١٩:١٢ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با تلاش دانشجوي مبتكر ايراني
‎‎نانوكامپوزيت‌هاي پليمري بر پايه خاك رس در كشور تهيه شد

يكي ازپژوهشگران پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران با به كارگيري فن‌آوري نانو موفق به فرمول بندي مختلفي از كامپوزيت‌هاي الاستومري پلي يورتان بر پايه خاك رس شد.
به گزارش خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس فريدون نيا در اين خصوص گفت: در اين طرح فرمول بندي‌هاي مختلفي از كامپوزيت‌هاي الاستومري پلي يورتان و مواد نانو خاك رس، طراحي و ساخته شد و با بررسي دو روش توليد (پليمر شدن درجا و در همرفتگي مذاب) و متغيرهاي فرايند، شيوه‌هاي بهينه براي دستيابي به ساختار نانو تعيين شد كه نتايج حاصل از اين طرح در صنايع مختلفي قابل استفاده خواهد بود.
وي خاطرنشان كرد: فن‌آوري نانو و توليد مواد در ابعاد نانومتري موضوع تحقيقات جذابي است كه توجه بسياري را به خود معطوف داشته است. نانو كامپوزيت‌هاي پليمري نيز به عنوان يكي از شاخه‌هاي اين فن‌آوري جديد، اهميت بسياري يافته‌اند و يكي از شاخه‌هاي تحقيقاتي فعال به شمار مي‌آيد.
مهندس فريدون نيا با اشاره به مزاياي بهره‌بري از خاك‌هاي رس، خاطر نشان كرد: خاكهاي رس به دو دليل براي مصرف در ساخت نانوكامپوزيت‌ها بسيار مناسبند، اول اين كه اين مواد در طبيعت يافت مي‌شوند و از نظر كاني‌شناسي خلوص بالايي داشته و داراي قيمت پايين تري هستند و دوم اين كه ساختار شيميايي آنها به گونه‌اي‌ است كه با انجام اصلاحات شيميايي سطحي با پليمرهاي آلي سازگار مي‌شوند.
وي با بيان اين كه خاك رس طبيعي و سيليكات‌هاي لايه‌يي مصنوعي به صورت موفقيت آميزي در تهيه نانوكامپوزيت‌هاي پليمري تجاري مورد استفاده قرار گرفته‌اند، افزود: كشور ما داراي مناطق آب و هوايي گوناگون است و خوشبختانه انواع مختلف خاك رس به وفور در آن يافت مي‌شود، در اين صورت ارزش واقعي طرح‌هايي كه بتوانند خاك رس ارزان قيمت را به خاك رس عالي با قيمت مناسب و در نهايت نانوكامپوزيت‌هايي با خواص عالي تبديل كند، كاملا روشن است.
مهندس فريدون نيا همچنين در خصوص مزاياي كاربرد نانو كامپوزيت‌هاي پليمر ــ خاك رس، خاطر نشان كرد: يكي از كاربردهاي نانو كامپوزيت پليمر - خاك رس، تاخير انداختن شعله (FLAME RETARDANCY) يا كاهش سرعت سوختن است.‌علاوه بر اين كه تهيه اين نوع از كامپوزيت‌ها برخي خواص فيزيكي ــ مكانيكي را نيز بهبود مي‌بخشد.
وي ادامه داد: اين محصول در كفپوش‌ها، عايقها و پانل‌هاي ساختماني،‌اسفنجها (فوم‌ها) و قطعات مختلف خودرو، كشتي، هواپيما و صنايع نظامي قابل استفاده است.
اين دانشجوي كارشناسي ارشد، كاهش عبور پذيري گازهاي مختلف را از ديگر مزاياي استفاده از نانو كامپوزيت‌هاي پليمر ــ خاك رس عنوان و خاطرنشان كرد: كاهش عبور پذيري گازهاي مختلف مانند اكسيژن، بخار آب و دي اكسيد كربن نيز از جمله مزاياي بهره‌گيري از اين نانو كامپوزيت‌ها است؛ علاوه بر اين كه مقاومت حرارتي نانوكامپوزيت از پليمر اوليه و دماي تخريب بالاتر است.
وي در پايان با ابراز اميدواري نسبت به توليد پلي يورتان در صنايع پتروشيمي كشور در آينده‌اي نزديك، اظهار داشت: طرح توليد دي ايزوسيانات‌هاي MDI و TDI در آينده در پتروشيمي كارون مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد كه با توجه به وجود بازار رقابتي، لازم است عرضه محصولات پتروشيمي همگام با تكنولوژي روز باشد.

١١:٣٠ ٠٦/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد