١٨:١٤ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
زردچوبه حافظه افراد مسن را تقويت مي‌كند

پژوهشگران سنگاپوري دريافته‌اند رژيم غذايي حاوي زردچوبه از مغز افراد مسن محافظت مي‌كند.
در اين مطالعه مصرف بيشتر زردچوبه در افراد مسن با عملكرد بهتري قواي ادراكي در آزمونهاي استاندارد مرتبط شناخته شد.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، ‪ curcumin‬كه در زردچوبه و ادويه كاري يافت مي‌شود خواص آنتي‌اكسيدان و ضد التهابي دارد.
مصرف طولاني داروهاي ضدالتهابي خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش مي‌دهند اما روي معده، كبد و كليه عوارض جانبي برجاي مي‌گذارند.
در مطالعات آزمايشگاهي نيز تاثير مفيد آنتي اكسيدان‌هايي مانند ويتامين ئي ‪ E‬در محافظت از ياخته‌هاي عصبي مشاهده شده است، اما جلوگيري از كاهش قواي ادراكي در افرادي كه دچار زوال عقل هستند موفقيت زيادي نداشته است.
دكتر تز-پين نگ از دانشگاه ملي سنگاپور و همكارانش ‪ ۱۰۱۰‬فرد سالم آسيايي ‪ ۶۰‬تا ‪ ۹۳‬ساله را در سال ‪ ۲۰۰۳‬بررسي كردند.
از اين افراد آزمون استاندارد حافظه ‪ MMSE‬گرفته شد.
بيشتر اين افراد گاهي (هر شش ماه يك بار) زردچوبه مصرف مي‌كردند. ‪۴۳‬ درصد اغلب (بين هر ماه تا هر روز) زردچوبه مصرف مي‌كردند و ‪ ۱۶‬درصد اصلا زردچوبه نمي‌خوردند يا بندرت مصرف مي‌كردند.
محققان پس از درنظر گرفتن عواملي كه بر نتيجه آزمون تاثير مي‌گذارد دريافتند كساني كه گاهي يا اغلب زردچوبه مصرف مي‌كنند در اين آزمون نمرات بهتري كسب كردند.
حتي مصرف كم زردچوبه هم تاثير مثبتي بر عملكرد ادراكي اين افراد داشت.
اين نخستين باري است كه ارتباط مصرف زردچوبه با عملكرد ادراكي در يك مطالعه به اثبات مي‌رسد.
زردچوبه در هند مصرف گسترده‌اي دارد. ميزان ابتلا به آلزايمر در سالمندان هندي يك چهارم همتايان آمريكايي آنهاست.
زردچوبه به خاطر اثربخشي و بي‌ضرر بودن مي‌تواند در پيشگيري از آلزايمر مفيد باشد.
اين يافته‌ها در شماره اول نوامبر مجله ‪ epidemilogy‬منتشر شده است.

١٢:١٨ ٠٦/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد