ميزگرد تخصصي، دانشجويي مردمسالاري ديني و دموكراسي غربي به همت معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي برگزار شد.
به گزارش روابطعمومي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي،حجت الاسلام والمسلمين «روح الله بيگي» مدير كل اوقاف و امور خيريه استان آذربايجانغربي و مدرس دانشگاه در اين مراسم گفت: دموكراسي به مفهوم جديد آن يعني حاكميت مردم بر مردم و براي مردم، كه پيشينه آن به قرن پنجم وحتي قبل ازميلاد برمي گردد، كه سيستمي حكومتي خاصي از حكومت را نشان مي دهد.
حجت الاسلام والمسلمين بيگي با اشاره به اينكه در تبيين مردم سالاري ديني نيازمند تعريف دو واژه مردم سالاري و دين هستيم، دين را اينگونه تعريف كرد: دين، مجموعه گزاره ها وآموزه هاي دستوري و ارزش ها، بايد ها و نبايدها و سازواره اي كه در باره تبيين هستي و تنظيم مناسبات آدمي از سوي هستيپرداز از رهگذر نبوي و هدايت فطري و عقلاني براي تمحيد كمال و تامين سعادت انسان ها است.
اين مدرس دانشگاه افزود: برخي مردم سالاري ديني را تركيبي از دو واژه مردم سالاري و دين ميدانند، درحالي كه بعضيها به اين قائلند كه مردم سالاري ديني حقيقت واحد در جوهره نظام اسلامي است يعني اگر بنا باشد نظامي بر مبناي دين تشكيل بيابد بدون پذيرش مردم ممكن نيست ضمن آنكه تحقق مردم سالاري واقعي هم بدون دين امكان پذير نيست.
وي در ادامه افزود: واژه مردم سالاري ديني طي سا لهاي اخير توسط مقام معظم رهبري براي توصيف و تبيين نظام جمهوري اسلامي به كار رفت و سپس مورد توجه جديتر محققان، پژوهشگران و تحليلگران قرار گرفت.
وي دررابطه با نقش مردم در حكومت ديني تصريح كرد: نقش دادن به مردم در حكومت، يعني مردم در اداره و تشكيل حكومت و تعيين حاكم در رژيم حكومتي و سياسي نقش اساسي دارند، ولايت و سرپرستي جوامع بشري اولا و بذات از آن خدا است ولي خداوند باري تعالي ولايت پيامبران و ائمه معصومين و در زمان غيبت امام معصوم فقيهان واجد شرايط را در طول ولايت خود قرار داده است.
اين كارشناس فرهنگي ديني، در پايان گفت: اصول و شاخصه هاي مردم سالاري از آموزه هاي ديني و سيره پيامبر و ائمه معصومين و نيز قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به دست مي آيد.
وي با تشريح ديدگاه بنيانگذار كبير نظامجمهوري اسلامي ايران در خصوص مردمسالاري ديني و دموكراسي غربي گفت: بهترين جلوه مردمسالاري ديني تا پيروزي انقلاباسلامي در دنيا محقق شد.
امينرستمزاده معاونفرهنگي جهاددانشگاهي استان آذربايجانغربي، در ابتداي اين مراسم، با اشاره به اهداف برگزاري اين ميزگرد تخصصي افزود: آشنایی دانشجویان با مفاهیم و تعاریف پوشالی و مزین به ادبیات شکیل و جذاب دموكراسي غرب و آشنایی دانشجویان با سیستمها و تعاریف ارزشی و سیاسی موفق جامعه اسلامی از اهداف برگزاري اين همايش است.
معاونفرهنگي جهاددانشگاهي واحدآذربايجانغربي، بررسی رابطه و کارکرد دین در سیاست و آشنایی دانشجویان با دیدگاههای امام خمینی(ره) در اينخصوص را از ديگر اهداف برگزاري اين ميزگرد تخصصي عنوان كرد.
رستمزاده با اشاره به تعابير متداول دموكراسي ديني و مردمسالاري و جمهوري در ادبيات سياسي كشورهاي مختلف گفت: اين تعابير بطوريكه متكي به آراي عمومي واقعي باشد ميتوان از آن بعنوان هدف مطلوب نظر نام برد.
رستمزاده مردمداری، خدمت به مردم را از عوامل تحكيم روابط ميان دولت و مردم عنوان كرد و افزود: اينگونه وظايف منجر به استحكام مردمسالاري ميگردد.
عضو شوراي مركزي سازمان دانشجويان گفت: در مردمسالاري ديني قبل از هر چيز بنيانهاي اعتقادي و فكري مردم جايگاه بلند و ارزندهاي دارد و راي و خواسته و عواطف مردم تاثير اصلي را در نظاماسلامي داشته و بدون راي و خواست مردم تحقق نمييابد و اين سبك يكي از ويژگيهاي اساسي نظام اسلامي است.
رستمزاده با اشاره به ديدگاههاي حضرت امامخميني (ره) و مقاممعظمرهبري در خصوص مفهوم مردمسالاري ديني خاطرنشان كرد: پيروزي انقلاباسلامي و شيوه نقشآفريني مردم در مديريت و اداره جامعه ميتواند بهترين الگو در ترمينولوژي علومسياسي دنيا كه بصورت تجربه عيني در خصوص مردمسالاري ديني بهوقوع پيوسته باشد. الف/ر