مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي اسلامي در بازديد از دفتر ایسنا كه به مناسبت سالروز تشكيل خبرگزاري دانشجويان ايران صورت گرفت، گفت: ايسنا نقش عمده اي در مقابله با تهديدات و جنگ نرم دارد.
به گزارش ايسنا، حجت السلام و المسلمين كريمي در حاشيه بازديد خود از دفتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) و خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) و معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي استان با بيان اين مطلب افزود: با توجه به اينكه مخاطبان ايسنا بیشتر قشر تحصيل كرده و دانشجو مي باشند بنابراین این خبرگزاری مي تواند از اين فرصت در جهت مقابله با جنگ نرم استفاده نمايد.
وي با اشاره به يك دهه حضور موفق خبرگزاري ايسنا، در فضاي رسانهاي كشور عنوان كرد: تعلق اين خبرگزاري به جهاددانشگاهي كه همواره بعنوان اهرم اطمينان مسئولان است باعث شده به آن با ديدي مثبت و در جهت حركت در مسير مصالح نظاماسلامي نگريسته شود.
وي ادامهداد: جهاددانشگاهي در هر عرصه علمي و فرهنگي كه ورود پيدا كرده خلاقانه و موفق عمل كردهاست عليالخصوص بخش فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي كه رتبههاي برتر ملي را كسب و موفقيتهاي فرهنگي موفقي در سطح كشور براي استان كسب كردهاست كه انتظار هم از مسئولين جوان و جهادگر دانشگاهي استان همين است.
وی با بیان اینکه کلمه جهاددانشگاهی دربرگیرنده بعد معنوی و علمی است تصریح کرد: کلمه جهاد دربردارنده بعد ارزشی و معنوی و دانشگاه نیز تداعیگر ابعاد علمی جهاددانشگاهی است این نقطه قوت این سازمان محسوب میشود و میتواند یک نقش کلیدی در تربیت نیروی انسانی آگاه ایفا کند که در آینده مطبوعات نیز تاثیرگذار است.
مديركل فرهنگ و ارشاداسلامي آذربايجانغربي با بياناينكه خبرگزاري ايسنا داراي ويژگيهاي منحصر به فردي است از جمله اين ويژگيها را در پرشوري ، جواني ، پرنشاطي و صداقت و جهادگري و اعتقاد اين رسانه اعلام كرد.
حجت السلام كريمي همچنين با اشاره به اينكه انتقادات مطرح شده بر كيفيت مطبوعات و نشريات استان قابل قبول است افزود: بخشي از كيفيت نامطلوب نشريات استان مربوط به كمبود امكانات سخت افزاري است بطوريكه آذربايجانغربي فاقد چاپخانه مناسب است.
وي ادامه داد: ديگر مشكل عمده نشريات استان مربوط به مسائل آموزشي است كه در اين زمينه يكي از برنامه هاي مهم اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان دعوت از استادان رشته خبرنگاري بصورت متوالي جهت برگزاري كلاس هاي آموزشي براي اعضاي نشريات و رسانه هاي استان خواهد بود.
وي ادامه داد: نکته دیگری که میتواند خبرگزاریها در رسالت اصلی خود موفق کند افزایش حضور و اساعه مطالبات در فضایی عقلانی و غیر احساسی است.
کریمی اظهار کرد: مطالبات در فضایی معقول میتواند اگر به صورت جدی پیگیری شود قوه محرکه مناسبی برای حرکت فعالیتهای فرهنگی به شمار میآید.
وی ادامه داد: دستگاههای بسیاری همچون آموزش و پرورش، دانشگاه ها، سازمان تبلیغاتاسلامی، اداره فرهنگ و ارشاداسلامی و کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید در برابر فعالیتهای قرآنی پاسخگوی جامعه قرآنی باشند.
وي در ادامه با اشاره به نقش مراکز علمی و آموزشی در تبیین و توسعه معارف قرآنی در دانشگاه خاطر نشان کرد: امروزه باید به شبهات ایجاد شده دانشجویان در حوزه دین پاسخ داده شود اگر چه میتوان در این راه از ابزارها و مولفههای خاصی همچون حوزههای علمیه بهره گرفت ولی باید دقت داشت در این میان جایگاه دستگاههای متولی همچون فرهنگ و ارشاداسلامی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پاسخگویی به شبهات کجاست.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در پایان با تاکید بر اینکه میتوان با ایجاد فضایی کتابخانه با کتبی همچون پرسش و پاسخ دانشجویی که بتواند پاسخ گوی شبهات دانشجویان باشد در دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی میتوان این کمبود را جبران نمود اظهار کرد: فعالیتها و برنامههای قرآنی در محیطهای دانشگاهی نباید مختص به ایام خاصی مانند ماه مبارک رمضان باشد.
وي نگرش فرهنگي و پژوهش محورانه را از جمله برنامههاي مديريتي اين اداره كل در راستاي رونق اين امر ذكر كرد.
وي با تبريك سالروز دانشجو و نيز سالروز تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: جنبشهاي دانشجويي بعنوان يك جريان تپنده و پايدار و مهم جامعه بايد در حراست از رسالتهاي واقعي خود براي توسعه كشور و مردم كوشا باشد.
وي تقويت بصيرت دانشجو را از مهمترين عوامل مبارزه، با تهديدهاي نرم دشمنان ذكر كرد.
وي خبرگزاري قرآني را نيز مولود مبارك فرهنگي جهاددانشگاهي ذكر كرد و گفت: خبرگزاري قرآني يكي از موفقترين رسانههاي تخصصي استان بوده كه جايگاه خوبي نيز در سطح ملي دارد و بايد در پردازش سوژههاي قراني و حساسيتزايي جهت توسعه فرهنگ قرآني جامعه به شكل علمي دانشگاهي عمل كند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي با بيان اينكه استان با وجود قوميت ها و مذاهب مختلف و همچنين قرار گرفتن در مسير مواصلاتي با چند كشورو فرصت هاي موجود در اين زمينه ، فاقد روزنامه است اظهار كرد:اين در حالي است كه برخي از استان هاي ديگر داراي چندين روزنامه مي باشند و وجود يك رونامه تنها از حداقل هاي پتانسيل استان در زمينه فرهنگي است.
وي ادامه داد: تاكنون پيشنهاد 5 هفته نامه جهت فعاليت به عنوان روزنامه و همچنين تقاضاي مجوز براي راه اندازي 14 هفته نامه و دو هفته نامه به اداره كل فرهنگ و ارشاد رسيده است كه تلاش مي شود با استفاده از فرصت تغييرات بوجود آمده در معاونت مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مذاكره با معاون جديد هرچه سريعتر شاهد فعاليت روزنامه در استان باشيم اما درصورت طي كارها به روال سابق به نتايج قابل قبولي در اين زمينه نخواهيم رسيد .
حجت السلام كريمي با اشاره به اينكه رويكرد دولت دهم به مسئله فرهنگي نه در حد شعار بلکه کاملا اجرایی است و سفرهاي رياست جمهوري نيز نشان از اهتمام جدي دولت در این زمينه است، افزود: آذربايجان غربي از نظر اعتبارات و توسعه همواره غريب مانده و اين مسئله در شامل بخش فرهنگي و هنري استان نيز می باشد و بايد تلاش شود تا سهم ويژه و عمده اي از سفر هيات دولت به استان براي بخش فرهنگي و هنري در نظر گرفته شود.
وي با بيان اينكه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان دربرخي شاخص ها از جمله تعمير امكانات سخت افزاري و همچنين بحث منابع انساني در برنامه چهارم توسعه عملكرد ضعيفي داشته است تصريح كرد: عليرغم ضعف عملكرد در اين شاخص ها در چند شاخص از جمله عمراني ،تاسيس مراكز فرهنگي و هنري و تجهيز امكانات موجود جلوتر از برنامه هاي پيش بيني شده عمل كرده است.
وي ادامه داد: نگاه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي در برنامه چهارم توسعه بيشتر به مسائل عمراني بود و اين ضعف عمده اي براي اين برنامه است اما در برنامه پنجم توسعه تلاش می شود به بخش هاي مختلف فعاليت حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامي توجه شود.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همچنين گفت:اطلس فرهنگي استان در حال ترسيم است كه در صورت اتمام آن جايگاه و نقش ايفايي تمامي دستگاههاي اجرايي و ادارات مشخص خواهد شد ودر پي آن با تهييج دستگاههاي حوزه فرهنگي ،جايگاه فرهنگي و هنري در استان نيز ارتقاء پيدا خواهد كرد.
در ادامه اين مراسم، امين رستمزاده معاونفرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي و جانشين مدير مسئول و سردبير خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) و دانشجويان ايران (ايسنا) استان با تشريح عملكرد خبري اين نهاد گفت: رويكرد قرآني و فرهنگي محتوايي از موضوعات نيازسنجي شده و تعريف برنامههاي فرهنگي جهاددانشگاهي ميباشد.
معاونفرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي؛ نگرش تخصصي و ماهوي نسبت به موضوعات از بعد علمي و دانشگاهي را از رويكردهاي مورد تاكيد در شوراي سوژهنگاري خبرگزاريهاي ايسنا و ايكنا ذكر كرد.
عضو شوراي مركزي سازماندانشجويان كشور، كسب رتبههاي اول و سوم اين خبرگزاريها در سطح كشور و تربيت نيروهاي خبري ارزشمند و فعال در بخشهاي مختلف رسانهاي استان و برگزاري 10 كارگاه تخصصي و آموزشي اوليه خبري و گزارشنويسي براي دانشجويان در طول سال و برگزاري مسابقات و نشستهاي تخصصي خبري را از جمله اثرات و برنامههاي خبري معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي استان ذكر كرد.
وي تحول ايجاد شده فرهنگي و قرار گرفتن جزء برترينهاي بخشفرهنگي دانشگاه و ساير بخشهاي مرتبط از سوي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي را نشات گرفته از نيروهاي جهادگر و مديريت خلاقانه و تمركز بر روي موضوعات و ايدههاي بكر ذكر كرد.
وي برگزاري جشنواره ملي ايدههاي كارآفريني و فرصتهاي جديد كسب وكار را از سوي معاونتفرهنگي براي اولينبار در سطح كشور و در موضوعي بسيار اثرگذار و كاربردي بينظير ذكر كرد و گفت: جهاددانشگاهي منشاء رويشهاي پر خير و بركت و اثرگذار براي حوزههاي مخلف پژوهشي آموزشي و كارآفريني و علياخصوص فرهنگي است.
در ادامه مراسم حجت الاسلام و المسلمين كريمي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان از بخشهاي مخلف معاونتفرهنگي بازديد كردند.ح/الف