١٨:٢٢ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ايران در زمينه فناوري نانوتكنولوژي رتبه ‪ ۳۲‬جهان را دارد

مدير شبكه آزمايشگاهي فناوري نانو تكنولوژي كشور گفت: ايران در زمينه فناوري نانو تكنولوژي رتبه ‪ ۳۲‬را در جهان دارد.
مهندس رضا اسدي فرد شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: زمينه‌سازي نانو تكنولوژي درسال ‪ ۸۰‬آغاز ودر سال ‪ ۸۲‬ستادي به‌نام توسعه‌فن‌آوري‌نانو تكنولوژي در كشور راه اندازي شد.
وي اظهار داشت: هدف از راه اندازي اين ستاد توسعه و فن آوري ايران در زمينه‌هاي نانو و رسيدن به يكي از‪۱۰‬كشور برتر فن آوري نانو در جهان عنوان كرد.
اسدي فرد ابراز داشت: در سال ‪ ۸۴‬پنج ميليون دلار اعتبار سرمايه‌گذاري شده و براي سال جاري حدود ‪ ۱۵‬ميليون دلار سرمايه‌گذاري شده است.
وي افزود: تخمين خوبي در زمينه صنعتي و تجاري از كشور ايران زده نشده ولي بيش بيني مي‌شود با راه اندازي پروژه‌هاي صنعتي و نيمه صنعتي و سرمايه گذاري در بخشهاي خصوصي آينده مثبتي را براي توسعه اين زمينه‌ها فراهم كرد.
به گفته وي، در دوره‌هاي كارشناسي ارشد هشت دانشگاه و در دوره‌هاي دكتري چهار دانشگاه فعاليتهاي تدريجي صنعتي خود را در زمينه نانو تكنولوژي كشور آغاز كرده است.
نانو تكنولوژي چينش مولكولها و اتمها به منظور دستيابي به‌خواص جديد است و اندازه آن معادل يك ميلياردم متر يا ‪ ۱۰‬به توان منفي ‪ ۹‬متر است.
كنترل اتمي و مولكولي در توليد مواد باعث دستيابي به خواص جديدي مي‌شود كه قبلا وجود نداشته‌است و در صنعت و پزشكي فوايد فراواني دارد.
رييس پارك فناوري پرديس تهران در اين همايش گفت: يك هزار پارك فناوري و چهار هزار مركز رشد فناوري در كشور وجود دارد.
مهندس مهدي صفاري نيا هدف از تشكيل پاركهاومراكز فناوري را كمك به رشد و توسعه مالي و علمي شركتها عنوان كرد.
وي گفت:پاركهاي فناوري داراي كاركردهاي اقتصادي هستند و دولت فضا و امكانات را براي فعاليت آنان تامين مي‌كند.
وي تاكيد كرد:انجام مشاوره در زمينه‌هاي اقتصادي و صنعتي ، طراحي مهندسي و همچنين عقد قرارداد با شركتها و صنايع كوچك و بزرگ داخلي و خارجي از جمله خدمات ارائه شده توسط پاركهاي فناوري به شركتهاي صنعتي است.
صفاري نيا گفت:در پاركهاي فناوري توليد اقتصادي به صورت محدود و اندك انجام مي‌شود و وظيفه اصلي اين پاركها تحقيق در مورد مسائل علمي است.
وي سابقه تشكيل پاركهاي فناوري در جهان را مربوط به ‪ ۵۰‬سال قبل عنوان كرد و افزود: اولين پارك فناوري و همچنين اولين مركز رشد فناوري جهان نيز در سال ‪ ۱۹۵۲‬ميلادي در كشور آمريكا تاسيس شد.
رييس پارك فناوري پرديس تهران بيان كرد:شركتهاي حاضر در پاركهاي فناوري كشور بين سه تا پنج سال فعاليت مي‌كنند و پس از اين مدت و همچنين پس از شكل‌گيري و رونق شركتهاي جديد جايگزين آنها مي‌شوند.
صفاري نيا اظهار داشت: پاركهاي فناوري در يك محوطه باز با مساحتي بين سه تا پنج هزار هكتار تاسيس مي‌شوند در حالي كه مراكز رشد فناوري بايد در يك محيط بسته با زيربناي بين ‪ ۵۰۰‬تا يكهزار و ‪ ۵۰۰‬متر مربع باشند.
وي يادآور شد: حضور دايمي شركتهاي صنعتي در پاركهاي فناوري الزامي است درحالي كه در مراكز رشد فناوري اينگونه نيست و پاركها در درون شهرها و مراكز رشد در حومه شهرها تشكيل مي‌شوند.
كارشناس شبكه تحليلگران تكنولوژي ايران نيز بيان كرد: در سالهاي ‪ ۷۸‬و ‪ ۷۹‬دفتر نهاد رياست جمهوري اقدام به حمايت از تشكيل شبكه تحليلگران كرد و اين شبكه مجموعه‌اي است از كانونهاي تفكر در دانشگاه و خارج دانشگاه كه هم‌اكنون تا اندازه‌اي شكل گرفته و تحقق يافته است.
مهندس روح‌الله ايزدخواه افزود: به دنبال تشكيل كانونهاي تفكر بحث توسعه منطقه‌اي نيز در كشور آغاز شده است.
وي گفت: وضعيت توسعه منطقه‌اي كشور در زمينه مسائلي چون سواحل و بندر، معادن زغال سنگ، كشاورزي ، آب و آبياري ، صنعت توريست و گردشگري و فرآوري گياهان دارويي بسيار نامطلوب است.
ايزدخواه افزود: ايران با وجود داشتن امكانات فراوان جزو كشورهاي محروم است و دليل آن نيز استفاده نكردن بهينه از امكانات موجود است.
وي، به محدوديت ساختار صنعتي كشور اشاره كرد و اظهار داشت: خوشه‌هاي صنعتي ( تجمع واحدهاي صنعتي در يك مكان مشخص ) بهترين روش براي توسعه صنعت و واحدهاي صنعتي در كشور است.
ايزدخواه گفت: خوشه‌هاي صنعتي خصوصي است و با هم مشاركت همراه با رقابت دارند و دولت نيز بر فعاليت آنها نظارت مي‌كند.
وي افزود: ميزان تحقيقات دانشگاه در مورد توسعه منطقه‌اي يكي از ملاكهاي مهم توسعه است و توسعه منطقه‌اي به دو صورت توسعه از بالا و توسعه از پايين است.
ايزدخواه بيان كرد: توسعه منطقه‌اي در هر استان مبتني بر منابع داخلي آن استان است.
همايش كشوري فناوري نانو تكنولوژي با حضور كارشناسان و مسوولان صنعت نانو تكنولوژي كشور روز شنبه در سالن آمفي‌تئاتر دانشگاه آزاد ياسوج آغاز بكار كرده است.

١٩:٤٥ ٠٦/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد