١٤:٠٩ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ميزان ترشح هورمون كورتيزول بر روي خلق و حافظه افراد تاثير مي‌گذارد

نتايج مطالعات در آمريكا حاكي از آن است كه افرادي كه با احساس تنهايي و غمگيني به رختخواب مي‌روند، به هنگام صبح با فوران هورمون‌هاي افزايش دهنده‌ انرژي از خواب بيدار مي‌شوند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، يك گروه تحقيقاتي از دانشگاه نورت وسترن در ايالت ايلينويز در اين پژوهش ميزان هورمون استرس موسوم به كورتيزول را در 156 نفر در گروه سني 54 تا 71 سال مطالعه كردند.
اين محققان دريافتند كه خلق شخص به هنگام خواب بر روي ميزان هورمون كورتيزول تاثير مي‌گذارد.
نتايج اين پژوهش در برنامه آكادمي ملي علوم در آمريكا ارايه شده است.
محققان در اين مطالعات بر روي اين مساله متمركز شده‌اند كه آيا مي‌توان ميزان هورمون كورتيزول را با توجه به تجارب فرد در روز قبل و يا در حال حاضر پيش‌بيني كرد.
در اين پژوهش نمونه‌هايي از بزاق شركت‌كنندگان سه نوبت در طول روز تهيه شده و از هر شركت كننده خواسته شده تا احساسات خود را در هر شب در يك دفترچه يادداشت روزانه ثبت كند.
هورمون كورتيزول به بدن كمك مي‌كند كه در واكنش به شرايط استرس‌زا ميزان قند خون و فشار خون را افزايش دهد اما همچنين بر روي خلق و حافظه نيز تاثير مي‌گذارد.
به گفته دكتر ايما آدام از دانشگاه نورت وسترن افزايش ميزان هورمون كورتيزول در هنگام عصر يك نشانه بيولوژيكي از داشتن يك روز نامناسب و بد است.
ميزان اين هورمون معمولا وقتي افراد از خواب بيدار مي‌شوند بالا است و طي 30 دقيقه بعد افزايش پيدا مي‌كند و به اين ترتيب شخص تمايل پيدا مي‌كند كه دوباره به رختخواب برود.
اين مطالعات همچنين نشان مي‌دهد كه عصباني شدن در طول روز باعث افزايش ميزان كورتيزول به هنگام خواب مي‌شود.
همچنين، افرادي كه ميزان كورتيزول كمتري در هنگام صبح دارند در طول روز بيشتر احساس خستگي مي‌كنند.

١٠:٢٠ ١٣/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد