١٢:٥٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
تیرگی پوست و خارش می تواند ناشی از فشارهای روانی باشد

یک روانپزشک با بیان اینکه مشکلات روانی 6 حیطه بدن را تحت تاثیر قرار می دهد که مهم ترین آن اختلالات گوارشی و کم اهمیت ترین آن مشکلات مربوط به پوست است ، گفت: اضطراب و افسردگی می تواند باعث ایجاد جوش صورت ، تیره شدن رنگ پوست ، کهیر ، پوسته شدن و یا خارش پوستی شود.
دکتر پرویز کامکاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، افزود: سلامت جسمانی و روانی به تنهایی وجود ندارد چون باید تعامل مناسبی بین سلامت جسمانی ، روانی و اجتماعی وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: امروزه سلامتی به معنای عدم بیماری جسمانی ، زیستی ، روانی و مشکلات اجتماعی است. به گونه ای که سازمان جهانی بهداشت هم پرسشنامه 28 سئوالی را در مورد وضعیت سلامتی تهیه کرده و که نیمی از سئوالات به وضعیت روانی و نیمی دیگر به مسائل زیستی و اجتماعی نظیر اشتغال اختصاص داده شده است.
کامکاری افزود: ایجاد رشته ای با عنوان رشته بیماری های روان تنی ، نشان دهنده تلفیق و رابطه دو سویه عوامل روانی و جسمانی است به گونه ای که اضطراب و افسردگی به عنوان مسائل و مشکلات مربوط به روان بر روی جسم نیز تاثیر منفی می گذارد.
این روانپزشک گفت: در برخی موارد حتی دندان درد نیز می تواند علل روانی داشته باشد. چون عوامل روانی نقاط حساس و ضعیف بدن را مورد تاثیر قرار می دهد ، بنابراین ممکن است حتی فردی که مشکل قلبی هم نداشته به علت مشکلات روانی دچار دردهایی در ناحیه قلب شود.
وی افزود: استرس و فشار روانی می تواند سیستم گوارشی بدن را به گونه ای مختل کند که باعث دل پیچده و یا حالت تهوع در فرد شود. همچنین مسائل روانی نظیر عصبانیت ها می تواند با ترشح بیش از حد اسید معده باعث بروز درد در ناحیه و یا مشکلاتی نظیر التهاب روده بزرگ شود.
کامکاری با اشاره به اینکه به پزشکان عمومی بر اساس واحدهای درسی که آموزش داده می شود ، علاوه بر مشکلات جسمی باید مشکلات روحی و روانی بیماران مراجعه کننده را نیز در نظر گیرند ، گفت: پزشکان عمومی باید بدانند که در برخی موارد فشارهای روانی مهم ترین عامل ایجاد بیماری در فرد شده است. بنابراین باید به این نکته مهم توجه داشته باشند و آن را نادیده نگیرند.

١٣:٣٥ ٠٤/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد