١٣:٠٤ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
سم نوعی مار دریایی طیفی از بیماری های مغزی را درمان می کند

دانشمندان دانشگاه utah دریافتند سم عصبی موجود در زهر نوعی مار سمی آبی می تواند بیماری های ذهنی و دسته ای از بیماری های مغزی را درمان کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این پژوهش توسط دکتر J. Michael McIntosh محقق و استاد بیولوژی و روانشناسی مدیریت می شود.
وی در سال 1979 موفق به کشف سمی شد که از آن دارویی موسوم به پریالت مشتق شد. این دارو در سال 2004 برای تسکین دردهای بیماران مبتلا به سرطان، ایدز و سایر اختلالات عصبی و دردهای مقاوم جراحی های  استفاده شد.
نشریه Journal of Biological Chemistry با چاپ مشروح این تحقیق از کشف سم جدیدی خبر داد که از ماری به نام conus omaria که در اقیانوس آرام و هند زیست می کند به دست آمده است.
این سم که conotoxin OmIA نام دارد می تواند در درمان بیماری هایی مانند پارکینسون، آلزایمر، افسردگی، اعتیاد به نیکوتین و حتی اسکیزوفرنیا استفاده شود.
این سم با مسدود ساختن گیرنده های نیکوتینی استیل کولین روی سلول های عصبی مغز و سیستم عصبی می تواند آزاد شدن پیامبر های عصبی شیمیایی را در مغز کنترل کند.
با کشف این سم می توان بدون استفاده از نیکوتین مغز را برای کارایی بهتر تنظیم کرد.
گیرنده های نیکوتینی در مغر با تنظیم آزاد سازی دوپامین، سروتونین، نوراپی نفرین در بروز و شدت بیماری های پارکینسون  اسکیزوفرنیا و افسردگی موثر است. 
بر اساس گزارش LATEST SCIENCE NEWS اگرچه این سم به تنهایی نمی تواند جایگزین دارو شود ولی می تواند به عنوان وسیله ای برای درک صحیح شکل و مکانیزم گیرنده های نیکوتینی استفاده شود.
درک شکل سه بعدی محل های اتصال نیکوتین در سلول های عصبی و ساز و کار دقیق عمل آنها با استفاده از این سم ممکن است.

١١:٤٩ ٠٣/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد