٢١:٠٠ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با ارائه هشت اختراع
پژوهشگر مبتكر ايراني امكان تبديل ارزان گوگرد به فرآورده‌هاي مختلف صنعتي را فراهم كرد

عضو هيات علمي دانشكده فني مهندسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران جنوب به ابداع چند روش جديد و كم هزينه براي تبديل گوگرد به پودر، گرانول و محصولات صنعتي مختلف موفق شد.
دكتر ساسان محمدي كه چندي پيش با هشت اختراع در هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي اختراعات و نوآوري‌هاي صنعتي در كشور مالزي شركت كرده است در گفت‌و‌گو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار داشت: اين اختراعات كه حاصل حدود هشت سال تحقيق هستند، روش‌هايي مختلف براي تبديل گوگرد فله به فرآورده‌هاي مورد نياز كشور هستند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر حجم قابل توجهي گوگرد در واحدهاي تصفيه گاز پالايشگاه‌ها و مجتمع‌هاي پتروشيمي توليد مي‌شود كه بخش عمده آن بلااستفاده مي‌ماند و به صورت فله‌يي و با قيمت بسيار ناچيز به فروش مي‌رسد در حالي كه مي‌توان اين گوگرد را با روش‌هاي متنوع به محصولات مختلف مورد نياز صنعت تبديل كرد.
دكتر محمدي تصريح كرد:با توجه به حجم بسيار بالاي گوگرد توليدي در كشور كه به صدها هزار تن بالغ مي‌شود ضمن سودآوري اقتصادي بسيار بالا، زمينه اشتغال گسترده‌اي براي بخش زيادي از نيروهاي جوياي كار كشور فراهم شده و همچنين گام مهمي در حفظ محيط زيست و رفع آلوگي ناشي از انباشت اين حجم كلان گوگرد در كشور برداشته مي‌شود.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي تهران جنوب خاطرنشان كرد: ساده‌ترين فرآورده گوگرد، پودر گوگرد است كه روشهاي توليد آن تكنولوژي بالايي دارند و بسيار پرهزينه‌اند. يكي از روش‌هاي ابداعي من روشي بسيار ساده براي پودر كردن كلوخه‌هاي گوگرد است كه يك مرحله بالاتر از كلوخه بوده و البته مشكلات زيست محيطي و ايمني هم ايجاد نمي‌كند.
وي تصريح كرد: پودر گوگرد در بسياري از صنايع از جمله صنايع شيميايي بسيار مصرف مي‌شود ولي در صنايع مكانيكي مثل لاستيك سازي از گرانول استفاده مي‌شود كه گرانول سازي هم نياز به تجهيزات گران قيمت و خطوط پيشرفته دارد كه در اين راستا روش ديگري ابداع كردم كه بتوان بدون خطر و مشكل گوگرد را به گرانول تبديل كرد.
دكتر محمدي با اذعان به اين كه اين روش‌ها نمي‌تواند تا حد زيادي مشكل حجم انبوه گوگرد توليد شده در كشور را برطرف كند به ايسنا گفت: بالاترين سطحي كه مي‌توان مواد را در آن مصرف كرد مصالح است كه در اين راستا به ابداع روش‌هاي ارزان و ساده توليد مصالح گوگردي اقدام كردم. مثلا آجر گوگردي ساخته‌ام كه كيفيت و استحكام آن بالا است و مي‌توان حجم توليد آن را بالا برد و همچنين مصالح و تجهيزات ديگري مثل موزايك گوگردي، بتن خودرنگ گوگردي ، لوله گوگردي و مصالح ديگري كه مي‌توان به ميزان وسيع در صنعت ساخت و ساز كشور از آن‌ها بهره برد.
وي اضافه كرد: در حال حاضر بر روي چند پروژه ديگر كار مي‌كنم و احساس مي‌كنم مي‌توان خيلي چيزهايي كه در صنعت كم داريم به اين وسيله جبران كرد؛ مثلا بتن سبك گوگردي كه الان دارم كار مي‌كنم بتن سبكي است كه مي‌توان به عنوان يك ماده ايمن در مساله زلزله از آن استفاده كرد. استفاده از اين قبيل مصالح سبك باعث مي‌شود حتي اگر ساختمان در هنگام زلزله تخريب شود، به علت سبكي وزن آوار ميزان تلفات جاني به نحو قابل توجهي افزايش يابد.
دكتر محمدي درباره تجربه حضورش در نمايشگاه بين‌المللي اختراعات و نوآوري‌هاي صنعتي در شهر كوالالامپور (مالزي) اظهار داشت: از چيزهايي كه خيلي براي من جالب بود علاقمندي بسيار زياد به كار شركت‌كنندگان ايراني بود كه سن حدود نيمي از آنها حدود 20 سال بود. در صورتي كه اين علاقه در كشور خود ما زياد نيست و اختراعات كاربردي را چندان جدي نمي‌گيرند.به نظر من استقبال از ايراني‌ها و نو‌آوري‌هاي آنها بسيار عالي بود و اگر متناسب با تعداد شركت كنندگان بررسي كنيم، شايد يكي از بهترين نتايج را ايرانيان داشتند چون تعداد مدالها خيلي زياد بود.
وي كه نشان برنز اين نمايشگاه را كسب كرده در ادامه به تفاوت محسوس نوآوري‌ها و ابداعات ارائه شده از سوي تيم ايران با تيم‌هاي خارجي اشاره كرد و گفت: يك تفاوت اساسي بين كارهايي كه ما انجام مي‌دهيم و آنها انجام مي‌دهند اين است كه ما اول اختراع مي‌كنيم بعد مي‌بينيم كه به چه دردي مي‌خورد ولي آنها كارهايي ارائه مي‌دهند كه متناسب با نيازشان است؛ اين يكي از امتيازات بالاي آنها در كسب مدال بوده و البته مهم بود كه نوآوري‌هاي چقدر به صنعت راه پيدا كرده و سرمايه‌گذاري روي آنها شده است و تقريبا تمام كساني كه مدال طلا گرفتند كساني بودند كه كارشان تجاري شده بود و متاسفانه چون مراكز صنعتي ما به اين نوآوريها توجه نمي‌كنند، اين امر هميشه اين براي ما مشكل ساز بوده و البته كارهاي صنعتي ما با كارهايي كه جوانان ما مي‌كنند هميشه متفاوت است.
وي تصريح كرد: مساله مهم ديگر براي شركت در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي اختراعات اين است كه بايد توجه داشت كه هر اختراعي را در كدام كشور ارائه كرد مثلا يكي از طرح‌هايي كه در نمايشگاه مالزي مدال طلا دريافت كرد مربوط به كرمي بود كه روي موز مي‌ماليدند و مانع كپك زدن و لارو گذاشتن موز مي‌شد كه اين اختراع براي آنها بسيار جالب و حائز اهميت بود چون يكي از مشكلات بزرگ كشاورزي مالزي كه مردم آن زياد موز مي‌خورند اين است كه موزهايشان به علت هواي شرجي بعد از 48 ساعت كپك مي‌زند.
طرح برتر ديگر در اين نمايشگاه دستگاه كندن پوست نارگيل بود چون حجم قابل توجهي از محصولات كشاورزي آنها نارگيل است ولي در مقابل گوگرد براي آنها ناشناخته بود، چون نه دارند و نه مصرف مي‌كنند براي همين به نظر من آنقدر كه بايد به طرح‌هاي ارائه شده در اين زمينه توجه نكردند.
محمدي در ادامه به ايسنا گفت: ما در ايران حجم قابل توجهي گوگرد داريم و ميزان قابل توجهي بيكار بنابراين بايد خيلي سريع اين گونه ابداعات را جذب كرد. اگر به اداره ثبت اختراعات برويد كوهي از اختراعات ثبت شده مي‌بينيد كه وقتي با مخترعان صحبت مي‌كنيد مي‌بينيد كه هيچ كدام از آنها به جايي نرسيده است، در صورتي كه اگر فقط 10 درصد از آنها را جذب كنيم، مي‌توانيم به جايي برسيم كه ديگر نه تنها نيروي بيكاري در كشور نداشته باشيم، بلكه نيروي كار خارجي هم وارد كنيم.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي در پايان بر اين نكته هم تاكيد كرد كه شركت مخترعان و مبتكران جوان كشورمان در نمايشگاه‌ها و مسابقات بين‌المللي اختراعات و نوآوري‌ها مي‌تواند حداقل اين تاثير را داشته باشد كه جوانان مبتكر ما وضعيت اختراعات در كشورهاي ديگر و اشكالات خودشان را از نزديك لمس كنند تا بدين ترتيب شاهد جهت‌گيري مناسبتر اختراعات به زمينه‌هاي كاربردي و اثربخشي هر چه بيشتر تلاش و خلاقيت جوانانمان در جهت رفع نيازهاي كشور باشيم.

١٢:٠٣ ٢٣/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد