سيمنار تخصصي دانشجويي بررسي وضعيت اكوتوريسم و تاثير آن بر اقتصاد استان ؛ به همت معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي در دانشگاه پيام نوراروميه برگزار شد.
به گزارش روابطعمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي ، اسدالله علیزاده باراندوزی مديركل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی در اين مراسم با اشاره به اينكه صنعت گردشگری در حال حاضر دومین صنعت پولساز دنیا است گفت: صنعت گردشگری در 15 الی 20 سال آینده خواهد توانست جای صنعت خودروسازی را در صنایع پر در آمد جهان كسب كند.
مديركل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی افزود: گردشگري را بسته به هدف گردشگر، به انواع مختلفي طبقهبندي کردهاند که يکي از آنها، اکوتوريسم يا گردشگري طبيعت ميباشد.
وي اظهار داشت: استان آذربایجانغربی در بحث اکوتوریسم و طبیعتگردی قابلیتهای زیادی دارد به عنوان مثال در بحث رودخانهها و حوزههای آبریز تنها استانی هستیم که رودها و سرشاخههای حوزههای آبریز دریای خزر، دریاچه ارومیه و خلیج فارس در این استان جریان دارد.
وی با استناد به آیاتقرآن در مورد توصیف مناظر طبیعی و زیباییهای بهشت و اشاره به دو مولفه درخت و نهر در توصیف زیباییها، آذربایجانغربی را هم از لحاظ سرسبزی و درختان و طبیعت زیبایش و هم از حیث رودها، تالابها و زیستگاههای طبیعی نمونه استثنایی برای بررسیهای اکوتوریسم و فعالیت در این زمینه ارزیابی کرد.
علیزاده همچنین از شناسایی حدود 500 روستا دارای قابلیتهای پذیرش گردشگر از سوی سازمان متبوعش خبر داد و در رابطه با این قابلیتها گفت: روستاهای آذربایجان غربی در کنار مناطق سرسبز و طبیعتی زیبا و دارای چشم اندازهای زیبا و دلربا قرار دارند و معمولآ روستائیان ما طبق سنت دیرینه خود در خانه هایشان دارای اتاقی بنام اتاق مهمان هستند که بهترین اتاق خانه است و می شود از این قابلیت با اندکی توجه و ایجاد امکانات مختصر در جهت جذب و ارائه خدمات به گردشگران و طبیعت گردان بهر ه جست.
مديركل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گرشگری آذربايجانغربي؛ همچنین به وجود خانه باغهای مردم استان نیز اشاره کرد و اینکه با برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای سروسامان دادن به وضعیت ظاهری آنها میتوان بستری مناسب و مفید هم برای گردشگران و هم اقتصاد گردشگران فراهم آورد.
امين رستمزاده معاونفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي ، در ابتداي اين سيمنار با اشاره به رابطهي مستقيم مباحث گردشگري با اقتصاد گفت: با وجود طبيعت منحصر به فرد و نعمات خدادي موجود در استان و منطقه ، مديريت مباحث توريسمي به شكلي خلاقانه با اتكاء به ظرفيتهاي طبيعي موجود و يا حتي خلق جاذبههايي با رويكردي خلاقانه، بكر و نو با سرمنشاء منابعطبيعي بصورت قطع و يقين ظرفيت سازيهايي را در مباحث اقتصادي به همراه خواهد داشت.
رستم زاده افزود: در اين راستا، برگزاري سمينارها، همايشها و انعكاس نظرات علمي در جامعه و داشتن رويكرد تخصصي بهمراه اجراي طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي و نيازسنجي از بركات مهم آن خواهد بود.
وي در ادامه گفت: كانون گردشگري محيطزيست جهاددانشگاهي دانشگاهپيامنور اروميه وابسته به معاونتفرهنگي جهاددانشگاهي استان بعنوان يك كانوندانشجويي بر حسب اهداف علمي و فرهنگی خود و در راستاي رسالت خود اقدام به تعريف و تدوين و طراحي اينچنين سميناري نموده است.
وي اظهار داشت؛ حساسيتزايي و ايجاد توجه تخصصي نسبت به موضوع طبيعت در آئينه گردشگري، تشريح رابطه گردشگري و مديريت بهينه موضوع توريسم در قالب علمي، بررسي چالشها و موانع پيشروي توسعه مبحث اكوتوريسم و بررسي وضعيت فعلي آن در استان را از اهدافذ برگزاري اين سمينار عنوان كرد.
معاونفرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي، مزايا و مزيتهاي گردشگري طبيعت در آينه رونق اقتصادي، درياچهاروميه و وضعيت صنعت توريسم در مبحث مورد نظر، درياچهاروميه و وضعيت برنامهريزي توريسمهاي پزشكي گردشگري، علمي، پژوهشي و نحوه مديريت و برنامهريزي بر روي اين نعمت طبيعي استراتژيك، نقش توريسم در سامانههاي رشد اقتصادي، استان عليالخصوص توريسم در مبحث گردشگري طبيعي را از ديگر اهداف برگزاري اين مراسم و سلسله نشستهاي آن عنوان كرد.
وي يكي از گامهاي اساسي درجهت ارتقاي توسعه هر كشوري را استفاده بهينه از كليه امكانات و منابع آن با مديريت علمي و استفاده از پژوهشهاي صاحبنظران عنوان كرد.
رستم زاده گفت: صنعت گردشگري به شکل چشمگيري بر نرخ اشتغال، درآمد ملي، مصرف و سرمايه گذاري اثرات مثبت دارد.
وي در ادامه گفت: بديهي است اين مهم تنها به دوش سازمانهاي جهانگردي و گردشگري و سازمان حفاظت از محيط زيست نخواهدبود بلكه مديريت ساير بخشها شامل صنايع، معادن، راه و ساختمان، آموزش و پرورش، بخشهاي فرهنگي، رسانه ها و صداوسيما را در يك حركت جامع و عزم ملي مي طلبد
رستمزاده گفت: در حقيقت مــديريت اكوتوريسم، بسيار جامع تر و ضروري تر از پيش مي نماياند تا علاوه بر حفظ جنگلها و مراتعي كه ازنظر گونههاي گياهي يكي از فلورهاي غني جهان با گياهان آندوميك و ذخاير ژنتيكي بالا است، به شناسايي زيباييهاي اين خطه به جهانيان و توليد درآمد ملي و ارزآوري مناسب و ساماندهي اقتصادي كشور ياري بخشد. الف/ر