شاخه جوانان و دانشجويان حزب اعتماد ملي:
حريم دانشگاه براي پويايي علمي بايد از امنيت لازم برخوردار باشد
شاخه جوانان و دانشجويان حزب اعتماد ملي به مناسبت آغاز سال تحصيلي 86-1385 دانشگاهها و مراكز آموزش عالي بيانيهاي صادر كرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، در اين بيانيه دانشگاه نماد عقلانيت و خردورزي دانسته شده و آمده است: پويايي و تحرك دانشگاه به خلق دگرگونيهاي شگرف در ابعاد مختلف ميانجامد و به بيان بنيانگذار جمهوري اسلامي، حضرت امام خميني(ره) دانشگاه مبدا همه تحولات است. با تكيه بر اين كلام ماندگار بايستي علاوه بر حركت در جهت توليد علم و فناوري، به حل مسائل اجتماعي و پاسخگويي به نيازهاي جديد جامعه و با توجه به واقعيتهاي موجود در دانشگاه با محوريت عقلانيت و پژوهش مسير جامعه را در راه پيشرفت و توسعه هموار نمود و با تكيه بر مولفههاي هويتي و بومي ميتوان از ظرفيتهاي بالاي دانشگاه براي كارآفريني و رشد بهره جست.
اين بيانيه ميافزايد: در شرايط كنوني و با عنايت به پارهاي از نارساييهاي كلان اقتصادي, سياسي و اجتماعي، وظيفه دانشجويان و جامعه دانشگاهي در جهت رفع عقبماندگيها و افزايش توليد و بهرهوري و همچنين بالا بردن درآمد و توليد ناخالص داخلي و رفاه اجتماعي بهخصوص در لايههاي مستضعف جامعه چارهانديشي كند كه رسالتي بس خطير است.
در ادامه اين بيانيه با اشاره به اينكه ارزيابي آنچه طي يك سال گذشته در دانشگاه اتفاق افتاد، نتيجه كاستيها و ضعفهاي مديريتي در حوزه دانشگاهها بوده و گوياي فقدان استراتژي و برنامه مشخص است، تصريح شده است: در اين برهه از دوران گذار فعاليتهاي دانشجويي، تدوين برنامه و ارايه رويكردي مشخص از سوي دولت امري واجب است و در اين راستا توقع اين است كه دولت برخوردهاي خود با دانشجويان و دانشگاهيان را حكيمانه و پختهتر كند و از برخوردهاي سلبي و انفعالي خودداري نمايد. البته داشتن استراتژي به منزله دخالت در امور داخلي تشكلها و جريانات دانشجويي نيست بلكه منظور از آن صرفا برنامهريزي و تلاش جهت بسترسازي مناسب جهت پويايي و رشد فعاليتهاي دانشجويي و جلوگيري از ركود، سكون و بيتفاوتي بر اساس آرمانهاي ملت در انقلاب در اين حوزه است چراكه اين امر موجب تربيت نيروهاي دلسوز، كارآمد و متعهد براي آينده كشور است و ميتوان از آن بهره مناسب برد.
اين بيانيه ميافزايد: ممانعت از ادامه تحصيل دانشجوياني كه از سد كنكور گذشته از سوي هيچ مرجع منصفي قابل دفاع نيست. بديهي است برآوردهايي از اين دست كه فاقد معيارهاي عقلاني و كارشناسي حوزه دانشگاه و دانشجو است، قبل از آنكه به سود نظام جمهوري اسلامي باشد, زمينههاي خردهگيري و نقد آن را به ويژه در محافل نخبگان و در سطح بينالمللي فراهم خواهد آورد و شائبه تصفيه حسابهاي جناحي و گروهي را به ذهن متبادر ميسازد. مضافاً بر اينكه با كشاندن پاي خانوادههاي مردم در برابر مسوولان و دولت, كمك خواهد كرد. از اين رو شاخه جوانان و دانشجويان حزب اعتماد ملي با تاسي از فرامين مقام معظم رهبري به منظور برخورداري از رافت اسلامي در رفتار با دانشگاهيان, به ويژه دانشجويان به عنوان فرزندان اين مرز و بوم دفاع از حقوق اين دانشجويان را بر خود فرض ميداند و از آن تعبيري جز آپارتايد دانشجويي ندارد.
شاخه جوانان حزب اعتماد ملي در ادامه بيانيه خود تاكيد كرده است: بايستي حريم دانشگاه براي پويايي علمي از امنيت لازم برخوردار بوده و كسي نتواند از آن به عنوان ابزاري براي حاكميت خود بهرهجويي نمايد بلكه دانشگاه به عنوان نهادي مستقل با ايجاد فضاي آزاد گفتوگو ميتواند مظهر و نمونه ممتازي از فعاليتهاي فكري و علمي در جامعه باشد. ضرورت پيشتازي اينچنيني براي دانشگاه بسته به حضور انديشمندان و متفكران از جريانهاي گوناگون است، هرچند هم كه با ديدگاه ما و مبناي جمهوري اسلامي داراي زاويه متفاوت باشند. ما ايمان داريم و قويا تاكيد مينماييم كه آموزههاي غيرديني همچون سكولاريسم كه استعداد فراواني براي حذف دين از عرصههاي مختلف سياسي و اجتماعي دارند، به دليل وجود گستردگي و ريشهدار بودن مفاهيم و متون اسلاميمان كه برگرفته از كلام وحي است، هيچگاه ياراي مقابله با اين فرهنگ انسانساز را نخواهد داشت.
شاخه جوانان و دانشجويان حزب اعتماد ملي در اين بيانيه از دخالت احزاب و گروههاي ذينفوذ قدرت در دانشگاه و معادلات تشكلهاي دانشجويي انتقاد كرده است.
در ادامه اين بيانيه خاطرنشان شده است: نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها كه در امتداد مسووليتهاي مهم رهبري نظام دوره جديدي آغاز نموده است، ميتواند با راهبردي كارآمد ظرفيتهاي نويني در دانشگاه ايجاد نمايد، بسترسازي جهت كليه نيروها و گسترش چتر حمايتي آن به تمامي دانشجويان گام بزرگي است كه ميتواند به نظام و كشور كمك نمايد و در شرايطي كه دشمنان خارجي به تفرقهافكنيها واگراييهاي قومي و مذهبي و ايجاد شكاف در لايههاي مختلف اجتماعي ايران ميپردازند، استراتژي چتر باز توسط اين نهاد ميتواند وحدت ملي را تقويت نموده تا دانشگاه و دانشجو در ذيل اين استراتژي به انجام مسووليتهاي ملي خود بپردازند.
در ادامه اين بيانيه با تاكيد بر اينكه مطالبات صنفي دانشجويان با راهحلهاي راديكال و سادهسازي مشكلات پيچيده پاسخ داده نميشود، آمده است: توجه به حقوق صنفي و بسترسازي براي پيگيري مطالبات به صورت متشكل سازماندهي شده، ضرورتي است كه امروز دانشگاه به آن نياز دارد و حل مشكلات با گفتوگوي صنفي و در روندي فزاينده و تدريجي با مديريت دانشگاهها امكانپذير خواهد بود.
١٧:٠٤ ٠٢/٠٧/١٣٨٥