معاون استاندار گلستان:
گردشگري گستردهترين صنعت خدمات جهان است
معاون اداري، مالي و برنامهريزي استانداري گلستان گفت: امروزه صنعت گردشگري گستردهترين صنعت خدمات در سطح جهان است.
"سيدمحمد موسوي" روز پنجشنبه در جمع خادمان صنعت گردشگري گلستان افزود: اگر در گذشته به اين صنعت يك نگاه تك بعدي داشتيم، اما امروزه اين نگاه از چند منظر قابل تامل و بررسي است.
وي تصريح كرد: اگر در گذشته صنعت گردشگري تنها جنبه فرهنگي داشت، اما امروز اين صنعت از جنبههاي اقتصادي، اجتماعي، علمي و حتي سياسي داراي اهميت است.
موسوي ادامه داد: در دنياي امروز روش انتقال اطلاعات صنعت گردشگري از كتاب و سفرنامه و عكس خارج شده و تبديل به زبان گوياي علوم ماهوارهاي و اينترنت شده است.
وي با بيان اين كه درآمد اين صنعت در سال ۲۰۰۰ميلادي در بحث اشتغال و توسعه بسيار شگرف بوده است، گفت: اين صنعت در همين سال در جهان ۶۲۱ ميليارد دلار درآمدزائي داشته است و ۶۵۰ميليون گردشگر از كشورهاي مختلف ديدن كردهاند.
معاون استاندار گلستان افزود: اين ميزان درآمد معادل ۱۰درصد توليد ناخالص جهان، ۱۱/۴درصد اشتغال و ۱۱درصد درآمد كل دنيا است.
موسوي يادآور شد: در سال ۲۰۰۰ميلادي از همين طريق براي ۳۴۰ميليون نفر در جهان فرصت شغلي جديد ايجاد شد كه براساس آمارها از هر هشت نفر مشغول به كار در جهان، يك نفر در اين بخش فعاليت دارد.
به گفته وي، ۷۹تا ۸۰درصد صنعت گردشگري كل دنيا در كشورهاي اروپائي و آمريكائي خلاصه ميشود.
موسوي خاطرنشان كرد: اين صنعت در ايران، قابليت منحصربفرد و همهسونگر دارد كه ميتوان از اين فرصت به خوبي براي جذب گردشگر استفاده كرد.
وي اظهار داشت: داشتن قديميترين فرهنگ تاريخ جهان، معروف شدن بهميهمان- نوازي، وجود جاذبههاي باستاني، تاريخي و فرهنگي باعث شده تا ايران به عنوان يكي از ۱۰كشور برتر دنيا از نظر جاذبههاي فرهنگي تلقي شود.
موسوي گفت: داشتن فرهنگ ديني كه قرآن به بحث گردشگري و سياحت در هفت محور اساسي تاكيد داشته و وجود ۱۳اقليم مختلف جهان در ايران از ديگر عناصر قابليت منحصر به فرد كشور ما است.
معاون استانداري گلستان گفت: متاسفانه با داشتن اين همه قابليتها، حضور گردشگر و توريست خارجي در كشور به يك ميليون نفر در سال هم نميرسد و درآمد حاصله از صنعت گردشگري در ايران بين ۲۵۰تا ۳۰۰ميليون دلار است.
به گفته وي، استان گلستان نيز با داشتن تاريخ ۶هزار ساله، وجود ۱۰قوم مختلف از اقوام ايران زمين، تنوع اقليمي و وجود ۹۲محصول مختلف كشاورزي اكوتوريسم ارزشمندي در ايران است.
وي افزود: توسعه صنعت گردشگري در گلستان بعد از كشاورزي به علت برخورداري از طبيعت زيبا كه بايد نقش ملي و فراملي داشته باشد و همچنين نگاه مثبت همه مسوولان استان و تقويت زيرساختهاي اين صنعت و بارور كردن سرمايهگذاري در اين بخش از محورهائي بود كه در كميته كارشناسي آمايش سرزمين در خصوص استان گلستان مورد تاكيد قرار گرفته است.
١٣:٠٤ ٠٦/٠٧/١٣٨٥