با تلاش پژوهشگران صنعت نفت
امكان بهرهگيري از فنآوري فتوكاتاليست در ميادين نفتي و پالايشگاههاي كشور فراهم شد
با توليد نانوكاتاليست «دي اكسيد تيتانيوم» در پژوهشگاه صنعت نفت، امكان استفاده از فنآوري فتوكاتاليست در ميادين استخراج نفت و پالايشگاهها فراهم شد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر رشيد زاده، رييس مركز تحقيقات كاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت با اعلام اين مطلب اظهار داشت: حذف آلايندههايي كه در محيط زيست براي مدت طولاني باقي ميمانند يكي از جدي ترين مشكلات صنايع است. به طوري كه روشهاي سنتي دفع اين مواد از كارايي كافي برخوردار نيست. در روشهاي جديد كارايي بالاتر نياز ميباشد از همين رو مركز تحقيقات كاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت به پژوهشي براي كسب تكنولوژي لازم يعني فتوكاتاليست براي حل اين معضل دست زده است.
وي خاطرنشان كرد: در اين طرح تلاش شده است كاتاليست مناسب ( نانوذرات TIO2) براي حذف آلايندههاي نفتي سنتز و ارزيابي شود.
رشيدزاده افزود: براي اين كار از روشهاي مختلف سنتز از جمله «سل ژل» و هيدروترمال استفاده شده است به طوري كه ساخت ذرات در مقياس نانوكارايي آنها را چند برابر ميكند.
وي تصريح كرد: با دستيابي به اين فنآوري به ميزان قابل توجهي از ضرر و زيان هاي ناشي از مسايل زيست محيطي كاسته خواهد شد و نتايج حاصل از اين طرح در تمامي پالايشگاهها، جايگاههاي توزيع فرآوردههاي نفتي و ميادين استخراج نفت قابل استفاده است.
رييس مركز تحقيقات كاتاليست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: نانوكاتاليستهاي تيتانيوم دي اكسيد در دماي محيط فعال هستند و تنها نيروي محرك براي فعال شدن آنها نور خورشيد است لذا بر خلاف فرايندهاي كاتاليستي مرسوم مصرف انرژي در اين فرايند تقريبا نزديك به صفر است.
اين ماده هم ارزان قيمت و هم داراي پايداري شيميايي ميباشد و علاوه بر شكست و تجزيه آلايندههاي مكانيسمهاي فتوكاتاليستي به خواص آبدوستي شديد نيز منجر ميشود كه از اين خاصيت در ساخت آيينههاي خودتميز شونده و جلوگيري از بخار گرفتگي شيشهها استفاده ميشود.
١٤:٤٦ ٠٩/٠٨/١٣٨٥