رييس جهاد دانشگاهي واحد اصفهان گفت: جهاد دانشگاهي با ساختار عمومي به فعاليتهاي خصوصي ميپردازد و در اين زمينه علاوه بر مشکلات نهادهاي عمومي با مشکلات بخش خصوصي نيز مواجه است.
فرهاد طاهريون در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به آغاز فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در اصفهان اظهار كرد: شالوده جهاد دانشگاهي از سال 1359 با راهاندازي ستاد جذب نيرو در دانشگاه اصفهان و براي ساماندهي دانشجويان در نهادهاي انقلابي شکل گرفت.
وي افزود: جهاد دانشگاهي در استان اصفهان شامل دو واحد صنعتي و اصفهان است که البته در کنار اين دو جهاد شعبهاي از پژوهشکده رويان نيز مشغول فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي است.
رييس جهاد دانشگاهي اصفهان در خصوص مستقربودن فعاليتهاي اين نهاد در دانشگاههاي دولتي تصريح کرد: جهاد دانشگاهي محدوديتي در گسترش شعبات خود به ويژه درون دانشگاههاي آزاد ندارد، اما به دليل عدم وجود اعتبارات مالي لازم، تاکنون موفق به انجام اين امر نشدهايم.
وي ادامه داد: اگر مديران دانشگاههاي آزاد به گسترش همکاريهاي خود با جهاد دانشگاهي علاقمند باشند، جهاد آماده گسترش فعاليتهاي فرهنگي، آموزش و پژوهشي درون دانشگاه هاي آزاد است.
طاهريون با اشاره به فعاليتهاي آموزشي جهاد دانشگاهي اصفهان بيان كرد: جهاد دانشگاهي استان اصفهان در سه حوزه آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت، علمي کاربردي و آموزش عالي پيشرو بوده و با تدابيري که انديشيده شده اميدوار هستيم در آينده اي نزديک خدمات آموزشي خود را در سطح شهرستان هاي استان نيز گسترش دهيم.
رييس جهاد دانشگاهي اصفهان جمعيت مخاطب دورههاي آموزش تخصصي کوتاه مدت جهاد را جوانان و دانشجويان دانست و افزود: چهار مرکز آموزشي جهاد دانشگاهي واحد اصفهان در سطح شهر در تلاش هستند تا دورههاي آموزشي را با هدف ارتقا مهارت دانشجويان برگزار کنند و نزديک کردن قشر فارغ التحصيل به فرصتهاي شغلي جديد از جمله اهداف اين آموزشهاست؛ به طوري که در طول سه سال گذشته بيش از سي هزار نفر کلاس براي شهروندان اصفهاني برگزارکردهاند.
وي در خصوص گسترش فعاليتهاي انتشارات جهاد دانشگاهي اصفهان به عنوان انتشارات برتر کشور در چند سال اخير گفت: انتشارات جهاد اصفهان يکي از بزرگترين انتشارات و کتابفروشيهاي استان است، اما بايد در نظر داشت که حوزه نشر و کتاب از جمله حوزههاي فرهنگي است که جهاد دانشگاهي به تنهايي نميتواند آن را در سطح استان گسترش دهد و اين امر نيازمند حمايتهاي مادي و معنوي نهادهاي مربوط با حوزه فرهنگ در استان است.
طاهريون افزود: جهاد دانشگاهي اصفهان در صورت حمايت مسوولان استان آمادگي لازم براي گسترش فعاليتهاي انتشارات جهاد را دارا مي باشد.
وي همچنين با اشاره به فعاليتهاي مرکز تخصصي افکارسنجي جهاد(ايسپا) اظهار داشت: اين مرکز از سال 1380 در سطح استان فعال شده و هر سال بسياري از طرح هاي نظرسنجي ملي و استاني را در اصفهان اجرا مي کند به طوري که تاکنون بيش از 120 طرح بزرگ نظرسنجي و افکار عمومي انجام داده و اکنون نيز با بيش از 10 سازمان و ارگان طرف قرارداد مي باشد.
طاهريون گفت: بزرگترين سرمايه جهاد دانشگاهي نيروهاي انساني خلاق، توانمند و کيفي است که در هر استان و يا مجموعهاي که از آنها حمايت شده به خوبي درخشيده اند.
وي با اشاره به ساختار اداري جهاد دانشگاهي اصفهان افزود: اين مجموعه خودگردان است و عمده بودجه آن از طريق طرحهاي تحقيقاتي آموزشي تامين مي شود.
طاهريون تصريح کرد: در بسياري از مراکز استانها براي رشد و تعالي مراکز تحقيقاتي، فرهنگي و آموزشي حمايت هاي مادي و معنوي بسياري از جهاد دانشگاهي ميشود، اما در استان اصفهان کمتر شاهد حمايت بودهايم.
وي افزود: اميدوار هستيم مسوولان استان براي پيشرفت و گسترش مراکز تحقيقاتي فرهنگي و آموزش حمايت هاي لازم را به عمل آورند.ح/الف