به همت يك پژوهشگر بيومكانيك
دستگاه تشخيص پارگي رباط ضربدري قدامي زانو طراحي و ساخته شد
دستگاه تشخيص پارگي رباط ضربدري قدامي زانو به همت يك دانشآموخته بيومكانيك دانشگاه صنعتي شريف طراحي و ساخته شد.
مهندس دامون سود بخش، فارغ التحصيل دوره كارشناسي ارشد بيومكانيك دانشگاه صنعتي شريف و سازنده اين دستگاه در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: اين دستگاه دو مرجع دارد كه يكي برجستگي روي استخوان ساق و ديگري كشكك است. اين دستگاه به ساق پا بسته ميشود و سپس با اعمال نيرويي كه به سمت جلو (قدامي) به ساق پا وارد ميشود جابهجايي دو نقطه ذكر شده را نسبت به هم اندازهگيري ميكند. اين دستگاه به رايانه متصل است و همزمان نمودار نيرو بر حسب جابجايي را رسم ميكند و اندازهگيري ميشود و بر اين اساس تشخيص داده ميشود كه رباط پاره شده است يا نه.
وي خاطرنشان كرد: اين طرح تحت راهنمايي دكتر پرنيان پور و دكتر فرهمند اجرا شده و در بيمارستان شريعتي با كمك دكتر طهماسبي پيادهسازي شده است.
سودبخش افزود: در ادامه اين طرح پروژه ديگري كه دارم ساخت نمونه صنعتي آن است كه البته در ابتدا بايد روي روش تشخيص اين دستگاه مقداري كار شود كه روشهاي بهتري براي بالا بردن دقت تشخيص ارائه شود.
سودبخش درباره كارايي عملي اين دستگاه خاطر نشان كرد: اين دستگاه در بيمارستانهايي از جمله شريعتي و شفا يحيائيان استفاده شده و در چند سري آزمايشهايي روي آن انجام شده است ،مثلا در سري اول آزمايشات آن كه روي 60 فرد سالم و 20 فرد بيمار انجام شد، 85 درصد بيماران را درست تشخيص داد و درسري دوم كه متاسفانه نمونه آماري آن كوچك بود روي 10 فرد بيمار و 20 فرد سالم انجام شد كه همه افراد صد درصد تشخيص صحيح داشتند.
مهندس سود بخش به بقيه طرحهاي خود اشاره كرد و اظهار داشت: من در حال حاضر علاوه بر كار كردن روي اين دستگاه روي دستگاه ديگري كار ميكنم كه دستگاه كمك حركتي براي راه رفتن نام دارد كه از پايين و بالا به پا متصل ميشود و يك موتور دارد كه در موقع نياز وارد عمل شده وكمك ميكند كه فرد شروع به راه رفتن كند كه البته در حال حاضر نمونهاي از آن ساخته شده است و نشان ميدهد كه ميتواند خوب كار كند و قابل اجراست ولي براي اين كه سبك تر شود و روي پا نصب شود بايد مدتي روي اين دستگاه كار شود.
١١:٥٠ ٠٧/٠٧/١٣٨٥