١٩:٠٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
پژوهشگران ايراني به روشي جديد براي تشخيص سريع‌تر ايدز دست يافتند

پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس و دانشگاه علوم پزشكي شيراز موفق به راه‌اندازي روش جديد (Visual DNA Chip) به منظور تشخيص عفونت ويروس نقص ايمني اكتسابي (ايدز ـHIV-1) شدند.
دكتر مهردادروانشاد، عضو هيات علمي گروه ويروس شناسي دانشگاه تربيت مدرس و از مجريان اين طرح به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در اين روش كه براي اولين بار مورد استفاده قرار گرفته است، همزمان مي‌توان چند عامل عفوني را در يك فرد شناسايي كرد.
وجه تسميه اين روش قرار گرفتن مولكول‌هاي شناساگر (پروب‌ها) به صورت تراكم در منطقه‌اي بسيار كوچك (Chip) و ديده شدن عامل عفونت به صورت چشمي (Visual) است.
به گفته اين پژوهشگر تاكنون تشخيص ويروس ايدز در دوران پنجره و يا در نوزاد متولد شده از مادر آلوده ممكن نبوده است كه اين روش جديد كه در مرحله تحقيق و توسعه است مي‌تواند تشخيص اين ويروس را به سهولت امكان‌پذير كند.
وي خاطرنشان كرد: پيش از اين روش MICRO ARRARY CHIP در دنيا بسيار مورد توجه قرار داشته كه به علت استفاده از ربات‌هاي خودكار و دستگاهي كه براي اسكن به كار مي‌رود، بسيار پرهزينه بوده و پرسنلي هم كه با اين دستگاهها كار مي‌كنند بايد بسيار مجرب و خبره باشند. در اين روش ما قسمت شناسايي عامل عفوني با ربات را حذف كرديم تا بتوان از آن در آزمايشگاه‌ها عادي و مراكز تشخيص عادي هم از آن استفاده كرد، ولي دقت و حساسيت روش قبلي در اين روش نيز حفظ شده است.
عضو هيات علمي دانشكده پزشكي دانشگاه تربيت مدرس اضافه كرد: در اين روش نمونه از فرد گرفته مي‌شود كه ممكن است خوني باشد يا نمونه‌اي از ساير بافتهاي بدن، بعد از گرفتن نمونه با استفاده از روش PCR تكثير انجام مي‌دهيم و محصول اين تكثير را با مولكول‌هاي شناساگر كه همان پروبها هستند مجاور مي‌كنيم تا پروبهاي اختصاصي بتوانند عامل عفوني را به طور دقيق تشخيص دهند.
به گفته دكتر روانشاد، اين روش داراي حساسيت و اختصاصيت بالايي جهت تشخيص عفونت ويروس HIV-1 است و به نظر مي‌رسد به اين وسيله ژنوم ويروس را مي‌توان قبل از تغييرات سرمي و ظهور آنتي بادي تشخيص داد و از اين رو مي‌توان دور پنجره‌اي عفونت را كوتاهتر كرد.
به گزارش ايسنا، ويروس نقص ايمني اكتسابي تيپ 1 يا HIV-1 عامل ايجاد كننده سندروم نقص ايمني اكتسابي (AIDS) مي‌باشد. تشخيص ژنوم ويروس HIV-1 در نمونه‌هاي مشكوك مدركي جهت تشخيص عفونت است. انتقال بيماري از طريق انتقال خون در دوره پنجره در مراكز انتقال خون يك معضل جهاني محسوب مي‌شود و نياز مبرمي براي تشخيص سريع، حساس و دقيق عفونت HIV-1 قبل از ظهور آنتي بادي در بدن فرد آلوده در بيمارستانها، مراكز بهداشتي و در نوزادان متولد شده از مادران آلوده احساس مي شود.

١٣:٢٠ ١٠/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد