با هدف حذف آلايندههاي زيست محيطي
پژوهشگران صنعت نفت كشور به توليد نانوذرات آهن موفق شدند
محققان پژوهشكده شيمي و پتروشيمي پژوهشگاه صنعت نفت به توليد نانو ذرات آهن موفق شدند.
به گزارش سرويس «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر مرضيه شكر ريز، مسوول پروژه ساخت نانو ذرات آهن با اعلام اين مطلب خاطرنشان كرد: نمونه سنتز شده در آزمايشگاه داراي سطح 59-79 متر مربع بر گرم ميباشد كه نشان دهنده فعاليت بالاي نمونههاي سنتزي است.
وي تصريح كرد: بر طرف كردن آلودگيهاي شيميايي صنايع يكي از چالشهاي جامعه جهاني ميباشد و به طور معمول تركيبات سمي شيميايي به وسيله دفن محفظههاي حاوي اين مواد در زمين يا حتي تزريق آنها در داخل زمين از بين برده ميشوند؛ اما اين روشها رضايت بخش نيستند زيرا گاهي اوقات محفظه ها سوراخ شده و مواد سمي از آنها نشت ميكند و وارد محيط زيست ميشوند و باعث آلودگي آبهاي زير زميني و خاك ميشوند.
دكتر مرضيه شكر ريز افزود: اخيرا تلاشهايي براي بر طرف كردن آلودگيهاي شيميايي به وسيله تبديل آنها به موادي با سميت كمتر يا بيخطر توسط واكنشهاي اكسيداسيون و احياء صورت گرفته است به طوري كه از بين بردن تركيبات هالوژنه توسط فلزات با ظرفيت صفر، به ويژه آهن، يك روش بسيار عالي براي بر طرف كردن 89 آلودگيهاي زيست محيطي ميباشند.
وي تصريح كرد: از سوي ديگر ، امروز توجه زيادي به نانوذراتي ميشود كه خواص ويژه و منحصر به فرد الكترونيكي، مغناطيسي و سينمايي از خود نشان ميدهند در حالي كه همين مواد در حالت عادي فاقد اين خواص ميباشند. نانو ذرات آهن نيز از مواد بسيار جالب توجه است كه به دليل كاربردهاي مغناطيسي و حذف آلايندههاي زيست محيطي مورد توجه محققان قرار گرفته است؛ از اين رو در پژوهشكده شيمي و پتروشيمي پژوهشگاه صنعت نفت، نانوذرات آهن ساخته شد و روش هاي ساخت آن مورد بررسي قرار گرفت.
دكتر شكرريز اضافه كرد: به علت ناپايداري نانوذرات آهن در هوا ميبايست در اتمسفر خنثي با آن كار شود و همچنين ميزان بازدهي آن 10 برابر نمونه خارجي است.
وي تصريح كرد: نانو ذرات ساخته شده توسط تكنيكهاي دستگاهي مورد بررسي قرار گرفته و همچنين بررسي اقتصادي اوليه نيز نشان داده است كه توليد نانو ذره آهن مقرون به صرفه است.
١٣:٠٦ ١٧/٠٨/١٣٨٥