١٨:٢٥ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
راه‌اندازي پايگاه اطلاع رساني تجارت آبزيان در ايران با كمك اينفوفيش

سازمان اينفوفيش(سازمان بين‌الدول اطلاع رساني، بازاريابي و خدمات مشاوره فني در زمينه فرآورده‌هاي آبزي در منطقه آسيا و اقيانوسيه) از راه‌اندازي پايگاه اطلاع رساني تجارت آبزيان در ايران خبر داد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار ايرنا، اين سازمان اعلام كرد: همزمان با شروع بيست و يكمين اجلاس شوراي حاكمه سازمان اينفوفيش در جزيره كيش در روز ‪ ۱۳‬آبان ماه ‪ ۱۳۸۵(‬چهارم نوامبر ‪" ،(۲۰۰۶‬شبكه اطلاع رساني تجارت آبزيان" (‪ (NET FISH TRADE‬كه اختصاص به بانكهاي اطلاعاتي تجارت آبزيان و اطلاعات فني در اين زمينه دارد، رسما كار خود را در ايران آغاز خواهد كرد.
براساس اين گزارش، صنايع مرتبط با توليد غذاهاي دريايي در آسيا و از جمله ايران، با چالشهاي متعددي روبرو هستند كه نه تنها به‌واسطه استاندارد هاي سختگيرانه ايمني و كيفيت بلكه بخاطر محدوديتهاي متعدد تجاري و فني براي دسترسي به بازارهاي بين‌المللي است.
براساس اطلاعات موجود در اينفوفيش، مقررات و قوانين مختلفي در بخش صنايع غذايي دريايي در ابعاد مختلف نظير فني و بازار در حال شكل‌گيري هستند كه از آن جمله مي‌توان به ضرورت نصب برچسبهاي زيست محيطي، سامانه قابليت رديابي، برچسب حاوي اطلاعات كشور مبدا و ارزيابي خطر كه به سرعت در حال شكل‌گيري و ابلاغ هستند، اشاره كرد.
از سوي ديگر، صاحبان صنايع و مديران و برنامه‌ريزان در كشورهاي صادر كننده اين گونه محصولات دريايي در آسيا راه را براي ادامه توسعه فعاليتهاي خود با چنين مقرراتي مشكل يافته‌اند و به واسطه دسترسي نامناسب به اطلاعات، دانش فني و كارشناسي اين مشكل پيچيده‌تر مي‌شود.
دسترسي محدود يا در اغلب موارد ضعيف به اطلاعات در زمينه توسعه بازارهاي عمده تجارت آبزيان و نيز گستردگي بازار جهاني غذاهاي دريايي موجب كاهش ميزان توانايي آنها براي رويارويي با چنين چالشهايي شده است.
براي ارائه پاسخ مناسب به چنين مشكلي، اولين بار اينفوفيش در سال ‪۲۰۰۴‬ ميلادي پيشنهاد راه‌اندازي بانك اطلاعاتي را براي كمك به پاسخگويي نيازهاي اين صنعت در آسيا و اقيانوسيه كرد.
اين پروژه همكاري فني كه با نام تقويت بنيه كشورهاي عضو در زمينه سياست گذاري تجارت آبزيان از جمله ارزيابي خطر و سيستم قابليت رديابي به‌عنوان عنوان يك پروژه ‪ TCP‬تعريف شده بود، امروز تحقق پيدا كرده و عملياتي شده است.
"شبكه اطلاع رساني تجارت آبزيان" بانكي اطلاعاتي است كه در راستاي تحقق اهداف اين پروژه با هدف ارائه اطلاعات مربوط به تجارت غذاهاي دريايي به سياستگذاران دولتي، مديران صنايع شيلاتي و دانشگاهيان، پژوهشگران و اساتيد فن طراحي شده است تا در اسرع وقت با روشي آسان و دقيق اين اطلاعات را به آنها ارائه كند.
اين بانك اطلاعاتي به بانكهاي ديگر اطلاع رساني ملي موجود در بخش تجارت آبزيان و شيلات در ايران متصل خواهد شد و سر رشته آن در بانك اطلاعاتي اصلي اينفوفيش در مالزي و پايگاه ديگر آن در "گلوبفيش فائو" (‪(FAO-GLOBEFISH‬ در رم ايتاليا خواهد بود.
اين پروژه موجب تسريع شبكه‌سازي اطلاعات بين دپارتمانهاي ذيربط دولتي، صنعتي و دانشگاهي با سازماتهاي بين‌المللي و صنعتي در مقياس جهاني خواهد شد.
اين در حالي است كه پروژه يادشده در هشت كشور منطقه يعني مالزي، تايلند ، هند، اندونزي، سري‌لانكا، بنگلادش، جزاير سليمان و پاكستان آغاز شده است و در نتيجه اجراي آن با عنوان برنامه منطقه‌اي فائو در زمينه تقويت بنيه ملي در زمينه سياستگذاري تجارت غذاهاي دريايي شامل ارزيابي خطر و قابليت رديابي به نتيجه رسيده و قرار است بانكهاي اطلاعاتي مشابهي در ايران، پاپوا گينه جديد، مالديو و فيليپين نيز توسط اينفوفيش به اجرا در آيد.
اين بانك اطلاعاتي دسترسي آسان به آمارهاي تجارت آبزيان، مقررات، روند تغييرات بازار،نوسانات قيمت و اطلاعات كشوري در اين زمينه را تسهيل مي‌كند.
اين بانك همچنين زمينه‌ساز ظهور شرايط مناسب براي توسعه فرصتهاي تجاري براي صادركنندگان و واردكنندگان و ساده‌تر شدن يافتن خريداران و فروشندگان خواهد شد.
پروژه همكاري فني كه در راستاي اجراي آن اولين بانك اطلاعاتي "شبكه تجارت آبزيان" طراحي شد، زمينه‌ساز تربيت و پرورش خيل عظيمي نيروي انساني آموزش ديده براي تضمين كيفيت غذاهاي دريايي در كشورهاي عضو خواهد شد و همچنين سبب تسهيل ارتباطات بين سازمانهاي بين‌المللي و صنايع شيلاتي شامل فرآوران، صادركنندگان و واردكنندگان خواهد شد.

١٨:٠٥ ٠٩/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد