نانواكسيد روي به روش سوزاندن محلول آمولسيوني ساخته شد
توليد نانو مواد از اولويتهاي تحقيقاتي كشور بوده و پژوهشگاه صنعت نفت در سالهاي اخير بخشي از تحقيقات خود را روي سنتز و كاربرد نانو مواد مورد استفاده در صنعت نفت متمركز كرده است, به طوري كه محققان پژوهشكده شيمي و پتروشيمي پژوهشگاه صنعت نفت موفق به كسب نانو اكسيد روي به روش سوزاندن محلول آمولسيوني شدند.
به گزارش ايلنا, به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت، مهندس حميدرضا غفاريان, مسوول اين طرح گفت: نانو اكسيد روي از زمره موادي بوده كه در حوزه نانوشيمي و نانو مهندسي علاوه بر كاربردهاي معمولي در لاستيك، كشاورزي و رنگ، به صورت تخصصيتر در حوزه هاي پزشكي، الكتريسيته، الكترونيك، ميكروالكترونيك و كاتاليستها مورد استفاده قرار ميگيرد.
مسوول طرح در ادامه افزود: از مزاياي اين روش سازگار بودن آن با محيط زيست، ارزان بودن مواد اوليه، پيوسته بودن روش توليد، سادگي و كوتاه بودن مراحل تخليص، خلوص بالاي محصول است.
غفاريان، گفت: با اين خصوصيات، نانو اكسيد روي قابليت بسيار بالاتر در جذب كاتاليستي هيدروژن سولفوره در محيطهاي گازي و نفتي را يافته و مسير براي تحقيقات بيشتر و جديد در اين حوزه فراهم ميشود.
به گفته وي, با توجه به آنكه حسگرهاي بويايي با پايه اكسيد روي در سيستم هاي ايمني هشداردهنده گازهاي اسيدي در محيط، براساس سطح ويژه و حساسيت پتانسيل سطحي اكسيد روي عمل ميكنند، ميتوان از نانو اكسيد روي به علت خواص ويژه ياد شده در تحقيقات كاربردي سنسورهاي گازي استفاده كرد.
وي در پايان افزود: بهاي جهاني نانو اكسيد روي بسته به نوع ساختار مورفولوژي و اندازه ذرات آن بين 120-20 دلار به ازاي هر كيلوگرم بوده، در حاليكه بهاي اكسيد روي معمولي با توجه به درجه خلوص آن بين 3-1 دلار به ازاي هر كيلوگرم است.
٠٩:٣٢ ١٠/٠٨/١٣٨٥