بازدید دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس از پایانه گل و گیاه زینتی محلات
دانشگاه تربیت مدرس در قالب پنجمین دوره طرح ملی ایران مرز پرگهر از مرکز تولید گل و گیاه شهرستان محلات بازدید نمودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(ایستا)-مصطفی رحمتی مدیر اجرایی این طرح در واحد تربیت مدرس با اعلام این خبر گفت: این اردو با حضور 40 نفر از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس بویژه رشته های تخصصی مهندسی کشاورزی با گرایش های باغبانی زراعت و اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی، خاکشناسی و اقتصاد کشاورزی و همچنین اساتید متخصص برگزار گردید.
وی گفت: این بازدید با حضور مهندس جمالی از کارشناسان ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاه زینتی محلات بعنوان راهنما اجرا شد تا در راستای آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با مرکز تحقیقات گل و گیاه زینتی در شهرستان محلات توضیحات جامعی در زمینه شکل گیری و فعالیت های ایستگاه تحقیقات گل و گیاه زینتی در محلات ارائه گردد.
وی گفت:این مرکز دارای 5 بخش اصلی و 3 واحد بوده که دانشجویان از نزدیک با مراحل اصلاح، تکثیر و پرورش، تغذیه و آبیاری، کنترل آفات و بیماریها و بیوتکنولوژی آشنا شدند.
وی با اشاره به اهداف شکل گیری ایستگاه تحقیقات گل و گیاه زینتی در شهرستان محلات عنوان کرد:احداث ایستگاه تحقیقات گل و گیاه زینتی محلات بعنوان یکی از ایستگاه های تابعه مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال 1375 آغاز گردید و با شتاب فزاینده ای با تشکیل کمیته علمی-فنی تحقیقات گل و گیاه زینتی کشور در محلات، هدایت فنی و علمی و پشتیبانی مالی تحقیقات گل کشور در 7 سایت لاهیجان، تنکابن، ورامین، کرج، جیرفت، دزفول و اصفهان بعهده مرکز محلات محول گردید.
وي با اشاره به توانمنديهاي استان مركزي در زمينه توليد گل و گياهان زينتي گفت: در اختيار داشتن رتبه نخست كشور در تنوع توليد و رتبه دوم سطح زير كشت گل و گياهان زينتي، وجود بزرگترين مركز تحقيقات ملي گل و گياه كشور و وجود اقليم بسيار مناسب و مستعد براي پرورش گلهاي زينتي در محلات از جمله توانمنديهاي استان مركزي در توليد گل و گياهان زينتي بوده كه اين مسائل زمينه برگزاري بزرگترين و گستردهترين جشنواره گل و گياهان زينتي را طي سال جاري در شهرستان محلات فراهم كرده است. شهرستان محلات به سبب آب و هوا و استعداد مناسب برای پرورش گل و گیاه، جایگاهی بکر برای صادرات و جذب بازارهای جهانی گل وگیاه است.
وی با برشمردن دیگر اقدامات صورت پذیرفته در مرکز تحقیقاتی افزود: شرکت فعال مدیریت و کارشناسان ایستگاه در مجامع تصمیم گیری گل و گیاه زینتی کشور، سرویس دهی به صدها گروه بازدید کننده شامل اساتید و پژوهشگران، گروههای دانشجویی و ...، برگزاری سخنرانی های علمی و دوره های آموزشی علمی در نقاط مختلف کشور بویژه برای دانشجویان رشته های تخصصی جهت آشنایی علمی و عملی هرچه بیشتر آنان با این مقوله در زمره اقدامات اخیر مرکز تحقیقاتی گل و گیاه زینتی محلات محسوب می گردد.
وی اتکا به توان ملی کشور، استفاده از متخصصان داخلی و بومی منطقه، بکارگیری پتانسیلها و منابع بکر کشور و تقویت روحیه خودباوری را از مهم ترین اهداف این پروژه برشمرد.
رحمتی در پایان با تاکید بر مهم شمردن این پروژه خاطر نشان کرد: طبق نظرسنجی انجام گرفته از دانشجویان شرکت کننده در اردو میزان ارتباط بازدید با رشته تحصیلی و آشنایی آنان با یک دستاورد علمی و مجموعه تولیدی – کشاورزی که بیانگر توان ملی و مهارت متخصصان داخلی است، در حد بالا ارزیابی شده است و همچنین دانشجویان برنامه بازدیدی این اردو را در بکارگیری تحقیقات علمی و پژوهشی بسیار مفید برشمردند.ح/الف
١١:٤٢ ١٦/١٠/١٣٨٨