١٨:٢٤ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
براساس يك پژوهش:
اسانس گل محمدي در جلوگيري از پيشرفت تشنج موثر است

براساس يافته‌هاي محققان گروه زيست شناسي دانشگاه فردوسي مشهد، اسانس گل محمدي به طور معني داري پيشرفت مراحل تشنج را به تاخير مي‌اندازد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روح الله رمضاني، علي مقيمي، حسن رخشنده، معصومه خير آبادي و علي جباري در اين پژوهش اثر اسانس گل محمدي (ROSA DAMASCENEA) بر پيشرفت تشنجهاي حاصل از كيندلينگ الكتريكي آميگدال بررسي شده است.
كيندلينگ يك مدل مناسب براي مطالعه صرع زايي است و كيندلينگ الكتريكي آميگدال در سطح وسيعي براي بررسي اثرات مفيد داروهاي ضد صرعي در برابر تشنج‌هاي پارشيال استفاده مي‌شود در اين مطالعه رت‌هاي نژاد ويستاز (N=30) مورد جراحي قرار گرفتند و يك الكترود سه قطبي و دو الكترود تك قطبي به ترتيب در آميگدال قاعده‌يي جانبي و سطوح جمجمه كاشته شدند.
دو هفته بعد از جراحي رتها به طور تصادفي به يك گروه كنترل و دو گروه تجربي (هر گروه N=9) دسته بندي شدند.
در ادامه، رتها به طور روزانه تحريك الكتريكي مي‌شدند به گروه كنترل حلال اسانس و به گروه هاي تجربي اسانس با دوز ‌١٠٠٠ و ‌٧٥٠mg/Kg به صورت داخل صفاتي در ‌٣٠ دقيقه قبل از هر بار تحريك تزريق شد.مشاهده شد كه تعداد تحريك مورد نياز براي بروز مراحل يك، دو و سه تشنج به طور معني داري در دو گروه تجربي نسبت به گروه كنترل افزايش يافته بود و نيز تعداد تحريك مورد نياز براي بروز مراحل ‌٤ و ‌٥ تشنج به طور معني داري در گروه دريافت كننده اسانس با دوز ‌١٠٠٠ ميلي گرم بر كيلوگرم نسبت به گروه كنترل افزايش يافته بود.
همچنين،‌اسانس به طور معني داري پيشرفت تشنج از مرحله يك تا دو را در دو گروه تجربي نسبت به گروه تاخير انداخته بود.
پيشرفت تشنج از مراحل دو تا سه ، ‌٣ تا ‌٤ به طور معني داري در گروه دريافت گروه اسانس با دوز ‌١٠٠٠ ميلي گرم بر كيلوگرم نسبت به گروه كنترل تاخير افتاده بود و مشاهده شد كه مدت زمان مرحله پنج تشنج به طور معني‌داري در دو گروه دريافت كننده اسانس نسبت به گروه كنترل كاهش يافته بود.
به گزارش ايسنا، ميانگين مدت زمان تخليه‌هاي متعاقب در مراحل دو، سه و پنج تشنج به طور معني داري در گروه دريافت كننده اسانس با دوز ‌١٠٠٠ ميلي گرم بر كيلوگرم نسبت به گروه كنترل كاهش يافته بود. ميانگين دوز تخليه‌هاي متعاقب نيز در گروه دريافت كننده اسانس با دوز ‌١٠٠٠ ميلي گرم بر كيلوگرم نسبت به گروه كنترل كاهش يافته بود اما اين كاهش تفاوت معني داري را نشان نداد.
نتايج اين پژوهش پيشنهاد مي‌كند كه اسانس گل محمدي به طور معني داري پيشرفت مراحل تشنج را تاخير مي‌آندازد و اين توانايي را دارد تا فراگيري كنيد لينگ را خنثي كند.
گفتني است صرع يك بيماري عصبي مزمن است كه شامل وقوع پي در پي تشنج هاي خود به خودي مي‌باشد.

١٥:٥٠ ٠٩/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد