مقاله عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در كنگره چشم پزشكي اروپا پذيرفته شد
براساس يافتههاي پژوهشي، تزريق ميتومايسين داخل ناخنك از پيشرفت آن جاوگيري كرده و گاهي باعث كاهش اندازه آن ميشود و پس از عمل عود آن به ميزان بالايي كاهش مي يابد.
دكتر داوري، متخصص چشم و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» ايسنا درباره تحقيقاتش كه در مقالهاي با عنوان «بررسي اثرات درماني و عوارض تزريق ميتومايسين C در ناخنك» در كنگره بينالمللي چشم پزشكي اروپا ESCRS2006 در كشور انگلستان گفت : ناخنك يك بيماري شايع چشمي در ايران مخصوصا در مناطق كويري و نيمه كويري است كه علت آن وجود گرد و خاك و تابش مستقيم آفتاب مي باشد كه باعث كاهش ديد از طريق ايجاد آستيگماتيسم و يا آمدن روي محور بينايي مي شود.
درمان آن عمل جراحي و برداشتن ناخنك است اما متأسفانه با درصد بالايي 50 تا 70 درصد عود مي كند.
تاكنون براي كاهش عود دوباره آن راههاي مختلفي پيشنهاد شده (از جمله استفاده از اشعه و عمل جراحي به روش چرخش گرافت) كه عود آن را به 7 تا 10 درصد رسانده است .
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي روش جديدي را در 40 بيمار طي دو سال اخير انجام داد كه عود ناخنك را به 1 تا 2 درصد كاهش مي دهد. در اين روش آمپول ميتومايسين 2 صدم درصد را به داخل ناخنك تزريق ميكنند و پس يك ماه بعد عمل جراحي ناخنك را انجام مي دهند .
١٤:١٨ ٢٣/٠٧/١٣٨٥