٢٢:٥٩ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مشيري درگفت‌و‌گوباايسنا:
آن گونه كه بايدوشايدبه پژوهش دركشوربها نمي‌دهيم

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در جمع اساتيد و اعضاي علمي دانشگاهها در مورد هدف‌دار شدن تحقيقات و انطباق با نيازهاي كشور، گفت: متاسفانه آن گونه كه بايد و شايد به پژوهش در كشور ما بها داده نشده و در درجه‌ي اول در اين راستا دولت و دانشگاه‌ها و در درجه‌ي دوم صنايع و كارخانجات ما مقصرند، چرا كه براي نوآوري نياز به كار پژوهشي است.
شهريار مشيري در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در كشور براي پژوهش ارزشي قائل نيستيم، گفت: اكثر صنايع و توليدات ما كپي شده و اقتباس شده از كشورهاي ديگر است.
به گفته‌ي وي، ما نتوانسته‌ايم به طور كامل در بحث صنايع ابتكار و طرحي ارايه دهيم. در داخل دانشگاه‌ها هم تنها به تدريس كردن عادت كرده‌ايم و از دانشجو كمتر كار تحقيقي خواسته‌ايم، چون به نظر سيستم اداره‌ي امور دانشگاه‌ها و وزارت علوم هر استادي كه مرتب سر كلاس حاضر مي‌شود و ريز نمرات خوبي دارد، استاد خوبي است، ولي اگر همين استاد فردي محقق و نويسنده باشد به وي كمتر بها داده مي‌شود.
نماينده‌ي بندرعباس خاطر نشان كرد: متاسفانه بودجه‌ي كل آموزش عالي كشور ناچيز است و از اين بودجه ناچيز تنها نيم درصد آن مربوط به پژوهش است.
و ي به تاكيد مقام معظم رهبري برهدف‌دار شدن تحقيقات تصريح كرد: اگر به پژوهش اهميت دهيم و فرد پژوهشگر را مورد تشويق قرار داده و او را بپذيريم و كارخانجات و صنايع خود را مجبور كنيم كه مدل‌هاي جديد با كيفيت بهتر براي توليد ارايه دهند، مي‌توانيم به پيشرفت‌هاي زيادي دست پيدا كنيم. متاسفانه ما مدام يك الگوي گرفته شده‌ي قبلي را تكثير مي‌كنيم. در حالي كه اگر به ارتباط صنعت و دانشگاه و تحقيق اهميت دهيم به پيشرفت‌هاي زيادي دست پيدا خواهيم كرد.
مشيري افزود: اگر بودجه‌ي بخش پژوهش دانشگاه‌ها بيشتر مورد توجه قرار گيرند و تحقيقات تاثير گذار و كاربردي انجام شود به رشد قابل توجهي خواهيم رسيد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، به پيشرفت‌هاي كشورهاي همسايه و كشورهاي آسيايي اشاره كرد و گفت: كشورهايي مثل چين، مالزي و امثال آن صرفا دنبال كارهاي علمي و پژوهشي بوده‌اند، در حالي كه در دانشگاه‌هاي ما حتي مسائل علمي به سمت سياسي شدن پيش رفته‌اند و پژوهش و تحقيق جايگاه زيادي ندارد. حتي رقابت‌هاي علمي نيز بين دانشگاه‌ها در ارايه‌ي مقالات و نوشتن كتب صورت نمي‌گيرد.
وي اظهار اميدواري كرد: با توجه به تاكيدات مداوم مقام معظم رهبري در خصوص پژوهش و تحقيق در دانشگاه، براي شكوفايي علم بايد به اين سمت و سو حركت كنيم.
به اعتقاد وي، ما هنوز واقعيت‌هاي خود را در نظر نگرفته‌ايم و فارغ‌التحصيلان ما نيز بسيار ضعيف هستند. ما حتي در رتبه‌هاي اول تا 500 دانشگاهاي دنيا نيز به حساب نمي‌آييم و اين براي كشور ما افت محسوب مي‌شود و حق ما نيست خارج از اين رتبه باشيم. در حالي كه بايد دانشگاه‌هايي در سطح دانشگاه‌هاي اول جهان داشته باشيم، اما متاسفانه هنوز اين مسئله محقق نشده است.
به نظر مشيري، ما حتي در بحث صنعت پتروشيمي با وجود آن كه جزو اولين دارندگان پالايشگاه بوده‌ايم نيز نتوانسته‌ايم به رشد آن چناني برسيم و به جاي آنكه خود توليدكننده‌ي مشتقات نفتي و صادركننده‌ي آنها باشيم، مواد اوليه‌ي خود را به صورت خام به كشورهاي ديگر مي‌فروشيم و آنها مشتقات نفتي ما را گرفته و دوباره به ما مي‌فروشند. در واقع اينها همه به دليل عدم توجه به بحث پژوهش است.
اين نماينده مجلس اظهار اميدواري كرد كه دانشگاه‌هاي ما به جايگاهي كه حق‌مان است برسند و به سمت كارهاي پژوهش، تحقيق و رقابت‌هاي پژوهشي پيش بروند، چرا كه براي كار سياسي بعد از فارغ‌التحصيلي نيز براي دانشجويان فرصت و وقت كافي وجود د ارد.

١٦:٣٧ ١٥/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد