١٢:١٣ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دبير شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات:
ICT كشور بدون مديريت فن‌آوري اطلاعات توسعه نمي‌يابد

دبير شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات كشور گفت: در زمينه‌ي نوع مديريت ICT بايد برنامه‌ريزي‌هاي اساسي انجام داد و زيرساخت‌هاي لازم را فراهم كرد؛ زيرا اگر مديريت فن‌آوري اطلاعات در كشور وجود نداشته باشد نمي‌توان شاهد شكل‌گيري و توسعه‌ي IT بود.
به گزارش خبرنگار سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عبدالمجيد رياضي كه در همايش مديريت ICT سخن مي‌گفت، با اشاره به اين كه يكي از موارد كليدي فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات بحث مديريت IT در كشور است، اظهار كرد: دبيرخانه‌ي شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات كشور در رابطه با توسعه‌ي IT همانند ديگر كشورها طرح‌هاي استراتژيكي برنامه‌ريزي كرده است كه به اجرا درآمدن آن‌ها نيازمند صرف هزينه و مديريت مناسب است.
وي افزود: براي رسيدن به مقوله‌ي فن‌آوري اطلاعات در كشور و رقابت با كشورهاي ديگر نيازمند به يك معيار ارزيابي و سنجش هستيم تا بتوانيم برنامه‌هاي كلان خود را در زمينه‌ي IT به اجرا در بياوريم.
او برنامه‌هاي كلان پروژه‌هاي IT در اين شورا را شامل ايجاد شهرهاي الكترونيكي و ارايه‌ي كارت هوشمند ملي دانست و گفت: در اين زمينه نيازمند ايجاد زيرساخت‌هاي لازم هستيم و مراحل مقدماتي اين طرح در حال اجراست.
رياضي تصريح كرد: IT به عنوان موتور محرك در كشور محسوب مي‌شود و در صورت استفاده‌ي بهينه از اين فن‌آوري در كشور توانايي‌ها 10 برابر مي‌شود.
وي دانش‌آموزان را بهترين هدف براي توسعه‌ي IT در كشور دانست و گفت: در اين زمينه آموزش و پرورش مي‌تواند نقش به‌سزايي ايفا كند و شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات نيز برنامه‌هاي كلاني را انجام داده است.
دبير شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات كشور در ادامه با اشاره به بحث تجارت الكترونيكي و با بيان اين كه اين موضوع از حدود هشت سال پيش مطرح شده بود، گفت: در اين مدت زمان كشورمان نتوانسته در اين زمينه به خوبي عمل كند، نبود كاربر لازم در اين زمينه از جمله عوامل عقب ماندگي كشور محسوب مي‌شود كه در صورت فعال كردن كاربر‌ها مي‌توان بسياري از مشكلات IT به ويژه تجارت الكترونيكي را برطرف كرد.
دبير شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات كشور ادامه داد: متاسفانه ما در كشور مديراني كه بتوانند در اين موضوع مديريت مناسبي را اعمال كنند ‌كم داريم و همين امر خود باعث مي‌شود نتوانيم در بحث IT موفق عمل كنيم.
رياضي در پايان گفت: براي انجام پروژه‌هاي كلان كشور نيازمند، توسعه‌ي منابع انساني و ايجاد دانشگاه‌هاي تخصصي در زمينه‌ي IT هستيم و ايجاد سند راهبردي و پياده كردن پروژه‌هاي IT از ديگر موارد مهم و قابل توجه است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، دكتر حميد شهرياري - دبير شوراي عالي اطلاع‌رساني - نيز در اين همايش با اشاره به برگزاري نشستي تحت عنوان حاكميت اينترنت كه از روز 30 نوامبر تا دوم اكتبر در يونان برگزار شد، اظهار كرد: در دو روز اصلي اين نشست چهار ارزش اصلي در حوزه‌ي حاكميت اينترنت مورد بحث بررسي قرار گرفت و اين چهار ارزش شامل گشودگي، امنيت، تنوع و دسترسي است.
وي كه در همايش مديريت ICT سخن مي‌گفت، با اشاره به بحث گشودگي گفت: يكي از مفاهيم اصلي اين بحث آزادي بيان است كه به عنوان محور اصلي بيانيه‌ي حقوق بشر محسوب مي‌شود كه براي خود فرهنگ و ارزش‌هاي خاصي دارد و از طرفي اين موضوع (گشودگي) در تونس نيز مورد تاكيد قرار گرفت و به عنوان محور اصلي بيانيه‌ي اصول نيز قرار دارد و در سطح بين‌المللي مورد توافق بوده و قرار شده كه همه‌ي كشورها نيز از آن تبعيت كنند.
دبير شوراي عالي اطلاع رساني يادآور شد: درست است كه ما بيانيه‌ي بين‌المللي را امضا كرده و پذيرفتيم اما لازم است توجه كنيم كه ما با دنياي غرب در سه مرحله‌ي اصلي ارزش‌ها اختلاف داريم كه مرحله‌ي اول "مفاهيم" است زيرا از نظر ارزش‌هاي اسلامي ‌ما را از به زبان آوردن در گفتار و كلام منع كرده‌اند.
شهرياري بحث امنيت را از ديگر ارزش‌ها برشمرد و ‌گفت: در صحنه‌ي بين‌المللي نقطه‌ي مخالف اين بحث جنگ و در صحنه‌ي داخلي جرم و فساد است؛ ديگر ارزشي كه جزو ارزش‌هاي حاكميت اينترنت محسوب مي‌شود موضوع تنوع است كه عمدتا به چند فرهنگ‌گرايي توجه دارد.
شهرياري در بخشي از سخنان خود با بيان اين كه امروزه در سطح بين‌المللي اين اشكال پيش آمده كه انقلاب ارتباطات كه در حدود يك قرن پيش در دنيا اتفاق افتاد، باعث شد كه فرهنگ‌ها در منظر هم قرار گيرند تا همه بتوانند فرهنگ‌ها را مشاهد كنند، گفت: اتفاقي كه در حاكميت اينترنت در دنيا مي‌افتد، اين است كه چند تكثر فرهنگي به يك وحدت فرهنگي تبديل مي‌شود كه در اين راستا همه داراي فرهنگ يكساني خواهند شد و ما نيز به سمت وحدت فرهنگي در حال حركتيم.
او افزود: يك ارزش با عنوان تنوع فرهنگي در ژنو مطرح شد كه اين تنوع بايد حفظ شود و محافظت از آن به عهده‌ي كساني است كه IT را مديريت مي‌كند؛ به عنوان مثال در كشور ما شوراي عالي فن‌آوري اطلاعات موظف به انجام اين كار است تا راه‌كارهاي جلوگيري از تخريب فرهنگي را بررسي كند.

١٤:٣٨ ١٥/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد