١٤:٠٢ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي

نخستين جلسه هيئت تحريريه فصلنامه پژوهش‌هاي ميان‌رشته‌اي قرآن كريم برگزار ‌شد

نخستين جلسه هيئت تحريريه فصلنامه تخصصی پژوهش‌های ميان‌‌رشته‌ای قرآن كريم،  در سالن‌همايش‌های سازمان فعاليت‌‌های قرآنی دانشجويان كشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور،در ابتدای اين جلسه رحيم خاكی، رييس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور و مدير مسئول فصلنامه، گزارشی درباره فعاليت‌های قرآنی سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور ارائه داد و اظهار داشت: اين مجموعه از سال 1364 در مجموعه جهاد دانشگاهی با شكل‌گيری جشنواره‌های قرآن و مسابقات قرآنی كار خود را آغاز كرد.

وی افزود: پس از طی يك دوره چهارده ساله، اين فعاليت‌ها به ايجاد و تأسيس يك مركز تخصصی فعاليت‌های قرآنی منجر شد كه در زمان مديريت دكتر علی منتظری، به نام سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كار خود را ادامه داد.

رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجوان كشور در ادامه تصريح كرد: از سال 1380 و بعد از تصويب رسمی، اين مجموعه، فعاليت‌‌های قرآنی مختلفی از جمله در حوزه اطلاع‌رسانی، فعاليت‌های الكترونيكی و همچنين در بخش‌های آموزشی و پژوهشی را در دستور كار خود قرار داد كه ثمره آن پس از حدود شش سال تلاش، پايه يك سری فعاليت‌ها گذاشته شد، كه از آن جمله می‌توان به خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، شهر الكترونيك قرآن، شكل‌گيری جشنواره قرآن، مسابقات قرآنی و ايجاد كانون‌های تخصصی اشاره كرد.

وی در ادامه به ايجاد فصلنامه تخصصی پژوهش‌های ميان‌‌رشته‌ای قرآن كريم اشاره كرد و گفت: با پيشنهاد و تلاش دكتر علی منتظری و تلاش عوامل اين مجموعه، به لطف الهی دو شماره از اين نشريه منتشر شده كه با توجه به انعكاس و بازخوردهای خوبی كه از طيف‌های مختلف جامعه قرآنی داشتيم، فكر می‌‌كنم اين مجموعه توانست بخشی از كمبودهای موجود در فضای پژوهشی قرآن را پر كند و اكنون اميدواريم با هم‌فكری اساتيد و اعضای هيئت تحريريه بتوانيم اين روند پيشرفت را ادامه دهيم.

در ادامه اين جلسه حجت‌الاسلام تقوی، با بيان اين‌كه ايجاد اين مجله گام نوينی در ارائه طريق فراسوی تحقيقات ميان‌رشته‌ای بين قرآن و علوم است، به ارائه گزارشی از روند انتشار مقالات در اين نشريه پرداخت و گفت: با توجه به نيازی كه در بحث جنبش نرم‌افزاری احساس شد، تلاش كرديم تا گامی برای هدايت علوم به سمت اسلامی شدن برداريم.

وی افزود: وجود نشريه علمی و پژوهشی می‌توانست اين حركت را رسميت و شتاب بيشتری دهد و هدايت كند. در واقع اين مسئله كاری بود كه بر زمين مانده بوده و از جهاد دانشگاهی نيز اين توقع می‌رفت كه كارهای اين چنينی را از زمين بردارد.

وی با بيان اين‌كه تمامی كسانی كه در اين نشريه همكاری كرده‌اند، در حقيقت در ميدان سختی قدم نهاده‌اند، تصريح كرد: قبل از شروع كار به پيش برخی اساتيد رفتيم كه همگی از سختی‌های شروع كار صحبت كردند، لذا تمامی كسانی كه در اجرايی شدن فرايند تهيه نشريه شركت كردند، با اخلاص بالا در اين فعاليت‌ها حضور يافتند.

حجت‌الاسلام تقوی با اظهار اميدواری به اين‌كه اين نشريه بتواند در زمينه‌های علمی كشور مطرح شود، گفت: اين فصلنامه اگرچه در ابتدای كار نقايصی داشت، اما تمام تلاش‌ها برای استانداردسازی آن انجام شده است. در شماره دو در حدود بيست مقاله آمده و پس از داوری‌های خوب هشت مقاله چاپ و منتشر شد.

وی با بيان اين‌كه بلند كردن اين بار به اخلاص و همدلی فراوان نياز دارد، خاطرنشان كرد: با وجود تلاش‌های دكتر منتظری كه مديريت بسيار خوبی در سطح مسئوليت‌های كشوری داشتند و تلاش اعضای تحريريه كه هر كدام از مهم‌ترين قطب‌های علمی كشور در زمينه مربوط به خود هستند، اميدواريم اين كار روح تازه‌ای به پژوهش‌های كشور بدمد.

در ادامه اعضای هيئت تحريريه اين فصلنامه از جمله حجت الاسلام و المسلمين عبدالحسين خسروپناه، دانشيار پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، مجتبی زروانی، دانشيار دانشگاه تهران، محمدرضا شاهرودی، استاديار دانشگاه تهران، حسينعلی قبادی، دانشيار دانشگاه تربيت مدرس، ناصر گذشته، استاديار دانشگاه تهران، علی منتظری، استاد پژوهش جهاد دانشگاهی، فرزانه مفتون، دانشيار پژوهش جهاد دانشگاهی، حجت الاسلام و المسلمين محمدعلی مهدوی‌راد، استاديار دانشگاه تهران، مجيد معارف، استاد دانشگاه تهران، حجت الاسلام و المسلمين فتح‌الله نجارزادگان، دانشيار دانشگاه تهران به ارائه نظرات خود در مورد اين نشريه پرداختند.ح/الف

١٢:٤٣ ٢٥/١١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد