٢٢:٠٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
کل خبرها
براي نخستين بار؛
با تلاش محققان جهاددانشگاهي صورت مي‌گيرد:ساخت پنج بازوی بارگیری نفت خام و میعانات نفتی
رئیس جهاد دانشگاهی علم و صنعت از دستیابی به دانش فنی ساخت بازوهای بارگیری صدور نفت خام از سوی جهاد دانشگاهی برای نخستین بار خبر داد و گفت: پنج بازوی بارگیری از سوی جهاد دانشگاهی ساخته می‌شود.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، حمیدرضا طیبی با اعلام اين خبر تصریح کرد: قرارداد ساخت این بازوهای بارگیری نفت خام و میعانات نفتی در قالب پروژه پژوهشی با شرکت پایانه‌های نفتی به امضا رسید.

وی افزود: ساخت پنج بازوی بارگیری نفت خام و میعانات نفتی به درخواست معاونت پژوهشی شرکت پایانه‌های نفتی از سوی جهاد دانشگاهی علم و صنعت انجام می‌شود.

توانمندی جهاد دانشگاهی در تامین تجهیزات صنعت نفت

رئیس جهاد دانشگاهی علم و صنعت در تشریح پروژه‌های این بخش از جهاد دانشگاهی در صنعت نفت گفت: ساخت دستگاه‌های UPS و باتری شارژهای صنعتی، طراحی و ساخت سیستم نمایشگر پروفایل رسوبات کف مخازن، سامانه پیشگیری از تشکیل رسوب در مخازن نفتی و بازوهای بارگیری نفت، از تجهیزاتی است که از سوی جهاد دانشگاهی برای تامین نیازهای صنعت نفت ساخته شده یا در حال ساخت است.

طیبی با بیان این که با داخلی سازی دانش فنی ساخت دستگاه‌های UPS و باتری شارژهای صنعتی، 90 درصد از نیازهای صنعت نفت در این زمینه تامین می‌شود، گفت: دستگاه‌های UPS و باتری شارژهای صنعتی با دانش کاملا ایرانی ساخته شده است و این دستگاه ها در بخش های صنعت نفت برای تامین بارالکتریکی دستگاه های حساس مانند سیستم های کنترل استفاده می شود.

وی افزود: پروژه طراحی و ساخت سیستم نمایشگر پروفایل رسوبهای کف مخازن به درخواست شرکت پایانه های نفتی با موفقیت انجام شد، همچنین سامانه پیشگیری از تشکیل رسوب در مخازن نفتی برای نخستین بار در کشور از سوی جهاد دانشگاهی علم و صنعت طراحی و ساخته می‌شود.

به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي جهاد دانشگاهي، رئیس جهاد دانشگاهی علم و صنعت از توانمندی این نهاد برای طراحی و ساخت سیستم‌های نمک زدایی به روش الکترو استاتیک خبر داد و افزود: یکی از روش‌های جداسازی آب یا نمک از نفت، استفاده از روش الکترواستاتیک است و جهاد دانشگاهی با توجه به سابقه خوبی که در زمینه ساخت فیلترهای الکترواستاتیکی دارد، می‌تواند در این زمینه به خوبی عمل کند.

ضرورت طراحی استراتژی ثابت توسعه فناوری در صنعت نفت

طيبي با تاکید بر لزوم قطع وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت و اتکا به درآمدهای حاصل از تولید ملی افزود: ضروری است این اقدام را به صورت کامل در صنعت نفت انجام و وابستگی‌های این صنعت به فناوری های خارجی را با تولید داخل کاهش دهیم.

وی افزود: با توجه به تنوع فناوری‌ها در صنایع بالادستی، میان دستی و پایین نفت، در صورتی که در تامین این فناوری‌‌ها به خودکفایی برسیم، امکان استفاده از آنها در صنایع دیگر و زمینه قطع وابستگی به خارج از کشور فراهم می شود.

رئیس جهاد دانشگاهی علم و صنعت گفت: برای دستیابی به این هدف باید در همه صنایع، به ویژه صنعت نفت، یک استراتژی ثابت توسعه فناوری در افق 1404 طراحی شود، به گونه‌ای که دستخوش تغییرات مدیریتی نشود.

وی افزود: ضروری است استراتژی‌های توسعه فناوری در همه صنایع به عنوان اسناد بالادستی در بیرون از صنعت تهیه شود.

طیبی مشکل عمده سازندگان داخلی و محققان جهاد دانشگاهی را در زمینه ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، ثابت نبودن قیمت ارز در محاسبه قیمت تجهیزات برای شرکت در مناقصه‌ها و پروژه‌های جدید، خرید مواد اولیه و تجهیزات از خارج و پرداخت کردن طلب سازندگان و پیمانکاران از سوی کارفرمایان اعلام و اظهار امیدواری كرد وزیر نفت توجه ویژه‌ای به حل این مشکلات داشته باشند.

وی همچنین از همکاری مهندس رستم قاسمی، وزیر نفت برای حمایت از ساخت داخل به ویژه جهاد دانشگاهی تشکر کرد.

١٣:٥١ ٠٩/٠٧/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد