دانشمندان از جنين "مرده" انسان سلول بنيادي تهيه كردند
دانشمندان موفق به تهيه يك رشته سلول بنيادي به استفاده از جنين انسان شدهاند كه بطور طبيعي از رشد بازمانده و مرده محسوب ميشد.
اين موضوع، بحث داغي را در مورد تعريف مرگ جنين مطرح ميسازد اما برخي از محققان ميگويند استفاده از جنيني در اين شرايط، نگرانيهاي اخلاقي مطرح شده در اين زمينه را برطرف ميكند.
به گزارش پايگاه اينترنتي آسوشيتدپرس، دانشمندان ميخواهند از سلولهاي بنيادي جنين انسان براي مطالعه بيماريها و تهيه بافت پيوندي با هدف درمان بيماريهايي مانند ديابت و پاركينسون استفاده كنند. اين سلولها فقط از جنينهاي چند روزه گرفته ميشوند و در اين فرايند جنين نابود ميشود كه اين مساله مخالفتهايي را در پي داشته است.
تحقيق جديد كه در مجله " "stem cellsمنتشر شده است حاصل مطالعات "ميودراگ استويكوويچ" از مركز تحقيقات پرنس فيليپ در والنسياي اسپانيا است كه پژوهشگراني از اسپانيا و انگليس با وي همكاري داشتهاند.
اين محققان جنينهاي اهدايي يك درمانگاه ناباروري آيوياف را با رضايت بيماران مورد مطالعه قرار دادند. بخشي از اين تحقيق روي ۱۳۲جنين انجام شد كه بعد از رسيدن به مراحل مختلف رشد و نمو به مدت ۲۴تا ۴۸ساعت از تكثير بازايستاده بودند.
۱۳تن از اين جنينها تكامل يافته تر بودند و تعداد سلولهاي آنها به ۱۶تا ۲۴سلول رسيده بود. دانشمندان توانستند فقط با يكي از اين جنينها يك رشته سلول بنيادي ايجاد كنند.
اين سلولهاي بنيادي در آزمايشهاي انجام شده عملكرد طبيعي داشتند.
علاوه بر جنينهاي سالم، اين تحقيق منبع ديگري از سلولهاي بنيادي در اختيار دانشمندان قرار ميدهد.
دكتر دونالد لاندري مدير بخش درمان آزمايشي در مركز پزشكي دانشگاه كلمبيا در نيويورك در سال ۲۰۰۴فكر استفاده از سلولهاي بنيادي از جنينهاي بازمانده از رشد را مطرح كرد.
با اين حال برخي ميگويند به هيچ طريق نميتوان اثبات كرد جنين بازمانده از رشد اگر بجاي ظرف آزمايشگاه در رحم يك زن قرار داده ميشد رشد آن متوقف ميشد.
"تاد پاكولزيك" مدير آموزش در مركز ملي اخلاق زيستي كاتوليك در فيلادلفيا ميگويد اگر يك سلول هنوز زنده است و ميتواند سلول بنيادي بسازد جنين مرده محسوب نميشود.
اگر سلولها براي هميشه از فعاليت بازبمانند و نتوانند به عنوان يك موجود واحد فعاليت نمايند، جنين مرده محسوب ميشود. اما حتي با اين تعريف اطلاعات دانشمندان براي تشخيص زمان مرگ جنينهاي اوليه بسيار اندك است.
سلولهاي بنيادي گرفته شده از جنينهاي بازمانده از رشد خطر بروز نقص را نيز مطرح ميكند. اگر وجود نقصي عامل متوقف شدن رشد جنين شده است، آيا سلولهاي بنيادي گرفته شده از اين جنين نقصي ندارند؟
١٣:٠٧ ٠١/٠٧/١٣٨٥