معاون استاندارآذربایجانغربی:
رسانه بايد فضاي فكري جامعه را به سوي پويايي و آفرينندگي برانگيزاند
معاون استانداراستان آذربایجانغربی، در سمينار تخصصي آسيبها و رسالتهاي يك رسانه توسعهمدار علمي، با توصيف و لزوم برگزاري اينچنين سمينارهاي تخصصي گفت: جهاددانشگاهي در اين عرصه نيز پيشتاز بوده و با خلاقيت براي اولينبار اينچنين نشستي محتوايي را در زمينه رسانه برگزار كرده و بايد جهاددانشگاهي تداوم دهنده تعريف اينچنين برنامههايي باشد .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي،دكتر ارجمندزاده معاون استاندار استان آذربایجانغربی با تاكيد بر وظايف رسانه ها در پیشرفت و توسعه کشور گفت: یکی از وظايف رسانهها در پیشرفت و توسعه کشور، نقد مناسب و به دور از افراط و تفريط است.
وي در ادامه نقد منصفانه را نقدي عنوان كرد که در مقام عيبجويي از ديگران نبوده بلکه با در نظر گرفتن خدا و اخلاقاسلامی با خيرخواهي به دنبال رفع نواقص باشد.
وی با اشاره به اينكه توسعه مانند دیگر فعالیتها و رفتارها به محرک و انگیزه نیاز دارد گفت: رسانهها میتوانند این انگیزه را ایجاد كرده و جهت ایجاد انگیزه در توسعه، قبل ازهرچیزمردم باید توسعه را بشناسند و اطلاعات و اندیشههای جدید را به دست آوردند.
رسالت انیباء الهی از آدم تا خاتم را یک رسالت آگاهیبخش دانست و عنوان کرد: با تدبير در رسالت و القاب پیامبران الهی همچون نبی و رسول متوجه ميشويم، هریک از این واژهها به نوعی رسالت خبری را در بردارند و بیانگر اطلاع رسانی و اگاهی بخشی در جهت سعادت و تعالی بشر هستند.
دكتر ارجمندزاده ادامه داد: اگر به محتوای رسالت پیامبران نگاه اجمالی شود همه انبیاء الهی سنخ کاریشان و رسالت عمده ای که بر عهده آنها گذارده شده است چیزی جز رساندن پیام الهی به گوش جهانیان نیست و این خود یک رسالت خبری است.
وی شغل رسانهای را شغل انبیاء دانست و خاطر نشان کرد: رسانه پویا میتواند جامعه و افکار جاری در ان را به سمت اصلاح سوق دهد و از این جهت رسانه باید باعث هدایت مردم شود و مردم را به سمت ارزش های الهی رهنمون سازد.
وی با بیان اینکه پیام هایی كه توسط رسانه ها رد و بدل می شود در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی،اقتصادی، نظامی، و فرهنگی است افزود: مخاطبان این پیامها افراد و گروههایی در سطوحمختلف فرهنگی، اقتصادی، و اجتماعی اند که رسانه می تواند با شناسایی ذایقه ها و نیازهای جامعه تاثیر خود را در ارتقاء این ابعاد افزایش دهد.
عضو هيات علمي دانشگاه اروميه، اطلاع رسانی به موقع و شفاف را در همه دوران و زمانها امری خطیر و گرانبها دانست و گفت: اگر در احوال تاریخ اسلام بنگریم اهمیت و نقش این امر در تحولات سیاسی و اجتماعی و تاریخی مشهود است.
وی افزود: نقش کارکردي رسانه ها در جوامع بشري بسيار روشن و واضح است، چرا که آنها باعث به وجود آمدن انقلابها و تحولات بزرگ بودند و اين نقش تعيين کننده موجب شد تا جريانهاي جديد و آرمانها و ايده ها و طرح هاي جديد ی در طول تاریخ شکل يابند.
وی گفت: رسانههاي زنده و فعال فضاي فکري جامعه را به پويايي و حرکت و آفرينندگي و مشارکت بر مي انگيزند و سستي و بي رمقي آنها، برعکس، جامعه را به بي حرکتي و فقر فکري و معنوي و زوال مي کشاند.
دكتر ارجمندزاده ادامه داد: رسانه مکاني است که در آن عقايد و آراي گوناگون جامعه با هم تلاقي مي کنند و از برخورد و تعامل آنها، انديشه هاي تازهاي خلق مي شود، راه حلهايي نو براي مسائل و معضلات اجتماعي پديد ميآيد و انگيزه هاي تازه اي براي حرکت ايجاد مي شود.
معاون استاندار آذربایجان غربی، در ادامه این نشست که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان ترتیب یافته بود با اشاره به توطئه آفرينيهاي مخالفان نظام اسلامي گفت : دشمنان با همسو كردن ديدگاههاي خود ، درصدد شائبه سازي فرهنگي در جامعه و از بین بردن اتحاد و همبستگی اجتماعی مردم کشورمان هستند که در مقابل ،رسانههای گروهی در کشور می توانند با تقويت روحيه دين باوري و اتكا به ارزشهاي اسلامي و به شکلی روشنگرانه اين حركت ها را خنثی نمایند .
وی ادامه داد: رسانه ها با سيلاب اطلاعات و خبري که به جامعه سرازير و تیتری که برای آن انتخاب می کنند ، مغزها را براي انديشيدن تحريک کرده و آنها را از حالت انفعال بيرون مي آورند و می توانند از این فرصت برای راهنمایی افکار عمومی به ارزشهای الهی و انسانی و رنگ خدایی دادن به امور بهره گیرند.
معاون استاندار آذربايجانغربي گفت: بیان نکردن حقیقت توسط رسانه از آفتهاي جدی رسانه است.
وي گفت: دور شدن از حقیقت، برجسته کردن مسائل غیر اولویت دار و برهم زدن امنیت و آرامش عمومی از عمده ترین آسیبهای رسانه است.
وي در رابطه با رسالت اصلي رسانه توسعهمدار اظهار کرد: هوشيار نگهداشتن جامعه با مشخص کردن چالشها و آفتهاي موجود زنده در دنيا با نمايان ساختن اين مساله که دشمنان چه کساني هستند و از چه ناحيهاي نفوذ ميکنند از وظايفي است که ميتوان براي رسيدن به هدف اصلي رسانه به آنها اشاره کرد.
دكتر ارجمندزاده در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی عملکرد رسانههای کشور و استان گفت: هرچند رسانه در حوزههای مختلف پیشرفتهایی داشته است اما باز هم امكان پيشرفتهاي بيشتر وجود دارد.ح/الف
١٤:٤٠ ٠٧/١٠/١٣٨٨