در بازديد وزير جهاد كشاورزي مطرح شد:
پيگيري مباحث مالكيت معنوي در مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي
معاون تحقيقات و آموزش وزارت جهاد كشاورزي در جريان بازديد وزير جهاد كشاورزي و هياتي از معاونان و مسئولان وزارت از مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي پيشنهاد كرد اين مؤسسه به مؤسسه فنآوريهاي نوين كشاورزي در سه محور نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي و انرژي هستهيي تبديل شود.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، مهندس اسكندري، وزير جهاد كشاورزي به همراه دكتر خلقاني، معاون وزير و رييس سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي، دكتر جهانسوز، معاون وزير در امور ترويج و نظامهاي بهره برداري، دكتر آقايا، رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان و حجت الاسلام والمسلمين زهتاب، نماينده ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان، دكتر علامه رييس مركز تحقيقات كشاورزي استان اصفهان و تني چند از مقامات اجرايي منطقهيي و وزارت جهاد كشاورزي به منظور بازديد و آشنايي هر چه بيشتر از فعاليتهاي بيوتكنولوژي در حوزه كشاورزي از بخشهاي مختلف پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه مركزي كشور بازديد كردند.
دكتر خلقاني، معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي در سخناني با تاكيد بر توجه ويژه وزارت به فنآوريهاي نوين در كشاورزي، بر اهميت بيوتكنولوژي در كشاورزي و لزوم حركت مجموعه به سمت تقاضا محوري تاكيد كرد.
معاون تحقيقات و آموزش وزارت جهاد كشاورزي همچنين خواستار پيگيري مباحث مالكيت معنوي در مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي شده و پيشنهاد كرد مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي به مؤسسهاي به نام مؤسسه فنآوريهاي نوين با محور قرار دادن سه مبحث مهم نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي و انرژي هستهاي در كشاورزي تبديل شود.
دكتر سيد مجتبي خيام نكويي، رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي نيز در سخناني ضمن اشاره به تاريخچه تاسيس مؤسسه و پژوهشكدههاي مناطق، پتانسيلهاي موجود در مؤسسه و پژوهشكدههاي وابسته را جهت دستيابي به اهداف وزارت جهاد كشاورزي و بالاخص خودكفايي محصولات اساسي بسيار بالا و فعاليتهاي آن را مبتني بر دانش محوري عنوان كرد.
دكتر جهانسوز، معاون ترويج و نظامهاي بهرهبرداري وزير جهاد كشاورزي نيز طي سخناني خواستار تشكيل هر چه سريعتر تشكلهاي فارغ التحصيلاني شد كه قادر به انجام امور مورد تقاضاي بخش دولتي و ارتباط نزديكتر بخش تحقيقات با ترويج هستند و اظهار اميدواري كرد وزارت جهاد كشاورزي در آينده بتواند به وزارتخانهاي دانايي محور و تحقيق محور تبديل شود.
گفتني است، بخش كشت بافت و اتاقكهاي رشد نخستين بخشي بود كه مهندس اسكندري و هيات همراه بازديد كردند.
توليد ميني تيوبر (ريز غده) عاري از ويروس سيب زميني، كشت بافت گياهان زينتي و آپارتماني و توليد پايههاي رز از جمله طرحهاي مهم اين بخش بودند كه توسط دكتر خيام نكويي، رييس مؤسسه تحقيقات و بيوتكنولوژي كشاورزي و مسوول راه اندازي پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه مركزي معرفي شدند.
در اين راستا دكتر خيام نكويي بر ادامه روند توليد انبوه محصولات كشت بافتي پس از طي مراحل تحقيق از طريق شركتهاي خصوصي تاكيد كرد.
اين هيات در ادامه پس از بازديد از گلخانههاي توليدي - تحقيقاتي پژوهشكده از پروژههاي شاخص بخش ژنوميكس ديدن كردند و بالاخص طرح شناسنامه دار كردن محصولات باغي و زراعي از طريق نگشت نگاري DNA و مطالعه ژنوم گياهان و برنامه تحقيقاتي راهبردي كوتاه مدت ــ ميان مدت و بلند مدت بيماري جاروك ليموترش توسط دكتر محسن مردي، رييس بخش ژنوميكس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي و مدير برنامه راهبردي مبارزه و مهار بيماري جاروك ليموترش ارائه شد.
آزمايشگاه سيتوژنتيك و بانك ژن پژوهشكده با فعاليتهاي شاخصي چون بررسي تنوع ژنتيكي گراسها و آلكالوئيدهاي منتج از آنها كه در نهايت موجب ايجاد مقاومت به تنشها و بيماريها در گياهان حاوي قارچهاي همزيست اندوفايت ميشوند و بررسي ژنتيكي گراسهاي زينتي، علوفهيي و توليد بذر چمن متحمل به تنش شوري و جمع آوري كلكسيوني از گراسهاي رويشي در كشور توسط مهندس محمدي محقق اين بخش به استحضار وزير و هيات همراه رسانده شد.
همچنين در اين قسمت، بانك ژن موجود در پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه مركزي كشور كه مجموعهاي از سه هزار و 200 نمونه بذر گياهان مرتعي در كشور بوده معرفي شد.
مهندس اسكندري و هيات همراه در ادامه بازديد با حضور در آزمايشگاه متابوليتهاي ثانويه با كارهاي شاخص اين بخش از جمله توليد آزمايشگاهي داروي ضد سرطان تاكسول از برگ گياه جنگلي سرخدار به عنوان مهمترين داروي ضد سرطان و توليد اولين قند رژيمي (گالاكتواليگوساكاريد) از ضايعات اولترافيلتراسيون شير در ايران و تحقيق در زمينه توليد قندهاي رژيمي و ديابتي (ايزومالت) از زبان دكتر مفيد عضو هيات علمي پژوهشكده آشنا شدند.
در پايان اين بازديد پنج ساعته وزير جهاد كشاورزي و معاونان تحقيقات و آموزش كشاورزي و ترويج و نظامهاي بهره برداري به همراه ساير همراهان در نشستي با مسوولان مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي به بحث و تبادل نظر پرداختند.
١٢:٢١ ١٧/٠٧/١٣٨٥