١٩:٢٦ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
برنده دومين جايزه ابن سينا درديداربا وزير علوم:
زنان نقش ويژه‌اي در توسعه اخلاق در علم دارند
هيچ كس نمي‌تواند مانعي براي بهره‌مندي انسانها از علم ايجاد كند

پروفسور عبدالله دار  ، برنده جايزه علمي بين‌المللي «ابن سينا» يونسكو، علم و پژوهش را از حقوق مسلم همه انسان‌ها عنوان و تاكيد كرد هيچ كس نمي‌تواند پوشش يا مانعي براي بهره‌مندي انسان‌ها از علم ايجاد كند.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، پروفسور عبدالله دار - دانشمند عماني و استاد جراحي و مدير برنامه اخلاقيات كاربردي و فن آوري زيستي دانشگاه «تورنتو» كانادا - كه فروردين ماه سال جاري دومين برنده جايزه ابن سينا را دريافت كرد در ديدار با وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوري كشورمان اظهار كرد: علم بايد براي رفاه و آسايش مردم و همچنين ارتقاي زندگي آنها به كار گرفته شود.
وي افزود: بنده بسيار خوشحالم كه نامم در كنار نام ابن سينا عالم همه زمانها و پدر علم پزشكي آمده است، چرا كه ابن سينا كسي بود كه گفته رسول خدا (ص) را مبني بر اينكه اولين چيزي كه خدا آفريد عقل بود عملي كرد.
به گفته وي اخلاقي ترين كار اصرار بر استفاده از علم است و هيچ كس نمي‌تواند پوشش يا مانعي براي بهره‌مندي انسان‌ها از علم ايجاد كند، چرا كه حق همه انسان‌هاست كه بتوانند در زمينه علم و دانش تحقيق كنند.
پروفسور دار در خصوص ضرورت رعايت اخلاق در علم خاطر نشان كرد: رعايت اخلاق در علم به دلايل متعدد از اهميت زيادي برخوردار است، چرا كه به اين مساله اهميت زيادي داده نشده، در خصوص آن فكر نشده و تحقيقات خوبي انجام نمي شود و سوالات مهمي در اين خصوص پرسيده نمي‌شود؛ به عنوان مثال بايد پرسيده شود كه چرا مردم بخشي از يك كشور از ثروت زيادي برخوردار بوده و بخش ديگر در فقر به سر مي‌برند.
وي با بيان اينكه بسياري از متخصصان اخلاق در علم از مسئوليت سنگين خود اطلاعي ندارند، گفت: نبود اخلاق در كنار علم باعث حركت در جهت غلط و نادرست مي‌شود به عبارت ديگر براي حل يك مساله بايد از مخلوط كردن مسائل و تخصص‌هاي مختلف به جواب صحيح دست يافت.
به گزارش ايسنا، وي همچنين با تاكيد براينكه خانم‌ها در اين زمينه كمك زيادي مي‌توانند بكنند، اظهار كرد: خانم‌ها بسيار محتاط تر و مسئوليت پذيرتر از مردان هستند، همچنين بسياري از مشكلات و جنگ و نزاع‌ها در جهان از سوي مردان ايجاد شده است، بنابراين زنان در اين زمينه بسيار كمك كننده خواهند بود.
به گزارش ايسنا، جايزه ابن سينا جايزه مشترك ايران و سازمان يونسكو براي اخلاق در علم و تكنولوژي است كه از چهار سال گذشته اهداي آن به فعالان اين عرصه تصويب شد.
گفتني است، جايزه «اخلاق در علم» ابن سينا به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران، هر دو سال يك بار به افرادي كه بيشترين تحقيقات را در عرصه اخلاق در علم انجام داده‌اند، اهدا مي‌شود.
پرفسور عبدالله دار دومين دانشمندي است كه از ميان دانشمندان 180 كشور جايزه ابن سينا در راستاي فعاليت درجهت اخلاق در پزشكي را به خود اختصاص داد.
اين دانشمند مسلمان عماني، هم اكنون به عنوان استاد جراحي و دبير گروه اخلاق زيستي و پزشكي دانشگاه تورنتو كانادا فعاليت دارد.
اولين جايزه ابن سينا براي «اخلاق در علم» ارديبهشت ماه سال 83 به پرفسور سامر ويل، محقق استراليايي دانشگاه مك‌گيل كانادا داده شده بود.

١٠:٥٩ ٠٦/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد