بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه در جهاددانشگاهي خوزستان/
دکتر واعظ زاده:
تحقق شعار وحدت حوزه و دانشگاه راهكارها و ابتكارات جديدي را ميطلبد
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي كشور در نشستي كه در آستانه 27 آذرماه به همت جهاددانشگاهي استان خوزستان براي گراميداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد، گفت: اكنون حوزههاي علميه بهترين دوره تاريخ خود را ميگذرانند و يكي از افتخارات جمهوري اسلامي است كه حوزههاي علميه به بركت آن در يك تعامل مثبت با نظام، به بهترين موقعيت خود رسيدهاند.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی خوزستان دكترصادق واعظ زاده در اين نشست كه چهارشنبه 25 آذرماه در سالن اجتماعات مركز علمي كاربردي جهاددانشگاهي استان خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه مهندسي فرهنگي هنوز جهاد دانشگاهي به جايي كه بايد برسد، نرسيده است و اين جاي تأمل دارد؛ در اين زمينه از همه ظرفيتها به صورت تمام و كمال استفاده نميشود.
وي ادامه داد: نهادهاي مختلفي راهاندازي و هزاران نفر در آنها مشغول به كار ميشوند ولي آرمان، ايده، اعتقاد و وحدت در ميان همه آنها نيست. در نهادي مانند جهاد دانشگاهي تمام اين سوابق وجود دارد و تا حد بسياري منتقل شده است و اين ميتواند يك سري مسئوليتهاي ملي و ارزشي بر عهده جهاد بگذارد. يكي از نقشهاي جهاد اين است كه روز وحدت حوزه و دانشگاه را زنده نگه دارد؛ اين شعاري است كه امام(ره) بر روي آن تاكيد بسياري داشتند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي كشور اظهار داشت: جهاد دانشگاهي ميتواند طرحهاي اعتقادي در اين زمينه ارائه دهد و تحقق شعار وحدت حوزه و دانشگاه راهكارها و ابتكارات جديدي ميطلبد.
وي ادامه داد: هفته پژوهش از يك جهت خوب است ولي متاسفانه از جهت ديگر روي روز وحدت حوزه و دانشگاه كه خيلي قبل از آن و از جهتي ارزشتر است و به انقلاب بيشتر پيوسته بود، سايه انداخت.
واعظزاده گفت: در روزهاي ابتدايي انقلاب فرهنگي در سال 59 و در ميان مجموعههاي دانشجويي، حركتهايي شكل گرفت كه امروز به مجموعه عظيمي تبديل شده است و در استان خوزستان و شهر اهواز منشاء خدمات به شمار ميرود و اكنون ميبينيم كه مجموعه جهاد دانشگاهي در خوزستان تا اين اندازه وسعت يافته است. با پيروي از حضرت امام(ره) احساس كرديم بايد بر اعتقادات و آرمانهاي خود پافشاري كنيم، بنابراين مجموعه نيروهاي معتقد به خط امام(ره) را شكل دادهايم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي كشور با بيان اينكه جهاد دانشگاهي داستاني بسيار پرفراز و نشيب دارد، افزود: ما كه روزهاي نخست پا به پاي اين حركتها پيش رفتيم، خواستيم كه اين سرگذشت را به صورت علمي، مستند كنند. يك مجموعه كه با ايده و آرمان شروع به شكلگيري كند، در 2 حوزه و علم و ايمان پيش رود و به اين مرحله از رشد و شكوفايي برسد و در همه رشتهها، 2 حوزه علم و ايمان را همراه با هم داشته باشد و به مجموعه وسيعي از فعاليتها دست بزند، يك مجموعه منحصر به فرد است كه در هيچ جاي ديگر از دنيا به اين شكل نميتواند به وجود آيد.
واعظزاده گفت: جهاد دانشگاهي در زمينه آموزش، يك مجموعه عظيم آموزش عالي را مديريت ميكند؛ در بدو تشكيل جهاد دانشگاهي، جهاد هرگز از دانشگاه جدا نبود. جهاد دانشگاهي به تدريج درآموزش عالي تبديل به نهاد مستقلي از دانشگاه شد كه كمكم اين فاصله افزايش يافت. گرچه در اين موسسه آن ايده اوليه هنوز موضوعيت دارد و جهاد در دل دانشجو و در دانشگاه وجود دارد. جهاد دانشگاهي حتي ميتواند مسئوليتهاي ملي داشته باشد.ح/الف
٠٨:١٦ ١٩/١٠/١٣٨٨