رييس انجمن بيماران ديابتي ايران خبر داد:
پلاكدار شدن ديابتيها در كشور
رييس انجمن خيريه حمايت از بيماران ديابتي از پلاك دار شدن بيماران ديابتي كشور جهت شناسايي بهتر اين بيماران خبر داد و گفت: از ٢٣ آبان ماه بيماران ديابتي با مراجعه به دفاتر انجمن ميتوانند اين پلاكها را دريافت كنند.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر شكور اميدي امروز در يك نشست خبري با اعلام اين كه به زودي با استفاده از تكنيكهاي ژنتيكي و شناسايي كدون واقع بر كروموزوم امكان شناسايي عارضه ديابت در فرد مبتلا فراهم ميشود، گفت: بدين ترتيب امكان انجام اقدامات پيشگيرانه و مراقبتي جهت جلوگيري از ابتلا فراهم ميشود.
وي با اشاره به اين كه ٧٠ درصد بيماران ديابتي از بيماري خود بياطلاع هستند، ادامه داد: در حالي كه ديابت امالامراض و شايعترين علت معلوليتهاي كشور اعم از جسمي، روحي، رواني، عصبي است و هيچ عضوي از اين بيماري در امان نيست.
اميدي با تاكيد بر ضرورت شناسايي كنترل و درمان به موقع بيماران ديابتي در ادامه يادآور شد: صد درصد كار بيماران ديابتي توسط پزشكان عمومي دوره ديده امكانپذير است حال آن كه بيماران به فوق تخصصان غدد مراجعه و هزينههاي گزافي را پرداخت ميكنند.
رييس انجمن خيريه حمايت از بيماران ديابتي با اشاره به وجود ٥ هزار پزشك معتمد در انجمن در ادامه از ارايه تسهيلاتي نظير وام، فروش اقساط و برگزاري دورههاي آموزشي در خارج از كشور براي پزشكان معتمد خبر داد و افزود: صدور دفترچه بيمه از ديگر مشكلات مطرح است.
دكتر اميدي با اشاره به ضرورت تغيير نگرشها در سيستم بهداشتي - درماني كشور ادامه داد: هم اكنون يك ميليون و ٣٥٠ هزار ديابتي عضو اين انجمن هستند، ٣٠٠ هزار نفر نيازمند سرنگ، ٧ هزار نفر داراي دفترچه بيمه تامين اجتماعي و ٣٠ هزار نفر فاقد هرگونه دفترچه و متقاضي دريافت دفترچه هستند.
رييس انجمن خيريه حمايت از بيماران ديابتي در ادامه از فعاليت دفاتر برون مرزي انجمن در دبي، اوكراين و آسياي ميانه خبر داد و افزود: از اهداف اين بخش شناسنامهدار شدن ديابتيهاي سراسر كشور است.
وي در ادامه از رايزنيهاي به عمل آمده با كارخانجات داخل براي توليد مواد غذايي با حداقل چربي و قند خبر داد و يادآور شد: هر نوشابه شيشهاي معادل ١٧ حبه قند شيريني دارد كه بر اساس هماهنگيهاي به عمل آمده در نظر داريم قند ساكارز را از انواع نوشابهها حذف و قند مصنوعي آسپارتام، STDA، سنتلا و قند حاصله از ريشه شيرين بيان جايگزين شود.
وي در ادامه با اعلام اين كه ٩/١٥ درصد مردان قزويني و ٧/١٢ درصد زنان آنان مبتلا به ديابت تيپ دو هستند، گفت: از ٩/١٥ درصد مردان قزويني مبتلا به ديابت ٦٧ درصد از ديابت خود بي خبر بودند.
دكتر اميدي با بيان اين كه شيوع ديابت در يزد ٨/١٤ درصد است، تصريح كرد: به طور ميانگين ١٠ درصد ايرانيان ديابتي و يا در معرض ابتلا به ديابت قرار دارند.
وي از فشار خون، افزايش چربي خون، افزايش وزن، استرس و عدم تحرك به عنوان ريسك فاكتورهاي ديابت نام برد و افزود: پزشكان ميتوانند با تهيه دستگاه تست قند خون كه مكانيسم آن بر اساس كروماتوگرافي است قند بيماران خود را كنترل كنند.
وي در خاتمه از توليد داخل دستگاههاي تزريق بدون درد انسولين در كشور خبر داد و افزود: قيمت اين تجهيزات توليد داخل يك سوم خارجي آن است.
به گزارش ايسنا، همچنين دكتر دقيقي مشاور عالي و عضو كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي بر ضرورت فرهنگسازي مناسب در خصوص تغذيه صحيح و سبك زندگي مناسب تاكيد كرد و يادآور شد: اگرچه كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته به سمت كاهش ميزان سزارين، تغذيه با شير مادر، كاهش استرس و چاقي حركت ميكنند اما ما با مصرف غذاهاي شيرين و پرچرب و با چاشنيهاي بالا زمينه ابتلا به انواع بيماريها را فراهم ميكنيم.
وي گفت: چنانچه بيمار ديابتي بر اثر ضربه مغزي و كما به مركز درماني منتقل شود بياطلاع از ابتلا به بيماري و تجويز سرم قندي توسط پزشك معالج علت مرگ بيمار خواهد بود لذا بر اساس الگو برداري از كشورهاي اروپايي، انگليس و كانادا پلاك دار شدن بيماران ديابتي از ٢٣ آبان ماه ٨٥ آغاز ميشود تا بدين ترتيب شناسايي و انجام اقدامات درماني مناسب امكانپذير باشد.
به گفته وي، نگاه به ديابت بايد نگاهي پيشگيرانه باشد نه درمانگر چرا كه ديابت در طولاني مدت با ايجاد نوروپاتي و تاثير بر روي عروق باعث از دست رفتن چشم، كليه و حتي قطع عضو ميشود كه هزينههاي گزاف و خسارات جبرانناپذيري را به همراه دارد.
وي با اشاره به وجود ساير معضلات كشور گفت: جادهها سالانه به ميزان يك شهر پرجمعيت كشته خاموش ميگيرند و در حالي كه ايران ٠١/٠ جمعيت جهان را داراست يك چهارصدم تصادفات دنيا در جادههاي كشور به وقوع ميپيوندد.
دكتر دقيقي با طرح ايده راهاندازي دانشكده ترافيك در كشور گفت: متاسفانه عمق فاجعه تصادفات جادهاي به فراموشي سپرده شده است.
١٣:٢١ ١٥/٠٨/١٣٨٥