ایران تنها کشور خاورمیانه در زمینه تربیت دستیار اکوکاردیوگرافی و الکتروفیزیولوژی است
دکتر نوحی با بیان این که برخی رشته های دستیاری و فوق تخصصی خاورمیانه تنها در ایران تدریس می شود، گفت: ظرفیت های کشور باید به تربیت نیروی انسانی اختصاص یابد و در این میان باید همگام با برنامه های آموزشی، تکنولوژی نیز مورد توجه قرار گیرد. این مسئله در آموزش های دستیاری تخصصی قلب و عروق از اهمیت بیشتری برخوردار است.
دکتر فریدون نوحی در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر افزود: هر اندازه نیروی انسانی با کیفیت به تعداد بیشتری در کشور تربیت شود، تحقیقات علوم پایه ای بهتر و بیشتر انجام می شود و میزان ارائه خدمات به مردم هم افزایش می یابد.
رئیس مرکز تحقیقاتی، آموزشی و درمانی شهید رجایی یاد آور شد: نباید نگران بود متخصص قلب پس از فارغ التحصیلی بیکار می ماند زیرا اگر خوب برنامه ریزی کنیم چنین اتفاقی نمی افتد. طبیعی است اگر این متخصص به شهرستانی اعزام شود که امکانات اولیه در آنجا وجود نداشته باشد کار معقولی نخواهد بود اما کشور هم باید برای تربیت نیروی متخصص برنامه ریزی داشته باشد و هم امکانات برای شهرستان ها فراهم کند تا بیمار حتی المقدور در شهرهای نزدیک خود از خدمات تخصصی بهره مند شود.
وی وضعیت تربیت نیروی انسانی در زمینه قلب و عروق در مقطع دستیار تخصضصی و فوق تخصصی را خوب توصیف کرد و گفت: شرایط تربیت دستیاری در مراکز مختلف متفاوت است اما خوشبختانه متخصصان قلبی که در کشور فارغ التحصیل می شوند از سطح دانش بسیار بالایی برخوردارند و جزء بهترین ها در دنیا هستند.
نوحی دلیل این امر را در وجود سدهای بزرگی در آموزش عالی کشور و سختی گذراندن رشته پزشکی در ایران دانست و اظهار داشت: فردی که در کشور ما وارد رشته پزشکی می شود از سد بزرگ کنکور می گذرد و از سطح هوشی بالایی برخوردار است همین فردی پس از فارغ التحصیلی در رشته پزشکی و ورود به رشته تخصصی قلب و عروق از سد آزمون دستیاری می گذرد. همین دوران نشان می دهد که این افراد از جمله بهترین دانش آموخته های کشور هستند و از زمینه قوی برخوردارند.
وی ظرفیت های آموزشی کشور در زمینه تربیت دستیار رشته قلب و عروق را مطلوب برشمرد و گفت: معنی این مطلوبیت این نیست که دستیاران نباید و نمی توانند بهتر از این باشند. هم اکنون برخی از مقاطع فلوشیپ که در ایران در زمینه قلب و عروق آموزش داده می شود در منطقه وجود ندارد. فلوشیپ رشته هایی مانند اکوکاردیوگرافی و الکتروفیزیولوژی تنها در ایران وجود دارد و این نشان دهنده قوت آموزش کشور ما در این زمینه است.
رئیس مرکز تحقیقاتی، آموزشی و درمانی شهید رجایی خاطرنشان کرد: اساتیدی که از آمریکا و اروپا برای بازدید بخش های مختلف آموزشی و تحقیقاتی به این مرکز آمدند کاملاً تحت تأثیر این حجم از رشته ها، تنوع آن و آموزش های مرتبط قرار گرفتند.
وی تأکید کرد: نکته مهم این است که بهتر شدن آموزش و ارائه خدمات بهتر به مردم وابسته به تجهیزات و تکنولوژی است. بسیاری از فعالیت های علمی در زمینه تخصصی و به خصوص در زمینه قلب و عروق به تکنولوژی وابسته است بنابراین اگر عالم و علم را داشته باشیم و تکنولوژی وجود نداشته باشد نمی توانیم به بیمار خدمتی ارائه دهیم.
نوحی گفت: امیدواریم شرایط اقتصادی به گونه ای باشد که بتوان تربیت نیروی انسانی همگام با تکنولوژی باشد و بتوان به نحو موثرتری به مردم ارائه خدمت کرد.
وی ظرفیت پذیرش دستیار قلب و عروق را 30 نفر در رشته داخلی قلب برشمرد و گفت: به تازگی نیز دانشگاه های علوم پزشکی اهواز، کرمانشاه، یزد و رشت قصد دارند متخصص داخلی قلب تربیت می کنند که این مسئله هم مشکل استان ها را برطرف می کند و هم بیماران بومی ها به متخصصان همان استان ها مراجعه می کنند.
١٣:٢٠ ١٠/٠٧/١٣٨٥