٢١:١٢ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
جديدترين داروي كاهنده چربي خون دنيا با بالاترين اثربخشي براي نخستين بار در ايران توليد شد

داروي «ازتيكول» با نام جهاني «ازتيمايب» جديدترين داروي كاهنده چربي خون در دنيا براي نخستين بار در ايران با بالاترين اثربخشي توليد و روانه بازار دارويي كشور شد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر عباس كبريايي‌زاده مسؤول گروه تحقيق و توليد داروي ازتيكول امروز در يك نشست خبري با اشاره به اين كه مكانيسم اثر اين دارو مهار جذب كلسترول از روده است، گفت: عوارض كمتر، تحمل بهتر، مصرف يكبار در روز همراه يا بدون غذا و عدم نياز به تعديل دوز در بيماران كليوي از مزاياي داروي ازتيكول است.
وي با بيان اين كه مكانيسم اثر داروهاي كاهنده چربي خون نظير سيمواستاتين، لوواستاتين و ساير استاتين‌ها كاهش توليد كلسترول در كبد است، اظهار كرد: محل اثر استاتين‌ها كبد و محل اثر ازتيكول روده است.
وي با تاكيد بر اين كه بيماريهاي مزمني همچون بيماريهاي قلبي - عروقي، ديابت، نورودژنراتيو و بيماريهاي منتج از بيماريهاي ايمني و التهابي دغدغه اصلي جامعه امروز بشريست، ادامه داد: نتايج بررسي‌ها حاكي از آن است كه بيشترين هزينه تحميلي در حوزه دارويي ناشي از داروهاي قلب و عروق است و از حدود ‌٤ هزار ثبت فرمول دارويي در دنيا به طور متوسط ‌٦/١٢ درصد از آن به داروهاي قلب و عروق مربوط است.
دكتر كبريايي‌زاده با تاكيد بر اين كه آنتي بيوتيك‌ها، ‌داروهاي قلب و عروق و داروهاي موثر بر دستگاه اعصاب مركزي بيشترين هزينه دارويي در كشور را به خود اختصاص داده است، افزود: بر اساس آمارهاي جهاني هايپرليپيدمي (افزايش چربي خون) مهمترين فاكتور بروز اختلالات قلبي - عروقي است به نحوي كه يك درصد افزايش چربي خون ،‌٢ درصد خطر بروز تصلب شرايين (آترواسكلروز) را كاهش مي‌دهد.
مسؤول گروه تحقيق و توليد داروي ازتيكول، كلسيترامين و نسل جديد استاتين‌ها را از جمله داروهاي كاهنده چربي خون دانست و در ادامه با بيان اين كه منشاء كلسترول در بدن در ‌٢ مسير اگزوژن و اندوژن قابل تبيين است، گفت: نسل جديدي از داروها نظير استاتين سنتز كلسترول را در كبد متوقف مي‌كند، حال آن كه داروي ازتيكول از طريق مهار جذب كلسترول از روده، مانع از ورود آن به خون و متعاقب آن تصلب شرايين مي‌شود.
وي محصول توليد داخل را كپي‌سازي از داروي اصلي عنوان كرد و در ادامه در خصوص عوامل خطر بيماريهاي قلب و عروق توضيح داد: افزايش كلسترول خون در ‌٤٥ درصد از موارد در بروز گرفتگي عروق نقش دارند اين در شرايطي است كه عادات غذايي غلط، فعاليت جسماني كم و مصرف كم تغذيه سالم حاوي آنتي اكسيدان و ويتامين كافي از ديگر عوامل خطر در بروز بيماريهاي مزمن از جمله بيماريهاي قلب و عروق است.
دكتر كبريايي زاده در خاتمه يادآور شد: ترك سيگار به تنهايي ‌٥٠ تا ‌٧٠ درصد، كاهش هر ميليمتر جيوه فشار خون ‌٢ تا ‌٣ درصد، تمرينات ورزشي تا ‌٤٥ درصد و كنترل وزن تا ‌٣٣ درصد خطر بروز آترواسكلروز
(تصلب شرايين) را كاهش مي‌دهد.م/د

١٤:٣٦ ١٩/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد