٢٣:١٧ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
روشی جدید برای شناسایی اسپرم های معیوب طراحی شد

محققان پژوهشکده فناوری های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی "ابن سینا" به منظور شناسایی اسپرم های معیوب نوعی روش ایمونوفلورسانس (شناسایی با استفاده از آنتی بادی متصل به ماده فلورسانت) طراحی کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، باروری و تولید مثل در پستانداران منوط به وجود گامت های سالم و بالغ از نظر ساختار و عملکرد است. بدین منظور سیستم های کنترلی متعددی در مراحل مختلف ساخت گامت وجود دارد که از تولید و انجام لقاح گامت های غیر طبیعی و در نتیجه انتقال این نقایص به نسل بعد جلوگیری می کند.
از جمله این سیستم های کنترلی می توان به مکانیسم کنترل کیفیت اسپرم در جراحی اپیدیدیم مردان اشاره کرد. بررسی ها نشان می دهند که سطح اسپرم های معیوب و دچار نقصان در عملکرد، طی عبور از مجرای اپیدیدیم به پروتئین خاصی متصل می شوند.
"یوبی کوئینین" پروتئین کوچکی بوده که مهمترین نقش آن در سلول هدایت پروتئین هایی که از فرم طبیعی خارج شده اند (دناتوره شده) به سمت تجزیه درون سلولی است.
حضور این پروتئین در سطح اسپرم های معیوب، منجر به از بین بردن (ریزه خواری) بسیاری از این اسپرم ها می شود. بکارگیری روش ایمونوفلورسانس می تواند جهت ارزیابی کیفیت اسپرم در افراد کاندید روش های کمک باروری (ART) مورد استفاده قرار گیرد و در مطالعه روش های درمانی مختلف بر روی ارتقاء کیفیت اسپرم و یا اثرات مضر عوامل محیطی موثر باشد.

١٥:٢٠ ١٧/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد