زردچوبه حافظه افراد مسن را تقويت ميكند
پژوهشگران سنگاپوري دريافتهاند رژيم غذايي حاوي زردچوبه از مغز افراد مسن محافظت ميكند.
در اين مطالعه مصرف بيشتر زردچوبه در افراد مسن با عملكرد بهتري قواي ادراكي در آزمونهاي استاندارد مرتبط شناخته شد.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، curcuminكه در زردچوبه و ادويه كاري يافت ميشود خواص آنتياكسيدان و ضد التهابي دارد.
مصرف طولاني داروهاي ضدالتهابي خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش ميدهند اما روي معده، كبد و كليه عوارض جانبي برجاي ميگذارند.
در مطالعات آزمايشگاهي نيز تاثير مفيد آنتي اكسيدانهايي مانند ويتامين ئي Eدر محافظت از ياختههاي عصبي مشاهده شده است، اما جلوگيري از كاهش قواي ادراكي در افرادي كه دچار زوال عقل هستند موفقيت زيادي نداشته است.
دكتر تز-پين نگ از دانشگاه ملي سنگاپور و همكارانش ۱۰۱۰فرد سالم آسيايي ۶۰تا ۹۳ساله را در سال ۲۰۰۳بررسي كردند.
از اين افراد آزمون استاندارد حافظه MMSEگرفته شد.
بيشتر اين افراد گاهي (هر شش ماه يك بار) زردچوبه مصرف ميكردند. ۴۳ درصد اغلب (بين هر ماه تا هر روز) زردچوبه مصرف ميكردند و ۱۶درصد اصلا زردچوبه نميخوردند يا بندرت مصرف ميكردند.
محققان پس از درنظر گرفتن عواملي كه بر نتيجه آزمون تاثير ميگذارد دريافتند كساني كه گاهي يا اغلب زردچوبه مصرف ميكنند در اين آزمون نمرات بهتري كسب كردند.
حتي مصرف كم زردچوبه هم تاثير مثبتي بر عملكرد ادراكي اين افراد داشت.
اين نخستين باري است كه ارتباط مصرف زردچوبه با عملكرد ادراكي در يك مطالعه به اثبات ميرسد.
زردچوبه در هند مصرف گستردهاي دارد. ميزان ابتلا به آلزايمر در سالمندان هندي يك چهارم همتايان آمريكايي آنهاست.
زردچوبه به خاطر اثربخشي و بيضرر بودن ميتواند در پيشگيري از آلزايمر مفيد باشد.
اين يافتهها در شماره اول نوامبر مجله epidemilogyمنتشر شده است.
١٢:١٨ ٠٦/٠٨/١٣٨٥