سويا سطح كلسترول خون را كاهش ميدهد
براساس مطالعات انجام شده، پروتئين سويا سطح كلسترول خون را اندكي كاهش ميدهد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران- واحد علوم پزشكي تهران، به نقل ازخبرگزاري يونايتدپرس ، محققان در اين مطالعه 41 آزمايش باليني را كه در فاصله زماني سالهاي 1982 - 2004 در زمينه تاثيرات پروتئين سويا بر سطح كلسترول خون انجام شده بود، تجزيه و تحليل كردند.
در مجموع هزار و 756 بزرگسال در اين آزمايشهاي باليني شركت كرده بودند.
دانشمندان در اين مطالعه دريافتند كه سويا به پايين آوردن سطح كلسترول بد خون ?و تري گلسيريد نوع ديگر چربي خون كمك ميكند و سطح كلسترول خوب خون را نيز اندكي افزايش ميدهد.
با اين وجود در بيشتر اين مطالعات فايده مصرف پروتئين سويا از لحاظ آماري چشمگير نبود.
محققان در مجله آمريكايي "كارديولوژي" گزارش دادند، بر اساس اين مطالعات، پروتئين سويا سطح كلسترول را بطور متوسط تا حدود 4 درصد كاهش ميدهد.
پژوهشگران اعلام كردند حتي اگر كاهش اندكي را در سطح كلسترول مشاهده كنيم، اين موضوع باز هم تاثير مهمي بر شيوع كلسترول بالا در عموم مردم دارد. چربيهاي اشباع شده در محصولات حيواني يافت ميشوند بنابراين جايگزين كردن سويا برگر به جاي همبرگر ميتواند خود اقدامي در جهت سلامت قلب باشد.
از طرف ديگر، دانههاي سويا حاوي روغن اشباع نشده، الياف و ساير مواد مغذي است كه ميتواند به پايينتر آوردن كلسترول كمك كند.
اين مطالعه در شماره سپتامبر مجله آمريكايي كارديولوژي چاپ شده است.
١٠:٤٧ ٢٠/٠٧/١٣٨٥