٢٠:١٦ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون وزير جهادكشاورزي:
به‌‏زودي سند ملي ژنتيكي گياهي از سوي ايران به امضا مي‌‏رسد

با امضاي معاهده بين‌‏المللي منابع ژنتيكي گياهي از سوي ايران, به زودي سند ملي ژنتيكي گياهي به امضا خواهد رسيد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري كار ايران، ايلنا جعفر خلقاني, رييس سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي, به مناسبت روز جهاني غذا و با اشاره به شعار اين روز مبني بر سرمايه‌‏گذاري در كشاورزي براي امنيت غذايي گفت: در حال حاضر دنيا با 900 ميليون نفر گرسنه روبه‌‏رو است و براساس برآورد موسسه بين‌‏المللي تحقيقات900 ميليون نفر در دنيا از كمبود ويتامين و مواد معدني رنج مي‌‏برند.
وي اظهارداشت: هم اكنون 126 ميليون نفر در دنيا دچار كمبود وزن و بيش از دو ميليارد نفر نيز دچار كمبود ويتامين‌‏ها و مواد معدني هستند كه اين ارقام روز به روز در حال گسترش است.
خلقاني, با اشاره به سياست دنيا در بحث غذا، عنوان كرد: حفاظت و تنوع‌‏زيستي براي نسل‌‏هاي فعلي و آينده و توليد مواد غذايي بيشتر با قيمت ارزان‌‏تر با اصلاح روش ژنتيكي،‌‏كاهش فقر در مناطق روستايي، توجه به فقرزدايي و مديريت پايدار خاك، آب و منابع جنگلي, اصلاح سياست‌‏هاي ساختاري، ارايه تسهيلات براي اصلاح ساختار و حمايت از كاهش فقر و گرسنگي در دنياي امرزو از سياست‌‏گذاري هاي مورد توجه است.
معاون وزير جهادكشاورزي, توجه به سرمايه‌‏گذاري در بخش كشاورزي را در امنيت غذايي حايز اهميت دانست و تاكيد كرد: كشور ما داراي هشت‌‏هزار گونه گياهي و 1100 نوع گونه دارويي است ؛ لذا پرداختن به مباحث تنوع ژنتيكي در كشور ضروري است.
وي, با اشاره به امضاي ايران در معاهده بين‌‏المللي منابع ژنتيكي گياهي در ميان 104 تا 106 كشور امضاءكننده، ادامه داد: با توجه به امضاي اين معاهده به زودي سند ملي ژنتيكي گياهي را نيز به امضا مي‌‏رسانيم و به جمع كشورهايي مي‌‏پيونديم كه در رد و بدل كردن مواد ژنتيكي قواعد خاصي را لحاظ مي‌‏كنند.
خلقاني, سرمايه‌‏گذاري در تحقيقات را داراي 8/72 درصد بازگشت اقتصادي دانست و تصريح كرد: در بخش تحقيقات سرمايه‌‏گذاري داراي 88 درصد بازگشت اقتصادي و در بخش ترويج 79 درصد بازگشت اقتصادي سرمايه وجود دارد.
وي عنوان كرد: در محصولاتي نظير برنج، سيب زميني و گندم ميانگين بازگشت اقتصادي سرمايه‌‏گذاري 6/74 درصد است, به طوري‌‏كه طي يك‌‏سال سرمايه‌‏گذاري در سيب‌‏زميني 3/39 درصد و 3/43 درصد گندم بازگشت اقتصادي دارد.
رييس سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي, با بيان آن‌‏كه سرمايه‌‏گذاري علمي بر اساس مسايل فني از توجيه اقتصادي بالايي برخوردار است، افزود: كل ميزان ارزش جايگزيني ارقام جديد گندم آبي يك‌‏هزار و 748 ميليارد ريال و ميزان ارزش جايگزيني ارقام جديد جو به جاي ارقام قديم 437 ميليارد ريال است.

١٤:٢١ ٢٤/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد