١٩:٠٣ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ایجاد مقطع PHD سالمند شناسی

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: هم اکنون بحث ایجاد PHD سالمند شناسی مطرح شده که هم اکنون در دانشگاه های علوم بهزیستی و توانبخشی امکانات آن فراهم است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، دکتر محمد علی محققی امروز در نشست کمیته ارتقای سلامت سالمندان افزود: همچنین بحث فوق تخصصی مطرح شده که متخصصان داخلی آموزش های لازم را در مورد خدمات سالمندی فراگیرند چون هم اکنون اطلاعات آنان کامل نیست.
وی اظهار داشت: جمعیت کشور بسیار جوان است و جوان ترین کشور جهان به لحاظ جمعیتی است و در سال 75 تنها 4 درصد جمعیت کشور بیش از 60 سال داشتند که پیش بینی می شود که در سرشماری امسال این میزان به 10 درصد یعنی حدود 5/2 برابر برسد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: باید برای سالمندان لوازم مرقبت از سالمند و توانند کردن آنان، پیشگیری از بیماریهای قابل پیشگیری، فراهم کردن لوازم بازتوانی سالمندان، تجهیزات درمان با برنامه حرکت کرد.
محققی با بیان اینکه در برخی موارد بیش از حد ضرورت در بحث های نظری برنامه ها می مانیم بنابراین برنامه ها عملیاتی نمی شود، گفت: اگر خواستار نظام آموزشی مسئول و پاسخگو هستیم باید برنامه ها در زمینه نیازهای واقعی جامعه پیش بینی و طراحی و تغییر سن جمعیت در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: سرطان، بیماری سالمندی است چون سرطان های کودکان فقط 5/2 درصد سرطان های کشور را در بر گرفته است و باقی این سرطان ها مربوط به سالمندان می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: باید دانشجویان دانشکده های پزشکی را با مفاهیم و موارد پایه ای و مسائل مهم سلامتی سالمندان آشنا کرد چون ترکیب جمعیتی کشور در حال تغییر است بنابراین اگر در طول دوره این طراحی ها انجام شود باعث نهادینه شدن آن می شود.
وی افزود: باید برای دانش آموختگان رشته های پزشکی در جامعه نظام مترقی آموزش مداوم در نظر گرفته شود، آموزش هایی که نیازها را به صورت علمی و مستند شناسایی کرده و در جهت تامین آن نیازها باشد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: تمام جامعه دانش آموختگانی که در مشاغل سلامتی تصدی دارند نظیر رشته پرستاری و بازتوانی و حتی مدیران بخش سلامت آموزش های لازم در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، همچنین معاون پژوهشی وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: مسائل مرتبط با سلامت سالمندان باید به صورت علمی و جامع مورد توجه قرار گیرد.
دکتر حسین ملک افضلی افزود: اگر برنامه های آموزشی را بر اساس نیازها در نظر گرفته شود مناسبت تر است چون هم اکنون برخی از این برنامه ها با توجه به اعتبار آن در نظر گرفته می شود که باید برای رفع آن نیاز سنجی ها با توجه به ارائه خدمات مشخص شود و شناسایی نیازها هم از طریق پژوهش حاصل می شود.
وی با اشاره به اینکه در مورد بحث سالمندی 3 سطح دارای اهمیت هستند که یکی از آنان سطح خانواده است، گفت: اگر سلامت در داخل خانواده اسزماندهی نشده و آموزش های لازم به سالمندان و سایر افراد خانواده ارائه نشود هزینه سنگینی به سیستم وارد شده و فعالیت در این زمینه نیز سخت تر و پیچیده تر خواهد شد.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت تصریح کرد: متغیرهای عاطفی که موجب آرامش سالمند در محیط خانواده می شود به شدت در ایران در مقایسه با سایر کشورهایی که در این زمینه تحقیقات انجام شده معنا دار است به گونه ای که جایگاه سالمندان در خانواده های ایرانی قوی و مستحکم تر است.
وی اظهار داشت: هم اکنون بحث کاردان های بهورزی مطرح است به گونه ای که با توجه به تغییر نیازهای  کشور، هم اکنون باید نقش بهورزان در مورد خدمات سالمندی پررنگ تر شود.
ملک افضلی گفت: زمانی که سالمندان از خانه های بهداشت به پزشکان عمومی ارجاع داده می شوند باید این پزشکان از سالمندان اطلاعات کافی داشته باشند بنابراین باید نیازها در این زمینه شناسایی و در تمامی سطوح نظام بهداشت و درمان مورد توجه قرار گیرد.

١٥:٠٦ ١٠/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد