قرآن باید بر فرهنگ و هنر ناظر باشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با بیان اینکه باید آموزه ها و تعالیم قرآن ناظر بر فرهنگ و هنر باشند تا بر غنای آن بیفزایند، اظهار داشت: کسانی که موفقیتهایی در عرصه های مختلف علمی، فناوری، فرهنگی و سیاسی به دست آورده اند، به هر صورت باید دستورالعملهای کشور منطبق با مفاهیم قرآن باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، اظهار داشت: بهره گیری از طراوت قرآن در فصلی که به لحاظ طبیعت خزان بوده و پائیز طبیعت فرا رسیده است، تقارن با بهار قرآن از دلتنگی های ناشی از برگ ریزان می کاهد و ما را در فضایی قرار می دهد که آبشارکلام خدا از آن سرازیر می شود.
وی در ادامه به تقارن دیگری اشاره کرد و گفت: برپایی این نمایشگاه با بهار مقاومت و سالگرد دفاع مقدس متقارن شده است که باید آن را به فال نیک گرفت و از تربیت شدگان واقعی قرآن در سالروز دفاع مقدس یاد کنیم و آنها را بهترین تربیت شدگان بنامیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از زحمات برگزار کنندگان نمایشگاه بین المللی قرآن در سالهای گذشته تشکر و قدردانی کرد و افزود: آنچه در خصوص قرآن صورت می گیرد، بسیار کوچکتر از ارزشهای قرآن است و در واقع قطره ای از دریای گنجینه نورانی قرآن به شمار می رود.
محمد حسین صفار هرندی در ادامه با بیان اینکه توسعه مفاهیم قرآن در جامعه دینی در کار وزارتخانه قرار گرفته است و بحثهای قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه است، یاد آور شد: این مسئله به معنای آن نیست که به قرآن به مثابه یک کار جمعی و حاشیه ای نگریسته شود، بلکه این رویکرد مورد قبول نیست، بلکه باید آموزه های قرآن ناظر بر فرهنگ و هنر باشد تا بر غنای آن بیفزاید.
وی ضمن بیان اینکه اگر در دستورالعملهای کشوری به قرآن توجه شود نقصان از بین می رود، تصریح کرد: اگر کسانی موفقیتهایی در عرصه های علمی، فناوری، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی به دست آورده اند، همه دولت قرآن است، به هر صورت باید دستورالعملهای کشور منطبق با مفاهیم قرآن باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این نکته که نسبت قرآن با آنچه که میان فرهنگ و هنر جاری می شود، نزدیک است و در تمامی مراحل کشوری از اقتصاد و سیاست تا فرهنگ و هنر باید به قرآن رجوع شود، اظهار داشت: اگر مسائل در نظام تقوا قرار گیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. باید علاوه بر توجه به رویکرد ظاهری قرآن به باطن قرآن و مفهوم آن نیز توجه شود و برای رسیدن به مفهوم متعالی قرآن از ظواهر گذر کنیم و به اشکال مختلف به قرآن اهتمام ورزیم.
وی در ادامه یاد آور شد: اگر چه پیشینیان و معاصرین از ذوق خود استفاده کرده و می کنند، اما باید از ظواهر فراتر رفته و به باطن قرآن توجه کنیم و در خدمت به قرآن ثابت قدم باشیم.
١٤:٠٥ ٠٤/٠٧/١٣٨٥