روانبخش:
ليست «نخبگان حوزه و دانشگاه» براي مقابله با ليست جامعه مدرسين نيست
اعلام ارائه ليست «نخبگان حوزه و دانشگاه» از سوي حاميان مصباح يزدي كه نام هشمي رفسنجاني و حسن روحاني در آن قرار ندارد، باعث بروز اختلاف نظرهايي بين جامعه مدرسين حوزه علميه قم و حاميان مصباح يزدي شده است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، جامعه مدرسين حوزه علميه قم هدف از ارائه اين ليست را ايجاد تفرقه و مقابله با ليست خود ميداند و حاميان مصباح يزدي نيز چنين مسالهاي را رد ميكنند.
قاسم روانبخش، عضو موسسه آموزشي امام خميني و حاميان مصباح يزدي در آخرين اظهار نظر خود روز سهشنبه در همايش «سوم تير، نقد از درون، يك گام به پيش» در اين زمينه گفت: ما احترام كافي براي اعضاي جامعه مدرسين قائل هستيم و ارايه ليست را اختلافافكني و ايستادن در مقابل جامعه مدرسين نميدانيم. اينكه آقاي غروي برادر عزيزمان ميگويند ارايه ليست «نخبگان حوزه و دانشگاه» در جهت تفرقه مطرح شده است، توجه ندارند همين برادر عزيز به همراه 13 نفر ديگر در جامعه مدرسين در حالي كه سياست كلي جامعه در انتخابات رياستجمهوري سكوت بود, طي بيانيهاي به طور رسمي از يك كانديدا حمايت كردند و در دور دوم نيز از نامزدي اعلام حمايت كردند كه غير از نامزد ما بود. چطور آن موقع سنگ روي سنگ بند شد ولي حالا كه ما ميخواهيم يك ليست بدهيم، سنگ روي سنگ بند نميشود؟
سخنگوي جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز امروز در واكنش به اظهارات قاسم روانبخش در حمايت از ليست «نخبگان حوزه و دانشگاه»، گفت: مجلس خبرگان وضعيت متفاوتي نسبت به انتخابات رياستجمهوري دارد. جامعه مدرسين حوزه علميه قم در نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري از هيچ نامزدي حمايت نكرد لذا اگر گروهي از نامزدي خاص حمايت كردند، با جامعه مدرسين منافاتي نداشت.
محمد غروي در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا" تصريح كرد: اينكه گروهي بدون داشتن سابقه و پايگاهي معين، اقدام به انتشار ليستي تحت عنوان «نخبگان حوزه و دانشگاه» بكند، كار جالبي نيست.
وي افزود: اين اقدام هم به خودشان آسيب ميرساند و هم به جامعه متدينين، البته ضرر اين كار ممكن است در آينده بيشتر مشخص شود و الان آنان متوجه اين آسيب نباشند.
سخنگوي جامعه مدرسين حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: مساله خبرگان در اين 27 سال گذشته با ساير انتخاباتها متفاوت بوده است، از اين رو حضور جامعه مدرسين در اين انتخابات و ارايه يك ليست از سوي جامعه در اين رابطه از نظر مردم و جامعه منطقي و شناختهشده است. در زمان امام(ره) هم اين اتفاق صورت گرفت. حتي امام(ره) بر روي برخي از افراد نظر ويژه داشتند كه مايل به حضور آنان در ليست جامعه مدرسين بودند.
غروي با اشاره به مقطع نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري گفت: جامعه مدرسين در آن زمان از هيچ نامزدي حمايت نكرد و اينكه عنوان ميكنند جامعه مدرسين در آن مقطع از يك نامزد حمايت كرده، خلاف واقع است. حال اگر گروهي هم در آن زمان از نامزدي حمايت كردند، با جامعه مدرسين منافاتي نداشت اما امروز وضعيت متفاوت است چراكه انتخابات مجلس خبرگان از انتخابات رياستجمهوري يا مجلس و شورا متفاوت است.
وي تصريح كرد: جامعه مدرسين در زمان انتخابات رياستجمهوري از نامزدي حمايت نكرد چراكه خود را موظف نميدانست كه وارد ميدان شود. چهبسا اگر در معيارها به يك واقعيت كاملا روشن ميرسيد، در آن مقطع نيز وارد عرصه انتخابات ميشد.
١٥:٠٤ ١٠/٠٨/١٣٨٥