١٢:٠٣ ٠٩/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
افزايش دانشمندان و موسسات علمي برجسته ايران

براساس تازه‌ترين آمار موسسه اطلاعات علمي (ISI) با افزايش شمار مقالات پژوهشگران ايراني در رشته‌هاي مختلف، يك پژوهشگر ايراني ديگر با عبور از حد آستانه تعيين شده به جمع 11 دانشمند برجسته بين‌المللي كشور ملحق شد و دانشگاه صنعتي شريف نيز به جمع موسسات علمي برجسته نمايه شده در ISI پيوست.
دكتر يعقوب فتح‌اللهي، معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با اعلام اين مطلب اظهار كرد: براساس تازه‌ترين آمار و اطلاعات شاخص‌هاي اساسي علم در پايگاه موسسه اطلاعات علمي (اول نوامبر 2006) كه گستره ده ساله اول ژانويه 1996 تا 31 آگوست 2006 را در بر مي‌گيرد، 11 نفر از پژوهشگران ايران كه قبلا به عنوان محققان برجسته انتخاب شده بودند توانستند موقعيت خود را حفظ و تعداد مقالات و ارجاعات آنها افزايش يافت و همچنين دكتر بابك كريمي، عضو هيات علمي مركز تحصيلات تكميلي زنجان با كسب 784 ارجاع توانست از آستانه 771 ارجاع در رشته شيمي در ‌گستره ده ساله عبور كرده و به عنوان محقق برجسته انتخاب شود.
وي افزود: همچنين سه موسسه كه قبلا در ISI نمايه شده بود موقعيت خود را حفظ كردند و دانشگاه صنعتي شريف نيز با كسب 654 ارجاع از حد آستانه ارجاع (652) عبور كرده و نمايه شد. همچنين رشته ميكروبيولوژي با كسب آستانه ارجاعات لازم توانست از 421 ارجاع عبور كند و تعداد رشته‌هاي نمايه شده ايران به 21 رشته رسيد.
معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس خاطرنشان كرد: با افزايش شش عنوان، تعداد مقالات «پر استناد» (Highly Cited Papers) نمايه شده از پژوهشگران ايراني در پايگاه ISI به 24 عنوان رسيد كه تمام كار پژوهشي اين اسناد علمي در داخل كشور انجام شده است.
دكتر فتح‌اللهي تصريح كرد: رتبه ايران در كل رشته‌ها در گستره ذكر شده از نظر تعداد مقالات 42 و از نظر تعداد ارجاعات نمايه شده 49 مي‌باشد و از نظر نسبت ارجاعات به مقالات با دو رتبه صعود به 133 رسيد.
وي در ادامه به ايسنا گفت: در 22 رشته مذكور از نظر تعداد مقالات، شيمي، علوم اعصاب و رفتار، زمين شناسي، علم مواد، ‌علوم كشاورزي، بيولوژي مولكولي و ژنتيك و علوم اجتماعي يك رتبه، ‌محيط و اكولوژي دو رتبه، ايمونولوژي سه رتبه صعود داشتند.
دكتر فتح‌اللهي اضافه كرد: از نظر تعداد ارجاعات نيز، مهندسي، رياضي، زمين شناسي، ‌علم مواد، طب باليني، ‌روانشناسي، بيولوژي مولكولي و ژنتيك و علوم اجتماعي يك رتبه، علم گياهي و حيواني بيولوژي و بيوشيمي دو رتبه صعود داشتند. از نظر تعداد ارجاعات به مقالات نيز علوم اجتماعي يك رتبه صعود داشتند.

١٣:٣٩ ١٧/٠٨/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد