٢٠:٥٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
درنشست كميته راهبري پيل سوختي پژوهشگاه صنعت نفت
ساخت دو نمونه رفورمرهيدروژن با خلوص لازم اجرايي شد

از آنجا كه هيدروژن به عنوان سوخت پاك هزاره سوم نقش كليدي در توسعه فناوري پيل سوختي ايفا مي‌كند،
پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به سابقه پژوهشي و داشتن بيشترين نيروي متخصص در اين زمينه تحقيق و توسعه فناوري ساخت مبدل‌هاي توليد هيدروژن از خوراك‌هاي متفاوت نظير گاز طبيعي، متانول، گازوئيل و غير اقدام به تعريف طرح توسعه دانش فني مبدل‌هاي توليد هيدروژن و گاز سنتز كرد و پروژه‌هاي مربوطه را آغاز كرد.
به گزارش سرويس «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر دهقاني ـ مسوول اجراي بخش هيدروژن اين طرح و نماينده وزارت نفت در كميته راهبردي پيل سوختي كشور ـ در خصوص تاريخچه تشكيل اين كميته گفت: كميته پيل سوختي در سال ‌٨١ به رياست معاونت انرژي وزارت نيرو و وزارت نفت (پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان بهينه‌سازي مصرف سوخت) و ساير دستگاه‌هاي ذيربط تشكيل شد.
وي در خصوص نقش پژوهشگاه صنعت نفت دراين كميته افزود: از ابتداي تشكيل كميته راهبري پيل سوختي پژوهشگاه صنعت نفت عضو فعال اين كميته بوده به طوري كه اولين جلسه اين كميته در پژوهشگاه تشكيل شد.
دكتر دهقاني تصريح كرد: اين جلسه به دعوت نماينده و كارشناس پيل سوختي پژوهشگاه و با حضور معاون وزير نيرو در امور انرژي و رييس كميته راهبري پيل سوختي كشور و رييس پژوهشگاه برگزار شد.
در ادامه اين جلسه، رييس پژوهشگاه بخشي از فعاليت‌هاي پژوهشگاه را معرفي كرد، سپس مسوول طرح توسعه دانش فني مبدل‌هاي توليد هيدروژن و گاز سنتز براي بررسي راهكارهاي اجرايي سند راهبرد ملي پيل سوختي كشور تشكيل جلسه داد و در ادامه حاضران از قسمت‌هاي ساخت كاتاليست در مقياس نيمه صنعتي و پايلوت‌هاي ارزيابي كاتاليست‌هاي پر مصرف فرآيندهاي نفتي در مركز تحقيقات كاتاليست و پايلوت‌هاي گاز سنتز، GTL و ساخت نانو لوله‌هاي كربني در پژوهشكده گاز بازديد كردند.
مسوول اجراي بخش هيدروژني اين طرح گفت: نظر به اين كه صنعت پيل سوختي يكي از صنايع استراتژيك و در حال رشد دنيا است و ايران توسط كشورهاي صاحب اين تكنولوژي از دستيابي به آن محروم كرده است.
در سال ‌٨٢ پروژه تعيين استراتژي در زمينه انجام فعاليت‌هاي تحقيقاتي بر روي پيل سوختي در پژ وهشگاه ارائه و با همكاري محققان پژوهشگاه اجرا شده و در پي سياست تعيين شده مبني بر توسعه دستگاه تامين خوراك پيل سوختي (هيدروژن) از گاز طبيعي، در سال ‌٨٣ بخش هيدروژن از اين طرح به مديريت پژوهشگاه ارائه شد كه پس از گذراندن مراحل تصويب و تخصيص بودجه پروژه‌هاي آن با هدف ساخت دو نمونه رفورمر با خلوص لازم براي پيل‌هاي سوختي (بالاي ‌٩٩/٩٥ درصد) در دست اجرا هستند.
به گزارش ايسنا، دكتر دهقاني تاكيد كرد: براي تسهيل در دستيابي سريعتر كشور به فن‌آوري ساخت مجموعه الكترود ـ غشا به عنوان يكي ازاجزاي كليدي در ساخت استك پيل سوختي در امسال نيز طرح تحقيق، توسعه و انتقال تكنولوژي‌هاي ساخت اجزاي پيل سوختي دماني پايين PEMFC با تكيه بر قابليت‌هاي صنعت نفت به پژوهشگاه ارائه شد كه در حال حاضر مراحل تصويب را مي‌گذراند.

١٥:٥٠ ١٢/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد