به همت جهاد دانشگاهی واحدعلوم پزشکی تهران؛
آيين اختتامیه مسابقه کتابخوانی سوره نامه قلم برگزار شد
آين اختتامیه مسابقه کتابخوانی سوره نامه قلم به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحدعلوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحدعلوم پزشکی تهران ، دکتر امیر معتمدی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این مراسم طي سخناني گفت: طراحی و اجرای الگوهای نوین گسترش فرهنگ تفسیر و فهم قرآن کریم از رویکردهای اصلی جهاد دانشگاهی در فعالیتهای فرهنگی و قرآنی است.
وی ادامه داد: در این راستا با توجه به رهنمودهای گرانقدر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار با جهادگران مبنی بر ارائه الگوهای جدید در زمینه فهم قرآن و عدم اکتفا به قرائت و روخوانی، برآن شدیم تا با حمایت از انتشار آثار علمی دانشجویان، گامی هرچند کوچک در این راه بزرگ و نورانی بپیماییم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحدعلوم پزشکی تهران تصریح کرد: بر اساس این رهنمود این مجموعه با درکی صحیح از اهمیت تفسیر در ارتقاء فهم قرآن و با رویکردی نوگرایانه اقدام به انتشار نوشتاری درباره سوره قلم نموده است.
در ادامه این مراسم دکتر دلشاد تهرانی استاد دانشگاه علوم حدیث پیرامون شخصیت پیامبر اسلام و توجه به مسائل اخلاقی در زندگی انبیاء الهی گفت: هر مسلمان و هر انسانی که پیرو دینی باشد لازم است تا زندگی پیامبر را از لحاظ اخلاقی مورد توجه قرار دهد و خویشتن را با آن بسنجد.
وی با اشاره به بعد اخلاقی شخصیت پیامبر اسلام (ص) اظهار داشت: پیامبر (ص) برای نوع بشر چه مسلمان و چه کافر بسیار دلسوز و رئوف بودند و حتی در جهت هدایت مشرکان و کفار دلسوزانه تلاش می کردند.
دکتر دلشاد تهرانی در ادامه با اشاره به حدیثی در این خصوص افزود: روزی امیر المومنین (ع) از پیامبر(ص) سوال می کند که شما چطور مردم را دگرگون کردید؟ پیامبر در پاسخ فرمودند: مردم را با محبت و رحمت می توان دگرگون نمود.
وی افزود: در قرآن نیز به طور صریح به پیامبر (ص) توصیه شده است به سبب رحمتی که از جانب خداوند به تو رسیده با مردم ملایم باش. زیرا اگر تو سخت دل و بد زبان و تندخو بودی قطعاً مردم از گرد تو پراکنده می شدند.
دکتر تهرانی در پایان تصریح کرد: وقتی از اخلاق نبوی سخن به میان می آید منظور جلوه های اساسی اخلاقیات در همه حوزه های زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی، نظامی و ... است که باید با توجه به آن، مسائل اخلاقی را هر چه بیشتر جدی گرفت و میزان نزدیکی خود را با آن سنجید.
همچنین در ادامه این مراسم نویسنده کتاب سوره نامه قلم، دکتر سید موسی زین العابدین در مورد تألیف این کتاب توضیحاتی را ارائه کرد و بیان داشت: تا قبل از این کتاب تفسیری که جوابگوی روحیه دانشجویان باشد موجود نبود.
وی ادامه داد: از لحاظ علمی کتابهای تفسیر بسیار غنی هستند اما روحیه دانشجویی لطافتهای خاص خود را دارد که تا کنون کسی به این موضوع نپرداخته بود.
دکتر زین العابدین افزود: این کتاب با سوره قلم که دومین سوره نازل شده بر پیامبر است آغاز شده و سوره ای است که در آن به مسائل اخلاقی بیشتر پرداخته شده است.
وی بیان داشت: از آنجایی که احساس می شد دانشجویان به سوره های که دارای مضامین اخلاقی هستند بیشتر نیاز دارند و علاقه نشان می دهند؛ از این رو تفسیر این سوره با رویکردی نوگرایانه آغاز شد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از بین 30 نفر از برندگان مسابقه کتاب خوانی قلم به قید قرعه به 6 نفر لوح تقدیر و ربع سکه بهار آزادی اهدا شد.الف/ر
١٦:٣٦ ١٧/١٢/١٣٨٨