١٦:٠٦ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دستگاه اندازه‌گيري آلودگي اشعه گاما در دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد

نوع جديدي از دستگاه‌هاي اندازه‌گيري آلودگي اشعه گاما با امكانات متنوع به همت يك دانش آموخته كارشناسي ارشد پرتوپزشكي دانشكده فيزيك و انرژي هسته‌يي دانشگاه صنعتي اميركبير طراحي و ساخته شد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اسماعيل براتي، مجري طرح هدف از ساخت اين دستگاه را نمايش ميزان آلودگي اشعه گاما عنوان كرد و گفت: با توجه به اين كه مسايل هسته‌يي از مسايل مهم و روز است كه تكنولوژي ساخت آن در اختيار كشورهاي خارجي است و به راحتي در اختيار كشورمان قرار نمي‌گيرد، ساخت اين دستگاه با توجه به قيمت پايين آن مي‌تواند در شناسايي آلودگي محيط‌هاي با اشعه گاما تاثير بسزايي داشته باشد.
وي افزود: دستگاه دزيمتر كه براي اندازه‌گيري و نمايش ميزان آلودگي به كار مي‌رود با باتري قابل شارژ كار مي‌كند و قابل حمل و نقل بوده و با توجه به توان مصرفي پايين، قادر است ساعات كاري زيادي را به صورت پيوسته دزيمتري كند.
اين دانش‌آموخته دانشگاه صنعتي اميركبير افزود: بيشتر دستگاه‌هاي دزيمتر موجود آلودگي را به صورت لحظه‌يي نمايش مي‌دهند ولي اين دستگاه قابليت ذخيره سازي ‌١٠ هزار و ‌٣٠٠ نمونه را دارد كه اطلاعات و آلودگي‌هاي روزهاي گذشته را نمايش مي‌دهد.
همچنين قادر است اين اطلاعات را به منظور آناليز از طريق پورت سريال روي كامپيوتر ارسال كند.
مجري طرح افزود: حسگر اشعه گاما براي اين كه دقيق كار كند به ‌٥٠٠ ولت تغذيه مستقيم نياز دارد كه اين دستگاه با ‌٨/٤ ولت يعني چهار عدد باتري ‌٢/١ ولت نياز دارد.
وي تصريح كرد: دستگاه فوق از ريز پردازنده، صفحه نمايشگر، منبع تغذيه، ولتاژ زياد، حسگر اشعه گاما، حافظه خارجي، واحد هشدار دهنده و صفحه كليد تشكيل شده است.
مهندس براتي گفت: از اين دستگاه در مراكز هسته‌يي، آزمايشگاه‌ها، معادن هسته‌يي و تمامي محيط‌هايي كه در آن تابش اشعه گاما وجود دارد مي‌توان استفاده كرد.
گفتني است، اين پروژه در دانشكده فيزيك و انرژي هسته‌يي دانشگاه صنعتي اميركبير به راهنمايي دكتر آفريده و با مشاوره مهندس سيد امير حسين فقهي انجام شده است.

١١:١٨ ٠٩/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد