظايف ديگري داريم كه به بحث خود‌سازي و فرهنگ‌سازي دانشجويان مي‌پردازد. ما در دانشگاه امناي مردم هستيم؛ مردم با اطمينان فرزندان خود را به ما سپرده‌اند و ما در پرورش آن‌ها نمي‌توانيم موفق باشيم مگر با مشاركت دادن آن‌ها در فعاليت‌هاي سياسي و فرهنگي كه ايجاد مي‌كنيم.

شاكري‌نژاد درباره اهداف سازمان دانشجويان گفت: خودسازي و تقويت روحيه دانشجويان، فرهنگ‌سازي فعاليت‌هاي گروهي، توانمندسازي افراد در انجام فعاليت‌هاي فردي و تقويت و افزايش مشاركت‌هاي دانشجويان در عرصه‌هاي مختلف دانشگاه، از اهداف اين سازمان هستند. دانشجو و دانشگاه نبايد در جبهه‌هاي مختلف و متفاوت قرار گيرند، بلكه بايد در يك جبهه و هم‌سو با هم حركت كنند.

رئيس جهاد دانشگاهي خوزستان گفت: ما در سازمان دانشجويان فعاليت خود را از ابتداي سال به طور غير رسمي شروع كرديم و علاوه بر هزينه‌بر بودن اين فعاليت، مسير خود را ادامه داديم. سازمان دانشجويان از امروز فعاليت خود را به طور رسمي و در مسير افزايش تعامل دانشجويان با دانشگاه در زمينه‌هاي فرهنگي و پژوهش شروع مي‌كند.

رئيس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي خوزستان نيز گفت: اگر سازمان دانشجويان بتواند با تدين و بصيرت حركت كند، مي‌توانيم به آرزوهاي فراواني كه در دل داريم، برسيم.

حجت‌الاسلام و المسلمين سيدمحسن شفيعي اظهار داشت: انقلاب اسلامي ايران پس از آنكه در سال 1357 به بار نشست براي استمرار و تداوم خود نياز به ساز و كارهايي داشت.

وي با بيان اينكه برخي از دستگاه‌هاي موجود در كشور براي اين كار آمادگي لازم را نداشتند، افزود: اگر در كشور براي تحقق آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامي ساز و كار موجود را كافي مي‌دانستيم، در عرصه‌هاي مختلف نياز به تاسيس نهادهاي جديد پيدا نمي‌كرديم.

رئيس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي استان خوزستان ادامه داد: براي تحقق آرمان‌هاي انقلاب يا ساز و كارها مهيا نبود يا براي مهيا شدن نياز به زمان داشتند كه شرايط آن زمان انقلاب اين اجازه را نمي‌داد. ضمن اينكه مجموعه‌هاي متولي امور فرهنگي در ساختار كشور در آن دوران، به هيچ وجه توان همراهي با آرمان‌هاي انقلاب را نداشتند و تريبون‌هاي كارآمدي براي انعكاس فعاليت‌هاي پس از انقلاب اسلامي نبودند.

حجت‌الاسلام و المسلمين شفيعي گفت: براي نمونه انقلاب اسلامي بلافاصله سازمان تبليغات اسلامي را به راه انداخت تا در بستر زماني مشخصي تبديل به يك حركت شود و انقلاب اسلامي را در تحقق آرماني‌هاي خود همراهي كند. همچنين جهاد سازندگي و بنياد مسكن هم در جنبه عمراني در كشور به فرمان امام(ره)، پس از انقلاب شروع به كار كرد.

وي افزود: از جدي‌ترين و مهمترين امور امروزه اين است كه فلسفه وجودي ارگان‌هاي انقلابي را به نسل جديد انتقال دهيم. نسل جديد به دليل برخي غفلت‌ها و يا كم‌كاري‌ها، ممكن است جهاد سازندگي را نشناسند. آشنا كردن نسل امروز با فلسفه تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، جهاد سازندگي، نهضت سوادآموزي و ديگر نهادهاي ارزشمند انقلابي از ضروريات است.

رئيس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي استان خوزستان ادامه داد: در يك نگاه ديني و توحيدي جذب دانشجويان به خودي خود موضوعيت ندارد. بسياري از افراد در طول تاريخ از قدرت جاذبه برخور بوده‌اند اما اين جاذبه به خودي خود مطلوب نيست.

حجت‌السلام و المسلمين شفيعي گفت: اخلاق كريمه در مسير جذب دانشجويان، موجب جذب آن‌ها در مسير دستيابي به آرمان‌هاي توحيدي مي‌شود و اين يكي از تلاش‌هاي انبيا در مسير هدايت خود بوده است و اين تمايزي است بين ما و جريان‌هاي غير توحيدي.

وي افزود: جهاد دانشگاهي از نهادهاي متولد شده انقلاب است و خبرگزاري‌هاي ايسنا و ايكنا از رسانه‌هاي پس از انقلاب اسلامي‌اند كه در مقايسه با رسانه‌هاي داراي قدمت بيشتر و امكانات و تجهيزات كارآمدتر، بهتر عمل كرده‌اند. اين رسانه‌ها در زمينه پر كردن خلاءيي كه رسانه‌هاي ديگر در مسير انعكاس فعاليت‌هاي پس از انقلاب به جا گذاشته‌اند، حركت كرده‌اند.

رئيس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي استان خوزستان گفت: در تعامل با جوانان انگيزه و مسئوليت اصلي جذب جوان براي ارتقاي معرفت ديني و آينده‌سازي ايران اسلامي است و در مسير اين جذب، بايد فارغ از كارهاي مقطعي و برنامه‌هاي غيراصولي تصميم گرفت.

حجت‌السلام و المسلمين شفيعي ادامه داد: جذب دانشجويان در مسير انقلاب به فراخور مناطق، متفاوت است. براي نمونه در استان خوزستان يكي از مسئوليت‌هاي اساسي انتقال رشادت‌هاي دوران دفاع مقدسبه نسل‌هاي جديد است؛ اگرچه، اين وظيفه همه استان‌هاست، اما در استان ما اين وظيفه پررنگ‌تر است.

رئيس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي استان خوزستان گفت: سازمان دانشجويان زير مجموعه جهاد دانشگاهي و جهاد دانشگاهي نهادي انقلابي است و مجموعه‌هاي متولد از انقلاب مسئوليت جذب جوانان را دارند. بايد متوجه باشيم كه امواج سنگين و فشارهاي رسانه‌اي ما را از مسير خود متمايل نكند و البته اين كار دشوار است.

سپس در ادامه مراسم رئيس دانشگاه شهيد چمران اهواز يادآور شد: سازمان دانشجويان مطمئنا فتح‌البابي در جهاد دانشگاهي براي فعاليت‌هاي دانشجويي به شكل منظم‌تر سازماندهي شده است.

دكترمرتضي زرگر شوشتري در اين آيين اظهار داشت: مخاطبان سازمان دانشجويان جوانان و دانشجويان هستند و كار با جوانان و دانشجويان كار ساده‌اي نيست؛ زيرا هر دانشجويي با توجه به نهفته‌هاي دروني خود با دانشجويان ديگر متفاوت است و در كار فرهنگي، در برخورد با افراد متفاوت، كار مشكل‌تر است.

وي افزود: همان‌گونه كه براي كشورهاي مختلف نمي‌توان يك الگوي خاص تجويز كرد، براي افراد مختلف و دانشجويان هم نمي‌توان يك الگو در نظر گرفت؛ لذا نقش مراكز فرهنگي در اين امر مهم و دشوار است.

زرگر شوشتري با بيان اينكه جهاد دانشگاهي در طول اين 30 سال بسيار موفق عمل كرده است، افزود: جهاد دانشگاهي در اين امر توانمند‌تر هم مي‌تواند عمل كند و مسلما اين توانايي را دارد. امروزه كه حوزه‌هاي فرهنگي تفكيك و متفاوت شدند، جهاد دانشگاهي همواره با زمانه حركت كرده و در مسير حركت خود سيال بوده و هيچگاه توقف نكرده است.

رئيس دانشگاه شهيد چمران اهواز ادامه داد: جهاد دانشگاهي خوزستان يكي از مراكز داراي مراتب بالا در كشور از لحاظ نيروهاي كيفي و فعاليتهاي فرهنگي است كه در اين دوران خود را بسيار خوب نشان داد؛ اميدواريم با حضور جهاد دانشگاهي در شوراي فرهنگي دانشگاه، اين نهاد نقش مثبت خود را بيشتر بروز دهد، در همكاري با دانشگاه دريغ نكند و اين همكاري تداوم داشته باشد.

رئيس سازمان دانشجويان كشور با بيان اينكه مي‌خواهيم صميمت محملي براي جذب دانشجويان باشد، ادامه داد: شايد سال‌هاست كه جهاد دانشگاهي خوزستان داراي سازمان دانشجويي است، اما امروز به طور رسمي فعاليت اين سازمان را شروع مي‌كنيم.

محمود علي‌گو اظهار داشت: در جهاد دانشگاهي سعي كرديم دروازه ورودي را خيلي باز ببينيم و دانشجويان را وارد عرصه‌هاي مختلف كنيم و در جهت هدايت، كمال و توسيع جايگاه حركت مي‌كنيم.

وي با بيان اينكه سه مساله كوتاه اما از نظر محتوا بسيار بلند در اين سازمان‌ وجود دارد، افزود: فعاليت‌هاي جهادي كه بدنه اصلي آن را دانشجويان تشكيل مي‌دهند، يكي از اين مسائل است و در آن دانشجويان فعاليت‌هايي هم‌چون محروميت‌زدايي را در اردوهاي جهادي انجام مي‌دهند؛ در اين مسير سعي كرديم دانشجويان اين امور را دغدغه خود قرار دهند و فعالانه در حفظ محيط فرهنگي دانشگاه نقش داشته باشند.

علي‌گو افزود: آموزش مهارت يكي ديگر از اهداف ماست كه به راحتي به دست نمي‌آيد؛ در بحث آموزش، جهاد دانشگاهي بيش از اين نمي‌تواند در حوزه مهارتي وارد شود. جهاد دانشگاهي در حوزه اشتغال فعال است اما در حوزه آموزش مهارت نقص دارد.

رئيس سازمان دانشجويان كشور گفت: در حوزه علمي، با ايجاد كانون‌هايي، حوزه جهاد دانشگاهي را همياري مي‌كنيم و پژوهش‌هاي دانشجويي كه باعث مي‌شود پژوهش از دوران دانشجويي در دانشجويان ما شكل گيرد را پايه‌گذاري كرديم. در فعاليت‌هاي علمي سازمان دانشجويان از كمك‌هاي فرهنگي جهاددانشگاهي و دانشگاه هم استفاده مي‌كنيم.

 شايان ذكر است،در پايان اين مراسم مجوز آغاز به كار اين سازمان به قدرت‌الله شاكري‌نژاد رئيس جهاد دانشگاهي واحد استان خوزستان، اهدا شد.ح/الف

١٤:٤٠ ٢٥/٠٧/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد