١٢:١٤ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يافته‌هاي جديد دانشمندان نشان مي‌دهد:
مصرف زياد ماهي به دليل داشتن جيوه ممكن است چندان بي‌ضرر نباشد!

گروهي از محققان در پژوهشي كه اخيرا منتشر شده است به اين نتيجه رسيده‌اند كه فوايد ماهي خصوصا ماهي تن به دليل داشتن عناصر سنگين مانند جيوه كمتر از آني است كه تاكنون تصور مى‌شد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ به عقيده آنها، ماهي علاوه بر آنكه منبع غذايى سرشار از پروتيين، مواد مغذي، اسيدهاي چرب، يد و فسفر است حاوي جيوه هم هست كه جزو عناصر سنگين و مضر است.
نتيجه تحقيقى كه به تازگى در آمريكا منتشر شده نشان مى‌دهد برعكس تصورات موجود، مصرف برخى از انواع ماهى مانند ماهى تن احتمال بروز برخى از بيماريها مانند سرطان را افزايش مى‌دهد.
عنصر جيوه با آنزيم‌هاى درونى بدن تركيب و مانع از عمل آنها مى‌شود. تجمع جيوه در بدن منجر به اختلالات شنوايى، لرزش عضلات، بروز بى‌حسى عمومى و برهم خوردن متابوليسم درونى مى‌شود.
به گزارش ايسنا، از همه مهمتر اينكه جيوه عملكرد سيستم عصبى مختل مى‌كند و به رشد بافت مغزى آسيب جدى مى‌رساند‌. نكته‌اى كه به خصوص در مورد كودكان و زنان باردار بايد به آن توجه كرد.
ديويد بلينگر از مدرسه پزشكى هاروارد مى‌گويد: غذاهاى دريايي سرشار از پروتئين هستند، چربى اشباع شده كمتري دارند و از مواد مغذي بسياري برخوردارند اما براي اطمينان بهتر است بيشتر از دو تا سه بار در هفته مصرف نشوند.
ميزان جيوه موجود در انواع ماهي با يكديگر متفاوت است. مثلا برخي از انواع ماهي تن جيوه بيشتري دارند. در نتيجه به جاي اينكه مفيد باشند براي سلامتى مضر هستند.
به گزارش ايسنا، بلينگر اضافه مى‌كند: از آنجا كه كاملا مشخص نيست كه مصرف كدام نوع از ماهي با ضريب خطر بيشتري همراه است ما صلاح مى‌دانيم كه بر اين نكته تاكيد كنيم كه مصرف كنندگان سعي كنند به جاي مصرف يك نوع ماهي از انواع مختلف ماهي و غذاهاي دريايي استفاده كنند.
بررسي‌هاي دقيق نشان مى‌دهد مصرف بيش از حد تن ماهي مى‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهد.
ماهي‌هاى تن بيشتر جيوه دارند تا اسيدهاي چرب مفيد امگا–3. آنچه كه انستيتو پزشكي هاروارد توصيه مى‌كند، مصرف بيشتر ميوه و سبزيجات و افزايش تحرك بدني است.
مردم آمريكا به طور متوسط در سال حدود سه كيلوگرم ماهي مصرف مى‌كنند اين مقدار در مقايسه با مصرف سرانه ماهى در بسياري از كشورهاي دنيا كمتر از حد ميانگين است.
به گزارش ايسنا، جرالد ليپ يكى از پژوهشگران سازمان بين‌المللى محيط زيست مى‌گويد: مساله اينجاست كه بسيارى از گزارش‌ها و توصيه‌هاى پزشكى مردم را تشويق به مصرف بيشتر غذاهاي دريايي مى‌كنند در حالي كه صيد بيش از حد ماهى در بسيارى از مناطق ماهيگيرى دنيا به جمعيت بسيارى از گونه‌هاى ماهى صدمات جدى وارد كرده است. به خصوص ماهى‌هايى مانند سالمون كه مفيدند. صيد بيش از حد اين ماهى‌ها گونه آنها را در معرض خطر انقراض قرار داده است.
بسياري بر اين باورند كه اين مساله بايد بيش از اين در محافل عمومى مطرح شود، به خصوص اينكه مصرف ماهي تن در مناطقى كه مردم به ماهى تازه دسترسى ندارند بالاست.
به گزارش ايسنا، ليپ مى‌گويد: اگر به گزارش‌ها و اخبار علمى توجه كرده باشيد مى‌بينيد كه مصرف كننده فكر مى‌كند بايد حتما امگا–3 مصرف كند آنهم با مصرف ماهي ولي امگا–3 را مى‌توان از منابع ديگري مانند خشكبار مثل فندق، حبوبات مثل لوبيا و يا از مواد غذايي ديگر تأمين كرد. البته ما نمى‌گوييم ماهي مصرف نكنيد بلكه معتقديم بايد اعتدال را رعايت كرد.
گزارشى كه در آمريكا منتشر شده است براي بسياري ديگر از نقاط دنيا نيز صدق مى‌كند، هر چند آنطور كه به در گزارش آمده برخى از انواع ماهي كه جيوه بيشترى دارند عمدتا در سواحل آمريكا يافت مى‌شوند.

١١:٣٦ ١٤/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد