معاون پژوهشي دانشگاه تهران خبرداد:
اعطاي«كرسي پژوهشي»به استادان ممتازبراي نخستين باردركشور
معاون پژوهشي دانشگاه تهران از راهاندازي موزه علم ، اعطاي نشان پژوهش به پژوهشگران نمونه دانشگاه، اعطاي «كرسي پژوهشي» به استادان ممتاز دانشگاه تهران براي نخستين بار در كشور و ارتقاء مراسم «روز پژوهش» اين دانشگاه به «جشنواره پژوهش» خبر داد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر موسوي موحدي كه عصر امروز در نشستي مطبوعاتي سخن ميگفت با اشاره به تلاش اعضاي هيات علمي و دانشجويان دانشگاه تهران هم پاي با دانشمندان ساير كشورها اظهار كرد: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه جامع ايران تقريبا داراي تمامي رشتههاي تحصيلي بوده و همگام با پيشرفت علم در سطح جهاني در حركت است.
وي افزود: بخش غير پزشكي دانشگاه داراي 1600 عضو هيات علمي است كه بيشتر آنها تحصيلات بينالمللي داشتهاند و در اين بخش حدود دو هزار دانشجوي دوره دكتري، هشت هزار دانشجوي دوره كارشناسي ارشد و 20 هزار دانشجوي كارشناس در تمامي رشتهها مشغول به تحصيل هستند.
همچنين در سالهاي اخير با راه اندازي دوره پسادكتري، دانشجويان زيادي از كشورهاي مختلف در دورههاي كوتاه مدت و بلند مدت به دانشگاه ميآيند و ارتباطات بينالمللي به عنوان ركن پيشبرد علم در دانشگاه تهران برقرار است.
وي با اشاره به برگزاري جشنواره پژوهش در سال 85 گفت: يكي از معيارهاي مهم پيشبرد علم، تقدير و تشويق دانشمندان و پژوهشگران است تا فعاليتهاي علمي آنها افزايش يابد كه در اين راستا در آذر ماه 74 و همزمان با ميلاد امام محمد باقر (ع) روزي به نام «روز پژوهش دانشگاه تهران» برگزار شد كه در آن از طرحهاي تحقيقاتي و استادان برجسته تقدير به عمل آمد.
امسال با گسترش اين روز، جشنواره پژوهش در روز 28 آذر ماه از ساعت 10 تا 12 در تالار علامه اميني كتابخانه مركزي برگزار ميشود كه به صورت آنلاين در سطح بين المللي پخش خواهد شد.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران در بيان برنامههاي مربوط به اين روز گفت: از ميان كتب دانشگاهي، بهترين كتاب در سطح ملي انتخاب و مورد تقدير قرار ميگيرد.
همچنين يكي از استادان و محققان برجسته دانشگاه تهران در حوزه علوم تجربي و يكي از اساتيد حوزه علوم انساني با ارزشيابي دقيق آثار علمي در طول زندگي آنها انتخاب و نشان درجه يك پژوهش دريافت ميكنند.
وي افزود: تعدادي از پژوهشگران نمونه نيز معرفي و نشان درجه دو پژوهش دريافت كرده و 5 سال از فعاليتهاي پژوهشي آنها مورد بررسي قرار ميگيرد.
دانشجويان دورههاي تحصيلات تكميلي كه فعاليتهاي پژوهشي اثر گذار در سطح ملي و بينالمللي ارائه دادهاند به عنوان دانشجويان و پژوهشگران برتر و پايان نامههاي نمونه دانش آموختگان كه به انتشار مقالاتي منجر شدهاند نيز مورد تقدير قرار ميگيرد.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: از ميان بيش از 25 نشريه علمي دانشگاه تهران، نشرياتي كه در سطح بينالمللي نمايه شدهاند و نيز كتابخانههاي نمونه از ميان 35 كتابخانه دانشگاه كه به سيستمهاي ديجيتالي و انفورماتيكي تجهيز شدهاند، معرفي ميشوند.
دكتر موسوي موحدي در بيان اهداف گسترش روز پژوهش و معرفي برترينها گفت: اخيرا به وزارت علوم نامهاي ارسال شده كه دانشگاه تهران تصميم به برداشتن گامهايي در جهت ارتقاء و بينالمللي كردن علم و توليد علم براي تمام دنيا دارد و با كاربردي كردن علوم براي رفع نياز جامعه، ارتباطاتي ميان دانشگاه، صنعت و امور اجرايي كشور برقرار ميكند. همچنين با پرورش نيروي انساني توسعه يافته به توليد علم در كشورهاي اسلامي ميپردازد.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران در بيان فعاليتهاي دانشگاه در راستاي رشد و ارتقاي علمي دانشگاه اظهار كرد: دانشگاه تهران گامهايي را در جهت سوق دادن كتابخانه و دانشگاه به سمت ديجيتالي شدن از منابع سال 1997 به بعد انجام داده تا مطالب و منابع قابل دسترسي در اختيار محققان قرار گيرد.
در اين ميان بخشي از 33 هزار پايان نامه دانشگاه ديجيتالي شده و در اين مسير تمامي آثار و پديدههاي دانشگاه، آزمايشگاهها و دستگاهها نيز به صورت (G FACTOR) اطلاعات مجاز و امكانات موجود در وب سايت دانشگاه قرار ميگيرد.
وي افزود: اخيرا با افزوده شدن مرحله استاد ممتازي اين عنوان به فردي اطلاق مي شود كه 5 تا 10 سال بعد از مرحله استاد تمامي، كارهاي پژوهشي وسيعي را انجام داده و امتيازات خاصي كسب كرده باشد كه براي اولين بار در ايران به وي كرسي پژوهشي داده ميشود.
همچنين امتيازاتي را براي استادان بازنشسته دانشگاه قائل شدهايم تا به ميزان فعاليتهاي پژوهشي انجام شده آنها، اعتبارات ويژهاي را دريافت كنند و مانند اساتيد شاغل و دانشجويان دورههاي تحصيلات تكميلي در كنفرانسهاي بينالمللي شركت كنند.
به گزارش ايسنا، معاون پژوهشي دانشگاه تهران خاطر نشان كرد: در دانشگاه تهران موزههاي متفاوت علمي وجود دارد كه تصميم داريم در باغ نگارستان (محل اوليه دانشگاه تهران) موزه علم را راهاندازي كنيم تا با آثار علمي فرهيختگان مورد بازديد دانشمندان و عموم مردم قرار گيرد.
وي در ادامه تصريح كرد: دانشگاه ارتباطات زيادي را با بخش صنعت برقرار كرده به طوري كه در 10 سال اخير به طور متوسط هر ساله با رشد 15 درصدي روبرو بوده است و در سال جاري قراردادهايي به ارزش بيش از 12 ميليارد تومان با صنعت منعقد شده است.
دكتر موسوي موحدي با اشاره به اهميت فعاليتهاي تحقيقاتي حوزه علوم انساني گفت: نيمي از فعاليتهاي تحقيقاتي دانشگاه در حوزه علوم انساني انجام شده و نتايج آنها در دو سال آينده منتشر خواهد شد اما به دليل محتواي غني مقالات علمي اين حوزه و در جهت استاندارد شدن آنها، كميسيوني براي تنظيم مطالب علمي اين حوزه و نظريههاي اساتيد دانشگاه به زبان بينالمللي تشكيل شده است تا اين مقالات در محافل علمي دنيا مطرح شوند.
همچنين از كتب منتشره در اين حوزه چكيدهاي به زبان انگليسي به چاپ خواهد رسيد.
وي در پايان اظهار كرد: تسهيلاتي در رابطه با شيوه ارزيابي مقالات هيات مميزه دانشگاه تهران نيز صورت گرفته تا مقالات اين گروه نيز بيش از پيش و همگام با ساير حوزهها ارتقاء يابد.
١٦:٤٦ ٠٧/٠٨/١٣٨٥