١٢:٠٦ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك مخترع ايراني وسيله‌اي براي استحمام افراد معلول و سالمند ابداع كرد

يكي از اعضاي پژوهشكده تعليم و تربيت استان كرمان از ساخت وسيله‌اي خودكار جهت استحمام افراد معلول و سالمند خبر داد.
" گلاويژ محمدمراد" روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود با توجه به اينكه آمار معلولان و سالمندان در جهان دو ميليون و ‪ ۷۰۰‬هزار نفر است شمار معلولان ناشي از حوادث غير مترقبه و هم چنين معلولين مادرزاد و سالمندان پيوسته رو به افزايش است، وجود دستگاهي براي كمك به استحمام آنان ضرورت بيشتري مي‌يابد.
وي گفت معلولان و ناتوانان با استفاده از اين دستگاه مي‌توانند با حداقل وابستگي استحمام كنند كه اين امر در جهت افزايش سطح بهداشت و سلامت اين افراد و تامين سلامت جسم و روان آنان بسيار موثر باشد.
محمد مراد، دستگاه استحمام خودكار را به كمك خواهرش "مينا محمدمراد" ابداع كرده است. اين دو خواهر، عضو انجمن مخترعان كشور هستند.
به گفته گلاويژ محمدمراد، اسكلت دستگاه به صورت تخت شيب داري طراحي شده كه روي صفحه‌اي مشبك قرار گرفته و دور تا دور آن لوله كشي آب و صابون قرار دارد.
به گفته وي، زير اين صفحه مشبك نوار نقاله‌اي تعبيه شده كه برس‌هاي بدن شوي رو آن نصب شده و با چرخيدن نوارنقاله به وسيله موتور، برس‌هاي بدن شوي از لابه لاي صفحه مشبك بيرون مي‌آيند و با پشت شخص تماس پيدا مي‌كنند و با استفاده از آب و صابون باعث شستشوي پشت شخص ميشوند.
اين مخترع افزود براي شستن دو طرف بدن از دو ابر قطور كه روي يك لوله پي‌وي‌سي ‪ pvc‬نصب گرديده،استفاده شده است و به وسيله موتور، بغل شورها به حركت در مي‌آيند و با حركت چرخشي خود، دو طرف بدن را به طور كامل مي‌شويند.
محمدمراد اظهار داشت با استفاده از يك ويبراتور با سطح مقطعي بزرگ كه لوله‌هاي آب و صابون روي آن قرار دارد و حركتي رفت و برگشتي و لرزشي روي بدن انجام ميدهد، روي بدن شخص شسته مي‌شود.
وي تصريح كرد اين ويبراتور طوري ساخته شده كه حالت فنري دارد و تمام پستي‌ها و بلندي‌هاي روي بدن را در بر ميگيرد (عمل ويبره كردن يا ايجاد لرزش، علاوه بر شستشو، كار پزشكي فيزيوتراپي را نيز انجام ميدهد.) براي شستن كف پا نيز از دو ويبراتور استفاده شده كه به صورت مجزا از هم، براي هر دو پا و با استفاده از آب و صابون و ويبره كردن، كف پاي فرد معلول را مي‌شويد.
عضو پژوهشكده تعليم و تربيت استان كرمان گفت براي شستشوي سر از يك كلاه، كه در آن برس‌هايي با فرجه‌هاي كوتاه و لوله آب و شامپو وجود دارد استفاده شده است.
وي ادامه داد يك ويبراتور به نحوي روي كلاه اين دستگاه قرار گرفته كه با حالت لرزش خود سر شخص را مي‌شويد بي‌آنكه لرزش آن به سر منتقل شود.
اين كلاه با قد اشخاص تنظيم مي‌شود و براي كساني كه مو ندارند كلاهي با ابر ساخته شده است.
محمدمراد خاطرنشان كرد براي كار كردن دستگاه، دو كليد در دو طرف سر شخص، بر روي دو پايه روي دستگاه تعبيه شده كه شخص معلول تنها با ضربه زدن سرش به اين كليدها ميتواند به تنهايي دستگاه را روشن يا خاموش كند.
به گفته وي، صفحه كليد ديگري نيز در اين دستگاه طراحي شده كه با روشن كردن هر كليد آن مي‌توان هر قسمت دلخواه دستگاه را به كار انداخت.
وي تاكيد كرد لوله‌هاي آب و صابون از يكديگر مجزا هستند و افراد بنا به سليقه خود مي‌توانند از آنها استفاده كنند.
به گفته اين مخترع اين دستگاه براي افراد سالمند، معلول و بيماراني كه در بيمارستان‌ها بستري هستند و همچنين افرادي كه براي استحمام نياز به كمك دارند طراحي شده تا بتوانند با حداقل كمك اطرافيان حمام كنند.

١٦:٣٥ ٠١/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد