نخستين عمل جراحي در شرايط بيوزني با موفقيت انجام شد
به گفته يك گروه از پزشكان فرانسوي، در جريان پرواز هواپيمايي كه براي ايجاد جاذبه صفر مانورهاي ويژهاي ميداد، آنها عمل جراحي بر روي مردي را در شرايط بيوزني به طور موفقيت آميزي به پايان رساندند.
به گزارش آسوشيتدپرس از فرانسه، اين گروه پنج نفره از پزشكان و بيمار پس از يك پرواز سه ساعته، سالم در فرودگاهي در جنوب غرب فرانسه به زمين نشستند.
با اين وجود پزشكان اعلام كردند كه عمل جراحي بيرون آوردن غده از دست اين مرد در وسط هوا تنها حدود ۱۰دقيقه طول كشيد.
بيمار قبل از پرواز، به طور موضعي بيهوش شده بود.
"دومينيك مارتين" سرپرست تيم پزشكي تائيد كرده است كه عمل جراحي بدون هيچ مشكل خاصي انجام گرفته است.
مارتين گفت: هدف از اين عمل كه اولين عمل جراحي است كه در شرايط بي وزني بر روي انسان انجام گرفت، شكست يك مانع بر سر مهارت پزشكي است.
او ميگويد: حالا با اطمينان ميدانيم كه در فضا هم ميتوان روي انسانها عمل جراحي انجام داد.
به گفته او، طي دو ساعت بيوزني كامل و پيوسته، ميتوان عمل جراحي آپانديس را انجام داد.
يكي از اعضاي تيم جراحي گفت: هنگامي كه فضانوردان از جو زمين بيرون هستند، اگر برايشان مشكلي پيش بيايد، زمان درازي طول ميكشد تا بتوانند به زمين برگردند. بنابر اين ضروري است كه بتوان آنها را در فضا هم درمان كرد.
در اين عمل جراحي پزشكان موفق شدند تا همزمان با اينكه هواپيما يك سري مانورهايي را براي ايجاد بيوزني انجام ميداد، يك تومور خوشخيم را از بازوي اين مرد خارج كنند.
فعاليت جراحان در حالي انجام گرفت كه با تسمههايي به اطراف هواپيما بسته شده بودند و بيمار در يك چادر پلاستيكي قرار داشت.
به وسايل (جراحي) كه بطور خاصي طراحي شدهاند آهن رباهايي نصب شده است تا آنها را به ميز فلزي جراحي بچسباند.
هواپيماي ايرباس "Zero-G "A300كه بطور خاصي طراحي شده است، در جريان اين پرواز سه ساعته بر فراز جنوب غرب فرانسه، براي ايجاد جاذبه صفر، شيرجههاي شلجمي شكلي (قطع مخروطي) انجام داد.
اين عمل جراحي در يك سري دورههاي بيوزني ۲۰ثانيهاي انجام شد.
هم بيمار و هم گروه پزشكي براي سازگاري با جاذبه صفر در دستگاههايي شبيه به دستگاههاي مورد استفاده فضانوردان آموزش ديده بودند.
خبرگزاري فرانسه به نقل از "دومينيك مارتين" جراح ارشد گزارش داد كه اين گروه پزشكي از ماه فوريه اين عمل جراحي را در زمين و در هواپيما تكرار كرده بودند.
اين جراحي بخشي از يك پروژه طولاني مدت براي بررسي احتمال انجام عمل جراحي در جريان پروازهاي طولاني فضايي است. در اين پروژه عملهاي جراحي با استفاده از رباتهايي انجام ميشود كه در فضاپيما قرار دارند و پزشكان بر روي زمين از طريق يك ارتباط ماهوارهاي آنها را هدايت ميكنند.
١١:٢٠ ٠٧/٠٧/١٣٨٥